• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Losos v alobalu
    Napište svůj komentář k receptu

    Losos v alobalu

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.4
    hodnotilo: 51
    doba přípravy: 45 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Losos v alobalu
    Losos v alobalu
    Losos v alobalu
    Losos v alobalu
    Losos v alobalu
    Losos v alobalu
    4fotografie
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    1 porce
      • 2
        ks máslo malé
      • 1
        lžička sůl
      • 2
        ks citron kolečka
      • 1
        ks rozmarýn větvička
      • 1
        ks losos
      • alobal

    Postup přípravy receptu

    1
    Na dostatečně velký kus alobalu dáme porci lososa, posolíme, na vršek dáme 2 kolečka citronu, rozmarýn a 2 kousky másla. Dobře zabalíme do alobalu a dáme péci na 200 °C přibližně na 15-20 minut, podle velikosti porce. Pokud máte lososa s kůží, dejte kůži dolů.

    RADA: Jak připravit ryby?

    2
    Pro zajímavost se může servírovat na talíři v alobalu. Je možné péci stejným způsobem i velký kus vcelku a pak na servírovací míse porcovat přímo na stole. Velice jednoduché, rychlé a výborné.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Losos v sezamové krustě

    Losos v sezamové krustě

    Losos na pomerančích

    Losos na pomerančích

    Lososové sashimi

    Lososové sashimi

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Bob
      Bob | 6. 3. 2016 23:55

      ..bacha, rybí kořeni bežně prodávané v marketech je sajrajt, zničíte tím chuť kvalitního masa. Na lososa stačí sůl a pepř z mlýnku, trocha nejlepšího olivového oleje s čerstvou bylinkou podle toho, co má kdo rád (petržel, kopr apod).

    • hovinko
      hovinko | 25. 12. 2015 09:18

      mindfuck

    • xxxxxxxl
      xxxxxxxl | 25. 12. 2015 09:18

      Mindfuck

    • xxx
      xxx | 21. 2. 2013 20:27

      a male maslo ma 125g :)

    • Ankamamka1
      Ankamamka1 | 30. 4. 2012 20:47

      rybička byla luxusní záležitost ačkoliv jsem nesehnala rozmarýn čerstvý,ale sušený,přidala koření na mořské ryby a citronem jen pokapala-pro jistotu...mňam mňam...celá rodinka si pochvalovala

    • xxx
      xxx | 15. 11. 2011 10:31

      Dva kousky v receptu čti pořádně

    • Ladia
      Ladia | 15. 11. 2011 10:15

      Opravdu tam patří dvě malé 125 g kostky másla?

    • LiliRipp | 22. 9. 2011 10:40

      Výborné. Na lososa dávám koření na mořské ryby. :-) :-)

    • Firentys
      Firentys | 22. 3. 2011 12:39

      hahah to vypada jako pero v alobalu

    • Firentys
      Firentys | 22. 3. 2011 12:39

      hahah to vypada jako pero v alobalu

    • paella8
      paella8 | 21. 3. 2011 23:52

      Je to vynikajici. Koreni se muze kombinovat dle fantazie. Takto se daji upravovat ruzne druhy mas, na barbeque, na ohni i v troube, ale ???????..........posledni dobou se objevuji nazory:...drzet hlinikovou folii od primeho styku s jidlem ?????....obzvlaste pri tepelnem zpracovani !!!!!!!! :-\

    • Anet
      Anet | 21. 3. 2011 20:05

      Mockrat dekuju za recept, jednoduche a moc chutne moje americka host- rodina si moc pochvalovala ;-) ...

    • recepty73
      recepty73 | 17. 3. 2011 14:15

      ...recept je výborný,ale to máslo vypadá jako 2ks malého másla :-\

    • pippiva
      pippiva | 15. 3. 2011 14:58

      Take delam,jen vynechavam maslo.Moc dobre. 8-)

    • MartikK
      MartikK | 12. 3. 2011 14:47

      Vynikající. Používám různé koření, např. oregano, bazalku, saturejku a vždycky je to bašta.

    • svišť | 18. 11. 2010 13:32

      Na nás moc kyselé, příště citrónem jen pokapu.

    • Zita Matejkova
      Zita Matejkova | 9. 11. 2010 11:10

      Nemá chybu, moc dobré

    • Šárka Rudlová
      Šárka Rudlová | 22. 9. 2010 15:25

      Výborné, sypala jsem sušeným oregánem. Příště nebudu ale solit, ten citron stačí bohatě.

    • Helena Stříbrná
      Helena Stříbrná | 12. 2. 2010 10:26

      Nemaje rozmarýn, posypala jsem lehce tymiánem. Losos byl výborný.

    • Helena Pawlasová
      Helena Pawlasová | 30. 12. 2009 12:45

      super :) moc jsme si pochutnali

    • Pavla Opravilová
      Pavla Opravilová | 10. 10. 2009 12:37

      Jednoduché, skvělé. Po dlouhé době jsem se zase odvážila koupit lososa, protože předchozí pokusy o přípravu nedopadli podle mých představ. Trošku jsem ho posypala kořením na ryby a protože jsem neměla rozmarýnu, dala jsem snítku kopru. K tomu nasucho pečené hranolky a rodina se oblizovala až za ušima! Určitě brzy udělám znovu!

    • Martina Kroufková
      Martina Kroufková | 22. 9. 2009 13:44

      Vynikající, děláme místo s rozmarýnem s oregánem a nemá to chybču.

    • Jana Slováková
      Jana Slováková | 1. 2. 2009 16:10

      Výborné! Také jsme dělaly s dcerou každý kouske s jinou bylinkou - rozmarýn, provensálské bylinky, bazalka, tymián. Všechny byly vynikající! Dáváme velkou 1!

    • Jakub Sukeník
      Jakub Sukeník | 30. 1. 2009 05:57

      Nic moc. Davam za 4 cili 5

    • Simča Sládková
      Simča Sládková | 17. 1. 2009 00:42

      V jednoduchosti je krása - tato úprava lososa je maximální. Alobal jsem potřela troškou česnekového másla a pak položila losoa... Dále přesně podle recepotu a SUPER!!!! Dávám za 1 a kdybych mohla, tak s *. Simča S.

    • Alice Nušlová
      Alice Nušlová | 4. 1. 2009 21:16

      Až když jsem šla vařit, zjistila jsem, že nemám citron. Jediné co mi zbylo v lednice, byl pomeranč a musím říct, že i tak byl losos výborný :) Takže příště asi jedině s pomerančem a místo rozmarýnu provensálské bylinky. Kdyby se vám to stalo také, klidně dejte 4 plátky pomeranče, dva navrch a dva dospod. Mňam

    • Markéta Pavlíková
      Markéta Pavlíková | 31. 12. 2008 13:06

      Geniální, rychlé, jednoduché a minimun špinavého nádobí. Dala jsem steakové koření (nebo koření na rybu) a mohu jen doporučit.

    • Petra Šašková
      Petra Šašková | 29. 12. 2008 22:15

      Také jsem zkusila, jako koření tymián, jinak dle receptu a byl výborný.

    • Míša Š.
      Míša Š. | 18. 11. 2008 10:51

      Výborný recept a jednoduchý!

    • Malevilka :)
      Malevilka :) | 9. 10. 2008 18:38

      Taky musím napsat chválu. Ryby moc nemusim, ale tenhle losos mi chutnal. Dala jsem tam místo větvičky rozmarýnu rozmarýn mletý, trochu jsem se bála, aby tam nebyl moc cítit, ale v pohodě. Příště ho tam možná zkusím dát i více.Možná by se tam hodilo i trochu česneku, ale opravdu s rozumem:)Jako přílohu jsem dala zapákané špenátové brambory a opravdu chutné.

    • Zuzana Brodová
      Zuzana Brodová | 27. 9. 2008 12:09

      Moc moc dobré.Sice jsem dala místo větvičky rozmárýnu sušený,ale taky bylo to moc dobré.Super recept.

    • Naďa Lhotáková
      Naďa Lhotáková | 13. 4. 2008 20:18

      Měla jsem strach z čerstvého rozmarýnu,ale dopadlo to dobře,šmákli jsme si..dávám 1

    • francka
      francka | 25. 2. 2008 18:50

      já jsem dala na toho lososa hořtici kečup a na to zázvor do toho lososa jsem dala salát tatarku a osmaženou veku v česneku fakt super!!!!!!!!!!!!!!

    • Marta Dočekalová
      Marta Dočekalová | 26. 12. 2007 20:19

      Moc dobré i bez rozmarýnu.Dávám za 1.

    • sixty-nine
      sixty-nine | 20. 11. 2007 16:02

      Vynikající!!! Kousky lososa v alobalu jsem položil na plech a k tomu jsem na plech položil na kostičky nakrájené brambory a pekl jsem to společně, opravdu výtečné!!

    • Magda
      Magda | 22. 10. 2007 09:19

      Výborné. Neměla jsem rozmarýn, tak bylo bez něj, ale i tak to bylo skvělé a vynikla chu´t lososa.

    • Petra VOZI
      Petra VOZI | 30. 9. 2007 15:37

      Vynikající a pestré, dle fantazie chuti rodinných členů, každý kousek s jinou bylinkou (petrželka, bazalka, máta, rozmarýn,...), super!!!

    • Anonym
      Anonym | 26. 11. 2006 11:44

      Dobrý den,mám dotaz,nemám rozmarýn,lze něčím nahradit?!Doba pečení 15-20min.+ předehřátí trouby nebo bez předehřátí?!Díky za radu!

    • Lem
      Lem | 21. 11. 2006 20:00

      skvělý jídlo, už jsem takhle lososa připravovala 2-3x a fakt super!!!

    • pihula
      pihula | 4. 11. 2006 21:49

      uzany recept! vrele doporucuji!!!! rychle, pekne na pohled a hlavne lahodne. podavala jsem s br.kasi. pratele byli nadseni!!!! zkuste nebudete litovat

    • Anonym
      Anonym | 3. 8. 2006 14:26

      fakt dobrej recept...hlavně rychlá příprava...a zvládne to i totální amatér=)

    • Petra
      Petra | 20. 7. 2006 11:51

      Super výborná, rychlá a velmi chutá záležitost!!!

    • Michaela Atherton
      Michaela Atherton | 12. 4. 2006 16:39

      pro kdji> kazda kuchyne je nezdrava, pokud zdrave varit nechcete a neumite. Ja ziji v Anglii nekolik let a myslim si, ze v nasi rodine se ji jen zdrave. I kdyz tim nerikam, ze si jednou za cas nedame take-a-way:o]My nejradeji lososa s koprovou omackou...

    • Kristýna Blažková
      Kristýna Blažková | 12. 4. 2006 16:19

      Vynikající! Pochoutka! Díky za tip!

    • kdji segdr
      kdji segdr | 21. 2. 2006 22:19

      Vařím to malým dětem (batolatum) v Anglii. Do alobalu jen lososa, polit mlekem, zabalit, 15-20 min. S bramborovou kasi. Detem moc chutna, pritom je to jednoduche a hlavne ZDRAVE! (coz jinak angl. kuchyne moc neni...)

    • Tomáš Dimmer
      Tomáš Dimmer | 29. 1. 2006 13:13

      Výborné! Vždycky jsme lososa pekli jen tak vcelku v troubě, ale nikdy to nebylo ono. Díky tomu alobalu to bylo šťavnaté a všechny ingredience se harmonicky prolínaly.

    • evička lormanová
      evička lormanová | 29. 12. 2005 09:29

      je to super ta větvička rozmarýnu to mu dává šmrnc...ssss to je pochoutka.

    • libor ruzicka
      libor ruzicka | 23. 11. 2005 11:18

      Priste to zkuste zabalit do listkoveho testa/misto alobalu/

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Losos
    Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Alobal Citron Losos Máslo Rozmarýn Sůl
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Palačinky s jablky

    Palačinky s jablky

    Delikatesní salát

    Delikatesní salát

    Kmínový chlebík

    Kmínový chlebík

    Bohaté řízky

    Bohaté řízky

    Lovošská topinka

    Lovošská topinka

    Pečené kuře - Medová kuřecí stehna

    Pečené kuře - Medová kuřecí stehna

    Citronová bábovka z pomazánkového másla

    Citronová bábovka z pomazánkového…

    Meruňkový koláč z cukety

    Meruňkový koláč z cukety

    Hrášková polévka se šunkou

    Hrášková polévka se šunkou

    Doporučujeme

    60 minut
    Květáková pizza

    Květáková pizza

    50 minut
    Kotlety plněné kysaným zelím

    Kotlety plněné kysaným zelím

    20 minut
    Salát se sázenými vejci

    Salát se sázenými vejci

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    15 minut
    Fazolový salát s rajčaty

    Fazolový salát s rajčaty

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    Poslední sledované recepty

    77
    Palačinky
    Palačinky
    64
    Bramboráky
    Bramboráky
    49
    Bublanina, která dlouho vydrží jako čerstvá
    Bublanina, která dlouho…
    33
    Ananasové řezy
    Ananasové řezy
    28
    Kotlety plněné kysaným zelím
    Kotlety plněné kysaným…

    Zajímavé články

    Vločkové kaše: 5 nejlepších k snídani i svačině
    Vločkové kaše: 5 nejlepších k snídani i svačině
    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani připravíte i ze zbytků!
    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani…
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám rodina udělí řád zlaté vařečky!
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám…
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších dortíků, které miluje celý svět!
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších…
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč za chod
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč…

    Sledujte nás

    AHA.cz Světlana Nálepková (60) v ohrožení života: OTOK MOZKU!

    Světlana Nálepková (60) v ohrožení života: OTOK MOZKU!

    AHA.cz Stylista si posvítil na moderátorky: Jak dopadla Borhyová a spol.?

    Stylista si posvítil na moderátorky: Jak dopadla Borhyová a spol.?

    AHA.cz Nedělní Aha! 28.2.2021

    Nedělní Aha! 28.2.2021

    Dáma.cz Jak poznáte, zda je to láska, nebo chtíč? Tyto pocity vám napoví, že chcete jen sex

    Jak poznáte, zda je to láska, nebo chtíč? Tyto pocity vám napoví, že chcete jen sex

    Dáma.cz 10 mýtů o boubelkách, kterým možná věříte i vy: Jsou líné a přejídají se

    10 mýtů o boubelkách, kterým možná věříte i vy: Jsou líné a přejídají se

    Ženy.cz Inspirace z Instagramu: Svetr, který nikdy nemůže vyjít z módy

    Inspirace z Instagramu: Svetr, který nikdy nemůže vyjít z módy

    Maminka.cz Šéfkuchař Přemek Forejt: Jsem krkavčí táta. Dceru nevídám moc často

    Šéfkuchař Přemek Forejt: Jsem krkavčí táta. Dceru nevídám moc často

    Reflex.cz Rok s covidem: Jak s ním šel čas a jak proměnil náš ­život?

    Rok s covidem: Jak s ním šel čas a jak proměnil náš ­život?

    E15.cz Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Abecedazahrady Kávovary, překapávače, vakuum pot: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    Kávovary, překapávače, vakuum pot: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    Další doporučené recepty:

    Losos s růžičkovou kapustou a bramborovou kaší
    Losos s růžičkovou kapustou a…
    Losos se smetanou a kaviárem
    Losos se smetanou a kaviárem
    Losos se smetanovo-česnekovou omáčkou
    Losos se smetanovo-česnekovou omáčkou
    Losos v koprové marinádě s bramborovou kaší s pohankou
    Losos v koprové marinádě s bramborovou…
    Losos v ořechovém kabátku
    Losos v ořechovém kabátku
    Losos v sezamové krustě
    Losos v sezamové krustě
    • Recepty.cz
    • Losos v alobalu
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí