Vegetariánská rýže

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 2
doba přípravy: 35 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: luca231997

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks rýže parboiled
    • 1
      ks cibule menší
    • 1
      ks pórek kousek
    • 2
      stroužek česnek
    • květák
    • hrášek
    • 1
      ks mrkev
    • sýr
    • olivový olej
    • koření - čína
    • 1
      lžička hořčice kremžská
    • 1
      svazek brokolice
  • podle chuti
    • sůl
    • pepř mletý
    • paprika
    • kukuřice
    • rajče

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dáme vařit osolenou vodu. Jakmile začne voda vařit, dáme vařit rýži. Já osobně mám nejradši v sáčcích. Je i chutnější. Ale může být i normální.
2
Poté rozpálíme olivový olej na pánvi a přidáme najemno nakrájenou cibuli. Necháme cibuli zpěnit a přidáme nakrájenou mrkev na nudličky (klidně mohou být i kostičky, ale designově to vypadá lépe) a najemno nakrájený česnek. Necháme chvilku prosmažit. Poté přidáme hrášek, květák, brokolici a pórek a koření na čínu. Necháme osmažit a pak přidáme vodu a hořčici. Necháme dusit zhruba 5 minut, dokud se voda zcela nevypaří.
3
Poté uvařenou rýži dáme na talíř a necháme na ní roztéct sýr. Dodělanou směs dáme na rýži a třeba ještě posypeme sýrem.
4
Je to můj vlastní recept, takže chápu, že nebude chutnat všem. I přesto přeji dobrou chuť a úspěšné další vaření. :)

Komentáře k receptu

  • Aneta
    Aneta |

    7. 10. 2013 12:44

    Dalsi recept na zeleninovou ryzi nebo zeleninove rizoto.