Halušky s brynzou

moje hodnocení:

4,3

hodnotilo: 3
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Elisa212

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
* brambory oškrábeme a nastrouháme na struhadle (ideálně na vyčnívajících bodcích struhadla)
2
* slijeme vodu z nastrouhaných brambor
3
* do mísy k bramborám rozklepneme vajíčko, smícháme a zahustíme moukou (do doby, kdy vznikne hmota, nikoliv kaše)
4
* slaninu nakrájíme na kostičky a osmažíme na pánvi
5
* do hrnce na plotnu dáme vařit vodu, kterou dostatečně osolíme
6
* přes haluškovač (rozuměj síto na halušky) protlačíme těsto do vařící se vody - pokud nemáte haluškovač, vykrajujte halušky lžící ;)
7
* halušky jsou hotové (pokud plavou), tak je scedíme
8
* do hotových halušek přimícháme brynzu a slaninu (ideální je rozdělit brynzu a slaninu na 2 části - jednu dát pod halušky a druhou na halušky)
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Brambory Bryndza Polohrubá mouka Sůl Vejce
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.