• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Halušky
    Napište svůj komentář k receptu

    Halušky

    autor: Ladia
    0.0
    moje hodnoceni
    3.1
    hodnotilo: 15
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Halušky
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 250
        g polohrubá mouka
      • 3
        ks vejce
      • 10
        lžíce mléko
      • 2
        lžíce rostlinný olej
      • sůl

    Postup přípravy receptu

    1
    Z mouky, vajec, mléka a špetky soli vypracujeme těsto. Mícháme tak dlouho, až se začnou tvořit vzduchové bublinky. Necháme 15 minut odpočinout. Hotové těsto uložíme na hodinu do lednice. V hlubokém hrnci uvedeme do varu osolenou vodu se dvěma lžícemi oleje. Těsto strouháme na hrubém struhadle přímo do hrnce s vařící vodou. Když halušky vyplavou na povrch, vyjmeme je děrovanou naběračkou, ihned propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Takto připravené halušky jsou vynikající přílohou k masu s pikantní omáčkou. S tvarohem, brynzou nebo škvarkami je můžeme podávat jako hlavní chod.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Třešňové halušky

    Třešňové halušky

    Cikánské halušky

    Cikánské halušky

    Zapékané halušky

    Zapékané halušky

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • monika
      monika | 15. 4. 2017 23:21

      Na Hane a na Ostravsku to jsou noky. 8-)

    • marta
      marta | 4. 2. 2017 12:27

      :-)

    • kuchař
      kuchař | 7. 6. 2014 09:08

      nauč se krávo vařit, halušky jsou prostě z brambor, to co šmudlíš ty nejsou halušky ,ale nočky,Každé jídlo má své jménio z nějakého důvodu, je to stejné jako když di ty krávo pitomá objednšč v hospodě pečená žebít rka a dostaneš držkovou polívku , maso jako maso pičo :-D

    • Bobik57 | 23. 6. 2013 18:51

      O:-) toto nejsou halušky, ale špecle. Halušky jsou ze syrových brambor a mouky. Žádná vejce a mléko

    • Ester S.
      Ester S. | 25. 2. 2010 19:40

      Dnes som vyskúšala tieto halušky ku kuraciemu perkeltu a sú vážne výborné! Dcérka si aj pridala:-)

    • Tereza J.
      Tereza J. | 2. 7. 2009 16:59

      Alenka, súhlasím, máš úplnú pravdu :)))

    • Alena Macháčková
      Alena Macháčková | 2. 7. 2009 12:52

      Terezko, to víš, že jsem si všimla, ale rok sem rok tam.... :-) Hlavně, že si pochutnáme!

    • Tereza J.
      Tereza J. | 25. 6. 2009 21:21

      Alenka, asi si si nevšimla, ale to podľa teba "hádanie", to bolo už pred nejakým rôčkom :)))

    • Alena Macháčková
      Alena Macháčková | 25. 6. 2009 21:00

      Nevím, proč se hádáte. Jsou to klasické těstovinové halušky, dělám je podobně, jen místo mléka dávám vodu (ale méně) a lžíci oleje i do těsta. Také není špatné dát na špičku nože prášku do pečiva, jsou pak takové nadýchanější. A do vody je zavařuji přes speciální haluškový cedník. Bezvadné jsou zejména k omáčkám (na paprice, perkelt, guláš, atp.)

    • Petra Borisová
      Petra Borisová | 2. 6. 2009 09:43

      tak holky není jedno, jak tomu kdo říká? manžel taky zastává názor, že v haluškách musí být brambory, jinak to halušky nejsou. tak jsem mu řekla, at si trhne, že halušky nebudou, cpe se teď těma halušema moučnýma a má boule za ušima.. :)

    • Miloslava
      Miloslava | 29. 1. 2008 09:02

      Díky za recept. Několik let jsem tyto halušky nevařila a pro upomenutí receptu jsem se koukla na net. Jsem ráda, přesně takové jsem vařila k paprikáši. Jedla jsem je na Slovensku a mám už na ně hroznou chuť.

    • Jana T.
      Jana T. | 4. 12. 2007 09:16

      Ach to slovíčkaření. Šla jsem se podívat do jedné své kuchařky - Kuchařka naší vesnice z roku 1965 a jsou tam Brynzové halušky bramborové, Brynzové halušky ( moučné) a Smažené oštěpkové halušky (nočky). U nás máme například knedlíky šup do vody a to jsou vlastně taky noky nebo třeba halušky a v každé rodině je dělali trochu jinak. Podávali se na slano, na sladko, k masu, podobně jako třeba těstoviny.

    • Martina
      Martina | 3. 12. 2007 20:23

      Taky si myslím, že to jsou spíš noky než halušky.

    • Pavla
      Pavla | 28. 11. 2007 16:40

      Já jsem se tedy učila halušky od své kamarádky Slovenky a z brambor. Takže mi to jako jazykové nedorozumění nepřijde. Navíc znám i strapačky - tedy asi naši českou verzi - a ty jsou také z brambor, jen trochu jiné.

    • karel mureš
      karel mureš | 10. 9. 2007 13:08

      kokoti kokoti kokoti

    • Zora Manasová
      Zora Manasová | 16. 5. 2007 16:33

      Takéto halušky sa u nás vždy robili k paprikášu. Ale skúste si dať k nemu strapačky (zemiakové halušky).

    • Dáša Grohmanová
      Dáša Grohmanová | 6. 8. 2006 13:15

      Děkujeme, jednoduché, chutné a hlavně není moc špinavého nádobí.

    • Di
      Di | 7. 10. 2005 15:12

      To jseou německé špecle, dají se koupit i hotové, ale jen v prodejnám typu Norma, výjimečně v Interspáru. Jsou skvělé například k masům na červeném víně (hovězí, zvěřina). Slovo špecle se do češtiny překládá také jako halušky.

    • Tereza Jarčušková
      Tereza Jarčušková | 7. 10. 2005 12:42

      Musím sa zastať pani Kovářovej. Ide o slovné nedorozumenie. U nás sa pojmom halušky označuje to, čo opísala, teda cesto z múky , vajec, soli a mlieka, príp. vody. Sú výborné aj s vajíčkom : opražíte narezanú slaninku, pridáte narezanú cibuľu, opražíte, dáte niekoľko vajec, osolíte a za stáleho miešania urobíte praženicu. Do toho vmiešate halušky. Toto, čo spomínate - teda zo zemiakov, sa u nás nenazýva halušky, ale strapačky, niekde nárečove sa to volá trepanky ( preto, lebo ich "trepete" z lopárika do vody. Takže halušky robíme ako prílohu k mäsu ( tam, kde je aj omáčka alebo veľa šťavy, napr, guláš ) alebo s vajcami alebo na sladko ako bolo opísané. Strapačky sú zo zem. cesta a robíme ich s bryndzou, tvarohom, kapustou ( zelí ) , kyslou kapustou ( všade patrí údená slaninka ).

    • Jana Hamalová
      Jana Hamalová | 6. 10. 2005 17:41

      Dnes úplně náhodou jsem se dozvěděla, že kolegyně, která má příbuzné na Slovensku, tyto halušky dělají nasladko. Prý musí být povidla, ale ne ta kupovaná, ale vařená doma, ta se dají na halušky a trochu se to promíchá.Prý je to úžasná mňamka. No a já bych dala na vrch ještě trochu zakysané smetany.

    • Ivana SCHREIBEROVÁ
      Ivana SCHREIBEROVÁ | 23. 5. 2005 08:10

      Mě velice chutnaji, jsou lehké do žaludku a elice chutné.Děkuji za recept.:o))

    • Kuchařka on-line
      Kuchařka on-line | 4. 5. 2005 10:50

      Tohle jsou tzv. těstovinové halušky nikoliv klasické bramborové.

    • Jana T
      Jana T | 4. 5. 2005 01:50

      Tohle definitivně nejsou halušky.

    • Lada Kovářová
      Lada Kovářová | 5. 3. 2005 15:56

      Jedná se o těstovinové halušky neboli Spätzle pocházející z Rakouské kuchyně.

    • Iruška Němečková
      Iruška Němečková | 5. 3. 2005 15:45

      Tak tohle rozhodně nejsou halušky a autor receptu by to měl přejmenovat. S nočky bych to také nesrovnávala, protože nočky jsou mazlavé. Zkoušela jsem tento recept a nic moc....to jsou už opravdu lepší halušky z pytlíku :-)

    • Anonym
      Anonym | 23. 2. 2005 17:49

      Spíš bych řekla,že jsou to nočky,ale je to dobré!

    • Alena
      Alena | 23. 2. 2005 14:11

      Náhodou tyhle halušky dělám často jsou vynikající, rychlé a dobré smíchané se zelím nebo s usmaženými houbami apod. Je to pochoutka a tento recept bych neporovnávala s haluškami z brambor, je to úplně jiný recept, jen název halušky zůstal. Až zkusíte tento recept, přestanete porovnávat a zařadíte do své sbírky...

    • bar
      bar | 22. 2. 2005 18:08

      souhlasim take

    • Buky
      Buky | 29. 1. 2005 11:58

      souhlasím s anonymem

    • Anonym
      Anonym | 20. 12. 2004 20:36

      tohle nejsou halusky ale nejaky klon, ktery s pravyma haluskama z brambor nema nic spolecneho

    • Marcela N.
      Marcela N. | 24. 10. 2004 16:12

      Super jednoduchy a moc chutny recept. Doporucuji vyzkouset vsem:-)

    • Lada Kovářová
      Lada Kovářová | 24. 8. 2004 13:00

      2 lžíce oleje patří do hrnce s osolenou vodou. Děkuji, doplním do receptu.

    • Lenka
      Lenka | 24. 8. 2004 12:54

      A kam dám ty dvě lžíce oleje ?

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Těstoviny & rizota
    Přílohy Těstoviny Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Mléko Polohrubá mouka Rostlinný olej Sůl Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Kuře v pivní omáčce

    Kuře v pivní omáčce

    Kyselé zelí do skla

    Kyselé zelí do skla

    Donuty

    Donuty

    Hrníčkový chleba

    Hrníčkový chleba

    Celerový krém s celerovými lupínky

    Celerový krém s celerovými lupínky

    Svěží koláč s lesním ovocem

    Svěží koláč s lesním ovocem

    Fazolková rýže - (nejen) příloha

    Fazolková rýže - (nejen) příloha

    Zdravý brownies dort

    Zdravý brownies dort

    Rajčatový salát s bazalkou

    Rajčatový salát s bazalkou

    Doporučujeme

    120 minut
    Gulášová polévka

    Gulášová polévka

    120 minut
    Galetka s batáty a kozím sýrem

    Galetka s batáty a kozím sýrem

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    15 minut
    Bramboráky

    Bramboráky

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    Poslední sledované recepty

    74
    Milionářské řezy se slaným karamelem
    Milionářské řezy se…
    39
    Skvělý domácí kváskový chleba
    Skvělý domácí kváskový…
    31
    Segedínský guláš
    Segedínský guláš
    22
    Holandský řízek a šťouchané brambory
    Holandský řízek a…
    21
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka

    Zajímavé články

    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy Boženy Němcové: Upečte si klasiku!
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy…
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky i na plech!
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky…
    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně zasytí!
    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně…
    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort: Galerie 50 nejkrásnějších
    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort:…

    Sledujte nás

    AHA.cz Krampol půl roku po smrti Haničky: SLOVA O NOVÉ LÁSCE!

    Krampol půl roku po smrti Haničky: SLOVA O NOVÉ LÁSCE!

    AHA.cz Smutná slova Polákové: Tohle bohužel prožívá mnoho maminek

    Smutná slova Polákové: Tohle bohužel prožívá mnoho maminek

    AHA.cz Deník Aha! 18.1.2021

    Deník Aha! 18.1.2021

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Komu se bude dařit navzdory složité situaci. Jste to vy?

    Horoskop na tento týden: Komu se bude dařit navzdory složité situaci. Jste to vy?

    Dáma.cz Sex ve městě se vrací: Kolik měly 4 kamarádky milenců a další pikantérie ze seriálu

    Sex ve městě se vrací: Kolik měly 4 kamarádky milenců a další pikantérie ze seriálu

    Ženy.cz Když zrovna nemáte čepici: Tyhle doplňky do vlasů jsou stále v kurzu!

    Když zrovna nemáte čepici: Tyhle doplňky do vlasů jsou stále v kurzu!

    Maminka.cz Marie Doležalová: Celé léto jsem tajila, že znovu čekáme zázrak

    Marie Doležalová: Celé léto jsem tajila, že znovu čekáme zázrak

    Reflex.cz Psychiatr Tylš: Psychedelika můžou zlepšit kvalitu života, ketamin léčí deprese i alkoholismus

    Psychiatr Tylš: Psychedelika můžou zlepšit kvalitu života, ketamin léčí deprese i alkoholismus

    E15.cz Malý Londýn, včetně virtuálního Davida Beckhama. V Macau se otevírá kopie britské metropole

    Malý Londýn, včetně virtuálního Davida Beckhama. V Macau se otevírá kopie britské metropole

    Abecedazahrady Málo prostoru v kuchyni? Nevadí! Inspirujte se, jak si zařídit dokonalou kuchyň

    Málo prostoru v kuchyni? Nevadí! Inspirujte se, jak si zařídit dokonalou kuchyň

    Další doporučené recepty:

    Halloweenské sušenky
    Halloweenské sušenky
    Halloweenský perník
    Halloweenský perník
    Haloweenské prsty
    Haloweenské prsty
    Halušky podle Daniely
    Halušky podle Daniely
    Halušky podle Martinky
    Halušky podle Martinky
    Halušky s brynzou
    Halušky s brynzou
    • Recepty.cz
    • Halušky
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí