• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Nadýchané americké lívance
    Napište svůj komentář k receptu

    Nadýchané americké lívance

    autor: eflik
    0.0
    moje hodnoceni
    4.1
    hodnotilo: 27
    doba přípravy: 20 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Nadýchané americké lívance
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    6 porce
      • 1
        hrnek hladká mouka
      • 0,75
        hrnek mléko
      • 2
        lžíce cukr
      • 2
        lžíce ocet
      • 1
        lžička prášek do pečiva
      • 0,50
        lžička jedlá soda
      • 0,50
        lžička sůl
      • 1
        ks vejce
      • 2
        lžíce máslo

    Postup přípravy receptu

    1
    Smíchejte ocet s mlékem a nechte "kysnout" asi 5 minut.
    2
    Do mísy dejte mouku, cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl a dobře smíchejte. Přidejte vejce, rozpuštěné máslo a mléko a míchejte dohladka.
    3
    Na mírném ohni rozpálíme co nejmenší množství oleje (pokud možno potřít pánev pírkem namočeným v oleji) a nalijeme směs do pánve. Až uvidíte bublinku na povrchu, nechte ji pár sekund a pak přetočte lívanec na druhou stranu a smažte, než lívanec začne mít nahnědlou barvu.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Americké lívance

    Americké lívance

    Nadýchané špenátové lívance

    Nadýchané špenátové lívance

    Pravé Americké Lívance

    Pravé Americké Lívance

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • KlaudieK | 23. 9. 2018 10:21

      Nejlepší :)

    • marjánka
      marjánka | 4. 5. 2017 12:30

      ÚŽASNÝ, RYCHLÝ A DĚSNĚ JEDLÝ. PRÁVĚ JSEM JICH SPOŘÁDALA PĚKNOU HROMÁDKU, DĚLALA JSEM POTŘENÉ MÁSLEM A SYPANÉ SKOŘICÍ. NEMĚLO TO CHYBU. JINĚ UŽ DĚLAT NEBUDU, JSOU HOTOVÉ SKUTEČNÉ BLESKOVĚ. DÍKY ZA RECEPT.

    • witekcz
      witekcz | 11. 4. 2017 17:14

      recept výborný, přidal jsem jeden pytlík vanilkového cukru a děti se mohli pobít

    • kamajka | 26. 2. 2017 21:32

      Vyzkoušela jsem několik receptů na americké lívance... Tento je jednoznačně nejlepší!!! Soda s octem reagují tak úžasně, že prášek do pečiva je zbytečný.... Těsto dávám do dávkovací lahvičky a lívance mám kulaté i bez lívanečníku. Navíc lze zbytek nepoužitého těsta nechat v lahvičce v lednici třeba do druhého dne... :-) Peču je na suché teflonové pánvi, tak mi povrch lívanců připadá nejlepší.

    • krejcikroman
      krejcikroman | 22. 1. 2017 21:05

      Vyzkoušeno a snědeno. Byly skvělé. Jen jsem dal o lžíci více cukru a bylo to akorát. Ocet tam opravdu není cítit ani trošku :-)

    • Martin
      Martin | 28. 12. 2016 19:44

      Taky sem se toho bál ale vážně není. Na šest porcí (vyšlo mi 7 lívanců průměr okolo 15 cm) se dvěma plnýma lžícema octa ocet nebyl v lívancích cítit. Těstíčko i krásně voní, jako když dělají palačinky "na ulici" na těch velkých kruhových plochých plotnách bez oleje. Jen 2 lžíce cukru mi přijde trochu málo.. Lívance nebyli nějak extra sladké ( sami o sobě ). Dík za recept

    • ViktoriaLaDante
      ViktoriaLaDante | 26. 8. 2016 10:59

      nepůjde tam ten ocet cítit ?

    • Eva Skálová | 22. 4. 2016 19:44

      V ingrediencích je tři čtvrtě hrnku mléka?

    • Gabi
      Gabi | 29. 11. 2015 09:18

      Lívance jsou opravdu vynikající, dnes jsem vyzkoušela. Ocet s jedlou sodou do pečení přidávám často, těsto je pak nadýchanější. Takže recept naprosto v pořádku. Skvělé :-)

    • Lenka
      Lenka | 24. 10. 2015 20:05

      Opravdu výborné,nejlepší co jsme dosud jedli,a že jsem těch receptů vyzkoušela :-*

    • 0302bobina | 21. 6. 2015 04:16

      Vyborne! Krasne nadychane. Ziji s detmi v Kanade kde jich jedly jiz spoustu, ale jakmile dnes ochutnaly tyto, uz jine nez tyto skvele "ceske" nechteji ;-)

    • 0302bobina | 21. 6. 2015 04:14

      Vyborne! Zijeme v Kanade a po tom co jsme dnes vyzkouseli tento recept mi dcery rekly ze jim ty "zdejsi " uz nechutnaji at pry vzdy delam uz jen tyto ceske:)

    • ml
      ml | 17. 6. 2015 19:18

      nooo, těsto se trhá, nic moc :-X

    • Gabriela
      Gabriela | 9. 4. 2015 13:52

      Uchvancancující :-). Nejlepší recept, který jsem kdy vyzkoušela. Mňam. Děkuji.

    • Gabriela
      Gabriela | 9. 4. 2015 13:51

      Uchvancancující :-). Nejlepší recept, který jsem kdy vyzkoušela. Mňam. Děkuji.

    • Gabriela
      Gabriela | 9. 4. 2015 13:50

      Uchvancancující :-). Nejlepší recept, který jsem kdy vyzkoušela. Mňam. Děkuji.

    • Kristyna
      Kristyna | 21. 3. 2015 11:00

      Jakoze burakove maslo primo do testa?? Kolik?

    • Patulka
      Patulka | 14. 3. 2015 16:25

      Nádherně nadýchané, dělala jsem i ze dvou dávek a s burákovým máslem naprostá bomba! Vynikající!! Moc doporučuji! :)!

    • Klári
      Klári | 13. 2. 2015 20:02

      Vynikající, krásně nadýchané a chutné :-)

    • Katka
      Katka | 27. 1. 2015 14:44

      Prave jsme poobedvali a jsou fakt vyborny, chybela mi jedla soda,coz jsem zjistila az pri priprave testa, a presto byly nadychane 8-)

    • Lucie
      Lucie | 12. 1. 2015 16:34

      včera vyzkoušeno super

    • madluš
      madluš | 9. 1. 2015 09:51

      Doporučuju, opravdu úpravý americký recept... lívance jsou strašně rychle, takže hlídat a obracet:)

    • Lenka_Ma | 17. 11. 2014 09:49

      Naprosto bezkonkurenční <3

    • M.
      M. | 13. 7. 2014 10:47

      °Nejlepší recept na lívance, co jsem kdy zkoušela.

    • Rowena | 22. 6. 2014 09:39

      Musím se zastat autora receptu. Ocet zde má své opodstatnění a není to překlep. Vyzkoušeli jsme nejprve jiný recept na am.lívance a dnes tento a je luxusní!!! Ode dneška má své čestné místo na našem stole při víkendové snídani :) Děkujeme! ;)

    • Rezet
      Rezet | 17. 6. 2014 18:02

      Mně se taky ocet nezdál-olej to pojistil :)

    • čau
      čau | 4. 4. 2014 19:46

      Jsou dokonalý ! <3

    • kuchařka :D
      kuchařka :D | 29. 3. 2014 16:29

      ocet? :D no nevím no

    • aha
      aha | 20. 7. 2013 15:57

      jdi do píči jsou hnusný jak tvoje máti

    • Dudateam | 30. 6. 2013 12:56

      Jsou opravdu lahodné.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Sladká jídla Lívance Nejlepší dezerty
    Pokrmy Chuťovky Moučníky Sladké Snídaně Smažení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Jedlá soda Máslo Mléko Ocet Prášek do pečiva Sůl Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Krůtí ragú s brokolicí

    Krůtí ragú s brokolicí

    Uhlířské špagety

    Uhlířské špagety

    Pizza – Langoše

    Pizza – Langoše

    Hovězí maso na zázvoru

    Hovězí maso na zázvoru

    Maková bábovka - bez vajec

    Maková bábovka - bez vajec

    Kuře se smetanovobylinkovou omáčkou

    Kuře se smetanovobylinkovou omáčkou

    Makrelová pomazánka

    Makrelová pomazánka

    Jednoduchá polévka z červené čočky pro děti i dospělé

    Jednoduchá polévka z červené čočky…

    Frittata

    Frittata

    Doporučujeme

    50 minut
    Kulajda

    Kulajda

    120 minut
    Galetka s batáty a kozím sýrem

    Galetka s batáty a kozím sýrem

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    15 minut
    Bramboráky

    Bramboráky

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    Poslední sledované recepty

    34
    Koláček z pohanky
    Koláček z pohanky
    31
    Cuketovo - masová směs
    Cuketovo - masová směs
    31
    Čočkový salát se zeleninou
    Čočkový salát se…
    29
    Svatomartinská husa
    Svatomartinská husa
    23
    Maso na gril nebo do trouby v barbecue omáčce
    Maso na gril nebo do…

    Zajímavé články

    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně zasytí!
    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně…
    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort: Galerie 50 nejkrásnějších
    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort:…
    Pajfalský knedlík podle Jana Punčocháře: Vynikající přílohu proslavil film Slavnosti sněženek
    Pajfalský knedlík podle Jana Punčocháře:…
    Zeleninové karbanátky vás mile překvapí! Zkuste kapustové s domácí kaší
    Zeleninové karbanátky vás mile překvapí! Zkuste…
    Domácí mandlové mléko: Chutnější, levnější a bez zbytečných éček
    Domácí mandlové mléko: Chutnější, levnější a bez…

    Sledujte nás

    AHA.cz Strach o Jágra: Co se děje?

    Strach o Jágra: Co se děje?

    AHA.cz Diváci v úleku ze Šípa! Tohle prostě není ON?!

    Diváci v úleku ze Šípa! Tohle prostě není ON?!

    AHA.cz Deník Aha! 16.1.2021

    Deník Aha! 16.1.2021

    Dáma.cz Sex ve městě se vrací: Kolik měly 4 kamarádky milenců a další pikantérie ze seriálu

    Sex ve městě se vrací: Kolik měly 4 kamarádky milenců a další pikantérie ze seriálu

    Dáma.cz Nejlepší vánoční recepty na originální cukroví. Zkusíte třeba pomerančové pusinky?

    Nejlepší vánoční recepty na originální cukroví. Zkusíte třeba pomerančové pusinky?

    Ženy.cz Nenáviděné i zbožňované boty se vrací! Jaký se nosí tvar?

    Nenáviděné i zbožňované boty se vrací! Jaký se nosí tvar?

    Maminka.cz 8 divných věcí, které nám dělaly naše matky nebo babičky, když jsme byli malí

    8 divných věcí, které nám dělaly naše matky nebo babičky, když jsme byli malí

    Reflex.cz Nejvzácnější sečná zbraň v Česku: Japonský císařský meč má hodnotu několika milionů. Jak se sem dostal?

    Nejvzácnější sečná zbraň v Česku: Japonský císařský meč má hodnotu několika milionů. Jak se sem dostal?

    E15.cz OBRAZEM: Registraci k očkování provázejí technické problémy i sžíravé koláže na sociálních sítích

    OBRAZEM: Registraci k očkování provázejí technické problémy i sžíravé koláže na sociálních sítích

    Abecedazahrady Kvetoucí pokojovky: Velká fotogalerie těch nejkrásnějších

    Kvetoucí pokojovky: Velká fotogalerie těch nejkrásnějších

    Další doporučené recepty:

    Nádivkové muffiny
    Nádivkové muffiny
    Nádivkový beránek
    Nádivkový beránek
    Ňadra v růžovém negližé (oběd za 15 minut)
    Ňadra v růžovém negližé (oběd za 15…
    Nadýchané domácí noky s rajčatovou omáčkou
    Nadýchané domácí noky s rajčatovou…
    Nadýchané pařížské věnečky
    Nadýchané pařížské věnečky
    Nadýchané špenátové lívance
    Nadýchané špenátové lívance
    • Recepty.cz
    • Nadýchané americké lívance
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí