Vepřový perkelt s tarhoňou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 80 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g vepřová plec
    • 150
      g cibule velká, cca
    • sádlo nebo olej
    • 1
      lžička mletá sladká paprika nejlépe maďarská, plnější
    • sůl
    • pepř mletý
    • 50
      g červená paprika nebo menší kápie
    • 2
      ks rajčata vyzrálá
    • tymián pár lístečků
    • vývar dle potřeby
    • 250
      g tarhoňa v suchém stavu, cca

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli pokrájíme na kostičky a dáme na zhruba lžíci sádla osmažit dosklovata. Poté přidáme na kostky pokrájené maso, které osolíme a opepříme. Když se nám šťáva téměř vysmaží, přisypeme plnější lžičku kvalitní sladké (můžeme i v kombinaci s pálivou) papriky a ještě velmi krátce (aby nezhořkla) ji s masem osmažíme za stálého míchání.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Přisypeme na malé kostičky pokrájenou papriku a pokrájené vyzrálé rajčata, ze kterých jsme vybrali lžičkou semínka, trošku lístečků z tymiánu, promícháme, přidáme cca decilitr vývaru a dusíme zvolna pod poklicí do změknutí masa za občasného podlití a promíchání.
3
Vývar přidáváme po troškách, nechceme, aby nám maso "plavalo", pouze by se mělo "povalovat" a zvolna dusit v zeleninovém sosu. Zahušťovat nebudeme.

RADA: Tip, jak na dokonalé trhané vepřové

4
Po změknutí masa dle chuti můžeme dle chuti dosolit a opepřit, pokud jsme to s vývarem přehnali, sundáme pokličku a přebytečnou vodu zredukujeme varem.
5
Během vaření si uvaříme tarhoňu dle návodu na obalu v osolené vodě. Po uvaření scedíme a podáváme buď tak, že ji nandáme na talíř a na ni navrstvíme perkelt nebo ji zamícháme rovnou do hotového perkeltu.

RADA: Jak vařit těstoviny, aby se neslepily? Mrkněte na VIDEO

6
Velmi dobře chutná společně promíchané i vychladlé, tedy když zbude...

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: