Vepřová panenka plněná sušeným ovocem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 95 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 8
      ks sušené švestky
    • 8
      ks sušené meruňky
    • 50
      g rozinky
    • 150
      ml víno
    • 1
      ks pomeranč
    • 50
      g máslo
    • 3
      ks šalotka
    • 5
      snítka petrželka
    • muškátový oříšek
    • 1
      kg vepřová panenka
    • 200
      g créme fraiche
    • 1
      ks celer
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Sušené ovoce namočet do 100 ml vína a nechte alespoň půl hodiny bobtnat. Důkladně očistěte pomerančovou kůru a odkrojte z ní blánu. Pak ji na 2 minuty vložte do vroucí vody, vyjměte a vymačkejte. Víno uschovejte.
2
Na plátku másla orestujte najemno nasekané šalotky. Přilijte zbytek vína. Až se odpaří, vmíchejte jemně nasekanou petrželku, ochuťte muškátovým oříškem, solí, pepřem. Maso rozkrojte na velké tenké pláty, osolte a opepřete. Doprostřed rozložte šalotky, jemně nasekanou pomerančovou kůru a většinu ovocné směsi. Pevně zarolujte a převažte provázkem.

RADA: Jak péct masi s provázkem?

3
Rozehřejte zbytek másla a maso krátce ze všech stran opečte. Zakryjte poklicí a asi 30 minut pečte. Přidejte zbylé ovoce a víno, ve kterém se máčelo a 10-15 minut dopékejte. Mezitím celer nakrájejte na kousky, uvařte v osolené voě a slijte. Rozšťouchejte ho s crème fraîche na pyré. Panenku nakrájejte a podávejte s pyré.
Zařazení: Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: