Hráškový prívarok (přívarek)

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g hrášek čerstvý nebo mražený
    • 1
      ks cibule
    • 40
      g máslo nebo olej
    • 20
      g hladká mouka cca
    • 2
      ks bobkový list 1 -
    • nové koření mleté, dle chuti
    • pepř mletý dle chuti, nemusí být
    • sůl
    • cukr krupice
    • ocet
    • 300
      ml smetana na vaření cca

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na másle či na oleji osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, ke které přisypeme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku, ke které přisypeme čerstvý nebo mražený hrášek, přidáme bobkový list, nové koření mleté (kuličky bychom v hrášku špatně hledali) a opepříme. Vše promícháme, přilijeme smetanu nebo mléko a přivedeme k varu.
2
Vaříme jenom chvilku, aby se hrášek nerozvařil a zůstal na skus. Dochutíme troškou cukru, solí a octem, vše krátce provaříme, případně dle potřeby přilijeme trošku mléka a zředíme, ale prívarok by měl zůstat hustší, krémovitější konzistence. Vyndáme bobkový list.
3
Podáváme s bramborem nebo s opečenou uzeninou, plátkem hovězího, vepřového nebo uzeného masa nebo vejcem.
Zařazení: Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: