Telecí perkelt

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 700
      g telecí maso
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžíce paprika - sladká
    • 60
      g rostlinný olej
    • 50
      g cibule
    • 25
      g hladká mouka
    • 2
      ks rajčata

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso omyjeme, nakrájíme na kousky a osolíme. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme papriku, kostky masa a za občasného míchání dusíme, až se šťáva vydusí. Potom maso zaprášíme moukou, trochu osmahneme, zalijeme vodou nebo vývarem, přidáme prolisovaná rajčata nebo protlak a povaříme. Před dovařením přidáme kysanou smetanu. Podáváme s rýží nebo noky.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • László
    László |

    29. 9. 2016 14:24

    Ani perkelt (pörkölt), ani paprikáš a ani žiadny guláš sa v krajine pôvodu, teda v Maďarsku, NEZAHUSŤUJE!!! Okrem toho perkelt je bez smotany!!! So smotanou je paprikáš. Už by ste sa konečne mohli naučiť, kam ide smotana a kam nie a teda, čo je paprikáš a čo perkelt! Ale nič si z toho nerobte, na Slovensku je web "šéfkuchári" a ani tí to nevedia. Hranica s Maďarskom je v Bratislave na okraji mesta...! :-(

  • Pája
    Pája |

    1. 7. 2016 14:12

    Když jsem si přečetla, že se specializuješ na syrovou stravu, proč si vaříš telecí? To není normální!

  • citronka
    citronka |

    1. 7. 2016 11:36

    nechutnalo mi :-( =-O :-$

  • borůvka
    borůvka |

    30. 6. 2016 13:05

    :-( =-O :-$

  • László
    László |

    5. 6. 2015 14:03

    Tak "kulový"? Milá pani, velmi sa mýlite, zrejme z madarciny rozumiete len slovo Budapest. Perkelt (pörkölt) neobsahuje smotanu. Zato paprikáš (paprikás) ju obsahuje a to v závislosti od druhu mäsa: :-( kyslú alebo sladkú.

  • spidermanka
    spidermanka |

    21. 9. 2013 19:16

    já myslela že v perkeltu jsou papriky :-\

  • ladyus
    ladyus |

    18. 3. 2013 11:27

    souhlasím,to z perkeltu má jen název,nic víc......doporučoval bych se podívat po netu,co to perkelt vůbec je.

  • saba
    saba |

    31. 10. 2012 07:07

    tohle neni perkelt.. perkelt se nezahušťuje a už vůbec se do něj nedáva smetana !

  • Pampeliska13
    Pampeliska13 |

    20. 5. 2012 22:58

    Naprosto bez chyby ať je to nebo to super recept, děkuji celé naší rodině chutnalo :-P

  • Gretka
    Gretka |

    9. 10. 2011 17:44

    Ale kulovy. Autor to ma spravne. To slovo pochazi z madarstiny, proc tam asi pisi kuchari i v tech nejlepsich restauracich, ze tam je i smetana? On se nikdo neplete, ale to, protoze jinde jsou zdomacnele jine vyrazy. Mozna byste mel jit vy chytroline ucit kuchare do Madarska. ALe tam si troufam rici delaji ten vas paprikas na jinem levelu, tak pozor, abyste tam neprisel k urazu:-D Tyhle nacionalisty prosazujici uz jen nazvy sveho koloritu pod rouskou vareni mam nejradeji. Take by stalo za to, kdyz vytahuji paprikas zjistit, co to kde znamena...

  • michal jakouš
    michal jakouš |

    7. 3. 2010 13:02

    tuto omáčku používám na všechny druhy masa s těstovinami či knedlíkem

  • Jana Kozlová
    Jana Kozlová |

    11. 4. 2008 12:04

    Bylo to vynikjaící díky za recept

  • Daniela Burdová
    Daniela Burdová |

    9. 10. 2007 08:18

    Vařila jsem o víkendu a všem moc chutnalo, děkuji za recept, dávám za 1 :-)

  • Ondro Varga
    Ondro Varga |

    20. 7. 2006 13:03

    Perkelt je s paprikou bez smotany !Paprikas je so smotanouToto je kazdemu kucharovi jasne. Neplette si to