• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Hrnečková cuketová buchta
    Napište svůj komentář k receptu

    Hrnečková cuketová buchta

    autor: Vlastina
    0.0
    moje hodnoceni
    3.6
    hodnotilo: 215
    doba přípravy: 45 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Hrnečková cuketová buchta
    Hrnečková cuketová buchta
    Hrnečková cuketová buchta
    Hrnečková cuketová buchta
    Hrnečková cuketová buchta
    Hrnečková cuketová buchta
    Hrnečková cuketová buchta
    Hrnečková cuketová buchta
    6fotografií
    Nahrát fotku
     

    Rychlá buchta, která chutná jak dětem, tak i dospělým. Cuketa dodá pokrmu velkou dávku vitamínů, minerálních látek a vlákniny. I buchta může být zdravá a díky cuketě velmi lahodná a krásně vláčná.

    Zdravé jídlo do krabičky: Deník veganky

    Suroviny

    12 porce
      • 2
        hrnek cuketa nakrájená na malé kostičky
      • 3
        ks vejce
      • 1
        hrnek rostlinný olej
      • mléko 1/2 - 3/4 hrnku
      • 1
        balíček vanilkový cukr
      • 2
        lžička skořice
      • 3
        hrnek polohrubá mouka
      • 1
        balíček prášek do pečiva
      • 1
        lžíce kakao
      • 2
        hrnek cukr

    Postup přípravy receptu

    1
    Všechny přísady v míse promícháme, pekáč s vyššším okrajem vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou nebo jen vyložíme pečícím papírem. Do pekáče nalijeme těsto a pečeme při 170 °C asi 1/2 hodiny.
    2
    Po upečení necháme vychladnout. Vychladlé naplocho rozkrojíme namažeme zavařeninou, opět spojíme a na povrchu a po stranách potřeme libovolnou polevou (čokoládovou, citrónovou apod..). Po zaschnutí krájíme na řezy.

    RADA: Co jste možná nevěděli o cuketách

    3
    Poznámka: Měříme na čtvrtlitrové hrnky. Na dohotovení zavařenina a libovolná poleva Obměna: místo skořice můžeme dát 2 lžičky perníkového koření (ne prášku do perníku, ale směsi perníkového koření)

    RADA: Cuketové recepty ze záhonu

    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Cuketová buchta III.

    Cuketová buchta III.

    Cuketová buchta se skořicí

    Cuketová buchta se skořicí

    Cuketová buchta ala brownies

    Cuketová buchta ala brownies

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Sabina80 | 15. 9. 2017 10:23

      Výborná buchta, moc všem chutnala. Doporučuji!

    • Margareto | 23. 8. 2017 11:39

      Buchta byla moc dobrá. Já jsem dala trochu víc cukety a nastrouhala jsem ji. Jen na mě je dost sladká a to jsem dala necelé 2 hrnky cukru. Myslím, že jeden hrnek cukru by byl dostačující.

    • Klijami | 6. 8. 2017 15:31

      Moc dobrá. Příště dám trošku méně cukru ;) :) Děkuji za recept

    • Jani K.
      Jani K. | 3. 8. 2016 18:21

      Výborná. Je velmi sladká, což mi vyhovuje, stačí mi pak si vzít kousek pro doplnění energie, (tedy pokud se ovládnu :-)), není potřeba sníst půlku pekáče. Proto jsem ji ani neplnila ani nepolévala. Mouku jsem dala napůl hladkou a celozrnou, polohrubá se tady, kde žiji, nedá sehnat. Jen nemám ještě zkušenosti se svou novou troubou, proto jsem ji musela péct skoro dvě hodiny, ke konci jsem ji zakryla a dopadlo to výborně. Je akorát s nádherným vypečeným okrajem, krásně vlahá. Jen ten účet za plyn nevím nevím. :-) Mám takovou obojetnou nádobu od Kolimaxu, která múže i na plotnu i do trouby, možná i tou to bylo, že se buchta buchta dělala pomalu, ale dopadla geniálně. Ta nádoba smí do trouby i s poklicí, proto jsem ji, když byla akorát hnědá, přiklopila a nechala na míň stupnů ještě dodělat. Děkuji!

    • Renata
      Renata | 15. 7. 2016 18:27

      Dnes jsem ji pekla, dělala jsem poloviční dávku a ta mi vyšla na poloviční pekáč na kachnu. Dělala jsem bez polevy a je moc dobrá, krásně měkká, jak peřina. Kostičky mě přišly divné, ale udělala jsem je (cca 0,5*0,5cm) a povedlo se. :-)

    • buchticka
      buchticka | 25. 7. 2015 13:53

      :* super buchta <3 <3 <3

    • lucik
      lucik | 10. 9. 2014 09:36

      Dělala jsem buchtu podle vašeho receptu, ale na obrázku není tak tmavá. Ta cuketa se tam dává opravdu na kostičky? Většina receptů je ze strouhané cukety, náhrada za jablka. Tak to jsem na to opravdu zvědavá, jak to dopadne. Zatím v troubě.

    • verca
      verca | 9. 9. 2014 23:01

      no jooo ja tu cuketu nastrouhala :-D :-D :-D

    • verca
      verca | 9. 9. 2014 22:59

      Tak po výborných recenzich jsem ji upela taky.. a děs a hrůza.. :'( zapoměla jsem na olej tak jsem ho michala nakonec a to faaakt nedelejte .. buchta vubec nenakynula a je z ni zakalec.o))) ale nic si z toho nedelam zitra valim na trh a upecu ji znovu :-D ;-) 8-)

    • skadi
      skadi | 2. 5. 2014 20:12

      Je luxusní! Absolutně nemám co vytknout :-) já si akorát dala tu práci, a z bílků udělala sníh, zbytek jsem smíchala a pak přidávala nastřídačku mouku a sníh ;-) a kakao jsem přidala až do cca třetiny až poloviny těsta, a špejlí udělala mramorování :-) Je fakt mňamózní 8-)

    • bobo
      bobo | 15. 9. 2013 15:14

      Jituš,radši se místo pečení uč češtinu.

    • Romana
      Romana | 2. 9. 2013 14:59

      :-) právě se jí také chystám opět upéct. VELMI SKVĚLÁ A HLAVNĚ NENÍ SUCHÁ. :-* :-* :-*

    • oli
      oli | 29. 8. 2013 18:12

      Právě jsem ji upekla, je výborná, nadýchaná a vláčná.Pekla jsem podle receptu jenom jsem dala místo skořice perníkové koření. Vyšlehala jsem vejce s cukry, poté olej, kakao a koření, nakonec střídavě mouku s práškem a mléko a cuketu- tu jsem nastrouhala. Pekla jsem půl hodiny je toho poměrně hodně. Všem moc chutná, přidávám si ji do oblíbených receptů.

    • Verísek
      Verísek | 25. 8. 2013 02:17

      Buchta je výborná O:-) Je mi 14 a peču a vařím vše takže za mě , buchta je naprosto jednoduchá a výborná doma byla snědená v ten šup :-D DOPORUČUJI !! :-) :-) :-) <:-)

    • SKSandy
      SKSandy | 30. 3. 2013 20:20

      Dělala jsem podobnou: 3 hrnky polohrubé mouky, 1 a čtvrt hrnku cukru moučka, 1 prdopeč, 1 lžička prášku do perníku, 1 vanilk. cukr, špetka skořice, 2 hrnky strouhané cukety, 1 hrnek oleje, 2 vejce, 1 malý bílý jogurt, troška rumu a rozinky či nasekané vlašské ořechy (dle chuti) Přidám foto :-)

    • jitka
      jitka | 26. 1. 2013 17:58

      ahoj lidi ja tuhle buchtu delala gdiž sem bila mala tak sem to delala s mamkou tak sem si řrekla že bi to zvladl i male decko jeto pravda že se nateto buchtě neda nic skazit to ja svama lidi souhlasim jj :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

    • Evča
      Evča | 10. 11. 2012 13:56

      Já teda nevím,co se dá na této buchtě pokazit ;-) ...je jednoduchá a mooc dobrá..zrovna jsem jí dodělala a voní celý byteček :-*

    • Naďaˇ
      Naďaˇ | 14. 9. 2012 15:46

      Bezvadná,velice dobrá a na práci velice jednoduchá.Všem moc chutnala a děvčata si braly recept. :

    • Liborek
      Liborek | 12. 9. 2012 11:08

      asi jo :-S

    • Mirka
      Mirka | 12. 9. 2012 08:46

      Jsem kuchařkou v závodní jídelně už 8 let a buchta šla po upečení rovnou slepicím.Tak nevím......asi budu muset změnit zaměstnání,když nejsem schopna upéct buchtu.

    • natissa
      natissa | 30. 8. 2012 10:23

      Výborná, já místo mléka dávám bílý jogurt, vejce dvě, polohrubé mouky také dva hrníčky, cukru také méně 8-) A buchta je prostě výborná :-*

    • RENČULINDA
      RENČULINDA | 27. 8. 2012 16:23

      <:-) ;-) JUPÍ DNES JSEM JÍ ZKUSILA POPRVÉ A JE BÁÁÁÁÁJEČNÁ.DÍKY.

    • nika-Mo | 24. 8. 2012 13:25

      Recept je jednoduchý, výsledná buchta je výborná - vlhká. Jen cukru je zbytečně moc, dala jsem třetinu a je to sladké až dost.

    • Sisi
      Sisi | 17. 8. 2012 18:15

      ta buchtička je výborná,celý rodině moc chutnala a je velice jednoduchá a rychlá :-) pečeme jí dost často. ;-)

    • Terka
      Terka | 13. 8. 2012 21:03

      Já to pekla dle receptu, jen jsem tam ještě přidala koupený pytlíček skořicového cukru. Výsledek je - perník :-D ale je to moc dobrý. Ale voní to jako perník, vypadá to jako perník a chutná to jako perník :-D

    • lucie98 | 4. 8. 2012 08:44

      bohužel jsem hodnotila....ale spletla si recept...tohle neni ta dobrá cuketová,co jsem vyzkoušela...!jaká j nevím...ale omlouvám se za zmatky!

    • lucinecek
      lucinecek | 31. 7. 2012 17:33

      také se mi nepovedla....a je taková divná:((((

    • Alča
      Alča | 30. 7. 2012 19:41

      Vůbec se mi nepovedla, bohužel :( A to jsem se tolik těšila - kraje moc, vnitřek mokrý...A to jsem pekla na stosedmdesát hodinu (protože pořád nebyla)....tak nevím, určitě si ho nedám do oblíbených.

    • iwiček
      iwiček | 12. 7. 2012 12:21

      výborná,jednoduchá,rychlá,detičkám moc chutnala :-)

    • fIRCON | 20. 9. 2011 07:38

      Dala jsem méně cukru a ten ještě půl na půl obyč se třtinovým. A taky místo polohrubé mouky mouku celozrnnou. Výsledek je super, buchta je moc dobrá :-)

    • JJ
      JJ | 17. 9. 2011 08:46

      Já místo polevy ušlehám šlehačku a anastrouhám čokoládu a je to famózní zákusek. :-P Nebo jsem ušlehala pařížskou šlehačku,taky bomba. :-P Musí se dávat 2 šlehačky. :-)

    • Petr Hájek
      Petr Hájek | 7. 9. 2011 20:31

      Buchta je výborná. To jsme si pochutnali celá rodina. A hlavně jednoduchá a rychlá. :-P

    • 13ka | 24. 8. 2011 14:21

      Trochu jsem té cuketě nevěřila,ale výsledek je famózní . (Také jsem přidala méně cukru)

    • wikýsek
      wikýsek | 17. 8. 2011 19:59

      je to výborná buchta jenom jsem se naučila dávat jen jeden hrnek cukety a trošku vymačkaný aby nebyla tolik mokrá. Fakt každýmu doporučuji je to mňamka

    • rull | 8. 8. 2011 15:39

      Skvělá buchta, nadýchaná, doma byli všichni spokojeni.

    • hjgjz
      hjgjz | 4. 8. 2011 18:49

      :-\ :-o

    • danyi@mf.cz
      danyi@mf.cz | 4. 11. 2010 10:42

      Děkujeme za upozornění. Recept je již opraven. ;-)

    • Ivana Samcová | 3. 11. 2010 17:13

      Dívala jsem se do svých receptů, které jsem si léta ukládala do počítače jako své oblíbené a recept je tam psán takto: 3 vejce, 3 hrnky polohrubé mouky, 2 hrnky cukru, 1 hrnek oleje, 2 lžičky skořice, 1 lžíce kakaa, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 2 hrnky nakrájené cukety na kostičky, 1/2 - 3/4 hrnku mléka. Snad vám to pomůže.

    • svišť | 1. 11. 2010 10:48

      A kde je ta cuketa ? Kolik cukru ? Olej a mouka bude asi na hrnečky, skořice lžičky? 1 Lžíce kakaa? :-S Věřím, že recept býval super, kdo tohle dá dohromady...

    • Tereza Kutinova
      Tereza Kutinova | 18. 8. 2009 22:15

      Vyborna buchta - pouzila jsem marmeladu z cerneho rybizu a cokoladovou polevu a sklizela jsem pochvaly.

    • Zuzana Polzin
      Zuzana Polzin | 1. 10. 2008 21:56

      Velice dobra buchta. Necekala jsem, ze se z cukety da neco tak dobreho upect. S marmeladou z bezinek a s cokoladovou polevou - dobrota! Davam za jedna!

    • Petra Šandová
      Petra Šandová | 25. 8. 2008 14:48

      Buchta byla vynikající...polila sem čokoládou a posypala kokosem...jen jsem cuketu nastrouhala na hrubo...A dala ji tam celou..Všem moc chutnalo!!!

    • Petra
      Petra | 15. 9. 2006 21:32

      moc dobré také u nás nikdo nepoznal že je z cukety

    • LP
      LP | 20. 9. 2005 16:37

      vynikající, skořice tomu dodá příjemnou chuť. Není poznat, že je to z cukety a všem moc chutnala

    • Alina
      Alina | 31. 8. 2005 16:18

      Chutnalo, alespoň jsem spotřebovala cuketu, která mi na zahradě vyrostla

    • Anonym
      Anonym | 31. 8. 2005 13:47

      nechutnalo

    • V.V.
      V.V. | 16. 8. 2005 18:16

      Ajo, cuketa se nakrájí na kostičky může se také nastrouhat nahrubo.

    • Lenka Chourová
      Lenka Chourová | 16. 8. 2005 13:01

      Promiňte, zapoměla jsem napsat, že do koláče z cukety se švestkami nedávám do těsta kakao, ale jen skořici. Těsto má pekný vzhled, vypadá jako oříškové.

    • Lenka Chourová
      Lenka Chourová | 16. 8. 2005 12:55

      Já dělám takový koláč také. Cuketu strouhám. Těsto dám na plech, pokladu syrovými půlenými švestkami a posypu drobenkou. Je to vynikající. Doporučuji zkusit. Koláč má moc dobrou chuť. Kdo ochutnal, nechtěl uvěřit, že je to koláč z cukety.

    • Zdeňka Svačinová
      Zdeňka Svačinová | 15. 8. 2005 21:12

      Já peču tuto buchtu taky,bez mléka a cuketu strouhám.Je moc dobrá.

    • Aja
      Aja | 15. 8. 2005 19:29

      P. Vencová, cuketa se nestrouhá?

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
    Moučníky Buchty Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cuketa Cukr Kakao Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Skořice Vanilkový cukr Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Štafetky

    Štafetky

    Ořešáci - ořechy v karamelu - bezlepkové

    Ořešáci - ořechy v karamelu -…

    Fazolový salát univerzál

    Fazolový salát univerzál

    Linecký jablkový koláč

    Linecký jablkový koláč

    Dýňové placičky

    Dýňové placičky

    Jablkový koláč s čokoládovou polevou

    Jablkový koláč s čokoládovou polevou

    Masová minutka s hráškem

    Masová minutka s hráškem

    (nejen) Masové roládky / závitky s vejcem

    (nejen) Masové roládky / závitky s…

    Jehněčí kotlety na bylinkách

    Jehněčí kotlety na bylinkách

    Doporučujeme

    45 minut
    Křupavé brownies s chilli

    Křupavé brownies s chilli

    50 minut
    Grilovaný bůček s tymiánem

    Grilovaný bůček s tymiánem

    90 minut
    Ramen

    Ramen

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    20 minut
    Asijské pikantní cuketové nudle

    Asijské pikantní cuketové nudle

    15 minut
    Fazolový salát s rajčaty

    Fazolový salát s rajčaty

    90 minut
    Mangový dort s kokosem

    Mangový dort s kokosem

    60 minut
    Minivětrníky se šlehačkou a jahodami

    Minivětrníky se šlehačkou a jahodami

    50 minut
    Kotlety plněné kysaným zelím

    Kotlety plněné kysaným zelím

    Poslední sledované recepty

    34
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"
    25
    Kuřecí prsa na kari se smetanou
    Kuřecí prsa na kari se…
    24
    Svíčková na smetaně
    Svíčková na smetaně
    24
    Palačinky
    Palačinky
    19
    Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem
    Holandský řízek - sekaný…

    Zajímavé články

    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co jste o jeho historii nevěděli
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co…
    Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
    Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…
    MasterChef Česko: Uvařte klasická jídla jako profík s vylepšováky soutěžících!
    MasterChef Česko: Uvařte klasická jídla jako…
    Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v týdnu
    Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v…
    Česká klasika aneb Tradiční omáčky 9x jinak!
    Česká klasika aneb Tradiční omáčky 9x jinak!

    Sledujte nás

    AHA.cz Dara nebyla sama! Štaidlovi podlehla i dcera známého zpěváka

    Dara nebyla sama! Štaidlovi podlehla i dcera známého zpěváka

    AHA.cz Hana Maciuchová (†75): Zpověď přítele... POSLEDNÍ MĚSÍCE UMÍRÁNÍ

    Hana Maciuchová (†75): Zpověď přítele... POSLEDNÍ MĚSÍCE UMÍRÁNÍ

    AHA.cz Deník Aha! 24.2.2021

    Deník Aha! 24.2.2021

    Dáma.cz Džíny letošní sezóny: Zvonáče se vrací v plné parádě, vybírat můžete ze 3 střihů!

    Džíny letošní sezóny: Zvonáče se vrací v plné parádě, vybírat můžete ze 3 střihů!

    Dáma.cz Kdo jablko denně sní, k tomu lékař nechodí. Pravda, nebo fikce?

    Kdo jablko denně sní, k tomu lékař nechodí. Pravda, nebo fikce?

    Ženy.cz Jak často a správně si mýt vlasy? Tady je odpověď!

    Jak často a správně si mýt vlasy? Tady je odpověď!

    Maminka.cz Děti podle hvězd: Blíženci vyskakují z kočárku, Raci potřebují neustálou pozornost

    Děti podle hvězd: Blíženci vyskakují z kočárku, Raci potřebují neustálou pozornost

    Reflex.cz Příliš skvělé, aby to byla pravda. Na globálním trhu se možná nafukuje další bublina

    Příliš skvělé, aby to byla pravda. Na globálním trhu se možná nafukuje další bublina

    E15.cz OBRAZEM: Prymula opět baví internet jako první hvězda utkání Slavia–Leicester

    OBRAZEM: Prymula opět baví internet jako první hvězda utkání Slavia–Leicester

    Abecedazahrady Předzahrádka, kterou vám bude každý závidět. Inspirujte se ve fotogalerii

    Předzahrádka, kterou vám bude každý závidět. Inspirujte se ve fotogalerii

    Další doporučené recepty:

    Hráškový prívarok (přívarek)
    Hráškový prívarok (přívarek)
    Hrnečková bábovka s bílou čokoládou
    Hrnečková bábovka s bílou čokoládou
    Hrnečková bublanina
    Hrnečková bublanina
    Hrnečková paštika
    Hrnečková paštika
    Hrnečková pomerančová bábovka
    Hrnečková pomerančová bábovka
    Hrnečkové knedlíky
    Hrnečkové knedlíky
    • Recepty.cz
    • Hrnečková cuketová buchta
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí