Cibulová sladkokyselá omáčka / zadělávaná cibule

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g cibule oloupaná, pokrájená na měsíčky
    • 70
      g máslo
    • 2
      lžička olej
    • 1
      lžička sůl dle chuti, cca
    • 0,5
      lžička drcený kmín nebo mletý
    • pepř mletý dle chuti - není nutný
    • 40
      g hladká mouka 30 -
    • 30
      g cukr krupice dle chuti, cca
    • ocet dle chuti, přidáváme po lžičkách
    • 100
      ml smetana ke šlehání
    • 300
      ml vývar nebo mléko dle potřeby, cca

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Recept na zadělávanou cibuli nebo cibulovou omáčku se moc neliší, tak jsem spojil dva recepty v jeden. Pokud chceme omáčku, budeme pouze přidávat o něco více vývaru, aby byla řidší. Pokud chceme zadělávanou cibuli, ta bude o něco hustší, kašovitější a můžeme do kořeněné cibulové jíšky přidat pouze smetanu a vývar a vynechat cukr s octem (my tedy raději sladkokyselou). Základ můžeme dělat i na sádle.
2
Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme pokrájenou cibuli s kmínem dosklovata, zasypeme moukou a osmažíme světlou cibulovou jíšku. Osolíme, opepříme, osladíme, zalijeme smetanou, vývarem dle potřeby (hustoty) a provaříme. Nakonec dochutíme octem dle chuti a máme hotovo.
3
Podáváme s bramborem, knedlíkem, vejcem, uzeným, klobásou nebo jako přílohu k pečenému masu...
4
Do zadělávané cibule můžeme vmíchat pokrájené uzené nebo škvarky.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Eva
    Eva |

    25. 8. 2016 05:50

    S uzenym masem a brknedlikem to nemelo chybu. Dekuji.

  • Eva
    Eva |

    25. 8. 2016 05:50

    S uzenym masem a brknedlikem to nemelo chybu. Dekuji.

  • Zuzka
    Zuzka |

    16. 5. 2016 10:45

    Omáčka za 1 s hvězdičkou :D

  • BronislavaP
    BronislavaP |

    28. 1. 2016 16:39

    Omáčka je naprosto dokonalá. Dělala jsem k ní pečené brambůrky a moc jsem si pochutnala. Doporučuji! <3

  • Eva
    Eva |

    25. 1. 2016 17:15

    K uzenému to byla špičková omáčka :-* .

  • Štěpánková
    Štěpánková |

    6. 10. 2015 17:47

    Výborná, velmi rychlá a snadná večeře za pár korun.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: