Telecí roláda s jablky, hrozny a perníkem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 80 minut
počet porcí: 8 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g rozinky
    • 300
      ml cider
    • 4
      ks jablka
    • 50
      g máslo
    • 4
      ks medové perníčky
    • 1,5
      kg telecí maso
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      lžíce olej arašídový
    • 1
      ks bouquet garni
    • 6
      stroužek česnek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu zahřejte na 180°C a připravte si náplň. Rozinky nechte nabobtnat ve 200 ml cidru. Oloupaná jablka zbavte jádřinců, nakrájejte je na kousky a za mírné teploty povařte s polovinou másla do změknutí, asi 4 minuty (průběžně míchejte). Rozinky vymačkejte a přidejte k jablkům. Vmíchejte nadrcené perníčky.
2
Maso rozkrojte na plát a zlehka naklepejte. Z obou stran osolte, z vnitřní strany opepřete. Doprostřed uložte náplň, pevně zarolujte a převažte potravinářským provázkem. V pekáčku rozehřejte olej, ze všech stran opečte maso, přidejte k němu bouquet garni a neloupaný česnek a upečte, asi 45 minut. Průběžně podlévejte zbytkem cidru. Vyjměte pečeni a udržujte ji v teple. Do pekáčku dolijte zbytek cidru, případně trochu vody, seškrábněte přípečky a rozehřejte v nich zbytek másla. Maso nakrájejte, na talířích přelijte omáčkou, přiložte česnek a podávejte.

RADA: Chyby, které děláme při přípravě masa

Zařazení: Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: