Cuketová buchta III.

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 21
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      vejce
    • 1,5
      sklenice cukr
    • 3
      sklenice hladká mouka
    • 2
      sklenice cuketa nastrouhaná
    • 0,8
      sklenice olej
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 0,5
      ks prášek do pečiva
    • 1
      lžíce kakao
  • krém
    • 1
      tvaroh
    • 0,8
      ks máslo
    • 150
      g moučkový cukr
    • 1
      vanilka
    • čokoláda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Celá vejce ušleháme do pěny s cukrem. Potom přidáme hladkou mouku, nastrouhanou cuketu, olej, jedlou sodu, prášek do pečiva a naposledy kakao. Vymícháme v těsto. Pečeme zpočátku asi na 220 °C 1-2 minuty. Potom na 180 °C 40 minut.
2
Krém: utřeme máslo, cukr, vanilku do pěny a nakonec vmícháme tvaroh. Krém namažeme na upečený piškot a posypeme hustě strouhanou čokoládu.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Věra
    Věra |

    1. 8. 2016 14:08

    Miri,prostě místo krému jste jen rozpustila čoko a smíchala se zakysankou,bez másla a cukru.Chápu to dobře?Díky Věra :-) ;-)

  • barbarons
    barbarons |

    20. 7. 2015 19:59

    Skvělá buchta! Trochu jsem si to pozměnila, ale je to dle každého co tam chce dát. Avšak mě stačila 1sklenička cukru, dala jsem tam trochu mléka, celý prášek do pečiva bez jedlé sody, a krém jako takový jsem nedělala...jen jsem smíchala 1 tvaroh s cukrem a potřela vychladlou buchtu a nakonec posypala grankem :-)

  • Miri
    Miri |

    7. 10. 2014 10:24

    Cuketové buchty jsou prostě senzační :-) Komu přijde krém sladký, doporučuji rozpustit tabulku hořké čokolády (čím kvalitnější, tím lepší), já kupuji hořkou čokoládu z Lidlu za cca 24,-Kč a je výborná. Do vychladlé čokolády zamíchám 1 až 2 husté zakysané smetany. Krém je výborný!

  • Napalsko
    Napalsko |

    13. 8. 2014 23:09

    Úžasná buchta :-) . Velmi všem chutnala,jen jsem přidala od oka trošku mléka a místo hladké mouky jsem použila polohrubou mouku a bylo to vynikající :-) .

  • allena89
    allena89 |

    2. 8. 2014 13:45

    Výborná a osvěžující. Do krému jsem dala dva tvarohy, rum a jen kousek másla.

  • JANA
    JANA |

    11. 10. 2013 09:31

    TAK SI NAKASLI KDYZ NEUMYS PECT JINAK BY JSI JI NEMELA TUHOU

  • Ali Š.
    Ali Š. |

    15. 9. 2013 10:03

    U nás také velký úspěch, buchta je hned pryč. Jen jsem si recept trošku upravila, zdálo se mi moc mastné a sladké. Do krému jsem dala méně cukru (100g) a másla (1/2 ks), do buchty 1/2 hrnku oleje místo 3/4. Nahoru se dá posypat Grankem místo čokolády, kdo nemůže kakao, dá se do buchty lžíce karobu a nahoru posypat třeba kokosem, nebo bílou čokoládou. Prostě jak komu vyhovuje a chutná. Místo cukety se dá dělat v období úrody jablek s jablky. Také výborné! doporučuji!!

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    21. 11. 2009 16:12

    Vynikající! Nadýchaná, chuťově výborná buchta. Jen škoda, že jsem ji objevila až, když docházejí cukety. Souhlasím, že je krém dost sladký a proto jsem ji raději nakonec hustě posypala samotným kakaem. Je to taková obdoba Míša řezů. Kdo je má rád a má ještě cukety, určitě doporučuji. Díky za výborný receptík. Ivana

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    21. 11. 2009 15:20

    Buchta je prostě vynikající! Při mé smůle jsem ji objevila až, když docházejí cukety. Nadýchaná, díky cuketě taková "mokrá". Souhlasím, že krém je sladký, proto jsem povrch posypala hustě samotným kakaem a po odležení (asi 3 hod., délé bych asi nevydržela čekat) jen slastně vychutnávám. Je to taková obdoba Míša řezů. Díky za tuto mňamku. Ivana

  • Radmila Volková
    Radmila Volková |

    2. 10. 2009 15:10

    Buchtu jsem dělala, sama o sobě mi připadala hodně "tuhá", cuketa se vůbec nerozpekla, krém mi připadal hodně sladký, dala bych míň cukru, vzhledem k tomu, že se posype strouhanou čokoládou. Celkově nic moc, už ji neupeču, nicméně všem ostatním, kterým chutnala, přeji dobrou chuť :-)

  • Věra Opatová
    Věra Opatová |

    1. 11. 2008 17:21

    Buchta je vynikající už jsem ji pekla asi 3x a stále se po ní jen zapráší. Doporučuju a dávám jednoznačně 1*.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: