Vegetariánská roláda se špaldou, fetou a brusinkami

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 8
      ks kapustové listy
    • 0,5
      svazek tymián
    • oregáno
    • 200
      g těsto (hotová směs na špaldové karbanátky)
    • 1
      ks cibule
    • 1
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 50
      g sušené brusinky americké
    • 200
      g sýr feta
    • sůl
    • pepř mletý
    • bageta k podávání
  • Na omáčku:
    • 25
      g piniové oříšky
    • 400
      ml zeleninový vývar
    • 100
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      lžíce mouka
    • 1
      lžíce máslo
    • 100
      g sušené brusinky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kapustové listy blanšírujte ve vařící osolené vodě asi 2 až 3 minuty. Poté je vyjměte, zchlaďte ve studené vodě a nechte okapat.
2
Bylinky najemno nasekejte. Hotovou směs připravte podle návodu na obalu.
3
Cibuli a česnek nakrájejte na drobné kostičky a osmažte na lžíci oleje. Přidejte špaldovou směs, půlku bylinek a nasekané brusinky a vše promíchejte.
4
Sýr nakrájejte na kostičky a přidejte jej ke špaldové směsi. Dobře promíchejte. Osolte a opepřete. Kapustové listy pokryjte špaldovou hmotou a stočte jako roládu. Svažte provázkem.
5
Ve velké pánvi orestujte piniové oříšky. Vyjměte je z pánve. Pak v ní zahřejte zbytek oleje a opečte na něm roládu ze všech stran. Podlijte zeleninovým vývarem se smetanou a duste asi 10 minut.
6
Mouku s máslem prošlehejte, přidejte do šťávy a rozmíchejte. Přidejte zbytek bylinek, piniových oříšků a celé brusinky.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.