Nadýchané špenátové lívance

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 120
      g špenátový protlak - okapaný
    • 1
      ks vejce
    • 1
      stroužek česnek nastrouhaný, malý
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžíce hladká mouka plnější
    • prášek do pečiva na špičku nože
    • 2
      lžíce anglická slanina nebo moravská... jemně pokrájená (není nutná)
    • 2
      lžíce sýr výraznější (není nutný)
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Protlak necháme rozmrazit a v cedníku okapat, pak dáme do mísy, přidáme žloutek, sůl, pepř, česnek, mouku s kypřidlem a dle chuti slaninu nebo sýr (nejsou nutné). Vše dobře promícháme a nakonec vmícháme tuhý sníh vyšlehaný z bílku.
2
Na pánvi nebo lívanečníku smažíme lívanečky na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Po osmažení necháme okapat na ubrousku. Podáváme jako hlavní chod, chuťovku nebo přílohu.
3
Dozdobit můžeme česnekovým nebo bylinkovým dipem, sýrem...
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Táňa
    Táňa |

    14. 3. 2017 06:26

    Byly výborné. V puse se úplně rozplývaly <3

  • Vanda
    Vanda |

    4. 8. 2016 07:24

    Určitě vyzkouším! A omlouvám se. Nedopatřením jsem klikla na 'závadný' a vymazal se předešlý komentář.

  • smiley536
    smiley536 |

    15. 6. 2015 16:50

    Výborné! Možná by se do nich hodily i drobounké kousíčky kuřecího masa =)

  • smiley536
    smiley536 |

    15. 6. 2015 16:50

    Výborné! Možná by se do nich hodily i drobounké kousíčky kuřecího masa =)

  • Andrea
    Andrea |

    13. 12. 2014 16:20

    Udělala jsem je už podruhé tenhle týden. Je to delikatesa :-*