Polévka z uzeného masa II.

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 13
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      l vývar z uzeného masa
    • 2
      ks mrkev
    • 2
      ks petržel
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • pepř mletý
    • 5
      ks brambory
    • 100
      g kroupy větší
    • majoránka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Předem namočené kroupy dáme do vývaru, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, nakrájenou kořenovou zeleninu, opepříme, a uvaříme do měkka. Před dovařením přidáme na kostky nakrájené brambory a dovaříme. Hotovou polévku dochutíme prolisovaným česnekem, majoránkou a zakryté necháme dojít. Je dobré, pokud do polévky vložíme nakrájené kousky uzeného masa (já vařím tuto polévku z uzených žebírek a maso obereme do polévky).
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Standa
    Standa |

    1. 1. 2016 10:09

    Děkuji za recept, výborné! :-)

  • Bodee
    Bodee |

    12. 1. 2013 13:10

    Absolutní luxus!

  • otakar pospíšil
    otakar pospíšil |

    19. 7. 2010 22:09

    Vývar dělám z uzených kostí (uzenářství Váhala za 29Kč/kg). Maso na závěr okrájím do polévky. Jen místo krupek dávám předvařenou rýži (dříve se provaří). Přidávám celer. Jinak vždy výtečná.

  • venyss venyss
    venyss venyss |

    7. 3. 2010 17:25

    Dělala jsem již vícekrát, je moc dobroučká, u nás ve škole se jí říkalo - selská polévka. 1.

  • Vašek Hladík
    Vašek Hladík |

    31. 8. 2007 16:46

    vinikající gastronomický zážitek - takto ji vařívala moje maminka a pak jsme ji jídávali jako děti na zápraží.

  • Eva Zábranská
    Eva Zábranská |

    23. 12. 2006 14:59

    Opravdu byla vynikající !!!!

  • draha kadlecová
    draha kadlecová |

    16. 8. 2006 19:47

    polévka byla vynikající!

  • Pavlína Svitáková
    Pavlína Svitáková |

    22. 3. 2006 13:57

    Tak přesně takhle tuto polévku vařívala moje maminka.Fakt výtečná!