• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Valentýn
  • Recepty.cz
  • "Low Temperature" - Roastbeef
Napište svůj komentář k receptu

"Low Temperature" - Roastbeef

autor: Smith-P.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
"Low Temperature" - Roastbeef
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 750
      g hovězí roštěná
    • 100
      g máslo přepuštěné , popř.obyčejné
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžíce dijonská hořčice
    • 1
      špetka tymián

Postup přípravy receptu

1
Představím zde velmi jednoduchý a fantastický recept na roastbeef (nebo chcete-li: rostbíf), upravený podle ne zcela všední metody vaření při nízké teplotě. Co budeme kromě uvedených ingrediencí potřebovat je buď fantastický odhad, na který se ovšem nedoporučuji spoléhat, anebo teploměr na maso či nejlépe troubu s termosondou.
2
Nejprve maso omyjeme, osušíme a poté několikrát nakrojíme tukovou vrstvu, aniž bychom ovšem přitom nakrojili maso! Poté maso ze všech stran osolíme a opepříme. Dle libosti jej můžeme ještě potřít směsí koření vlastní volby; (já bych na tomto místě chtěl vřele doporučit vetřít trochu tymiánu s dijonskou hořčicí. Kdo chce, může své okořeněné maso nechat ještě nějakou dobu odležet, není to však nezbytně nutné). Následně si rozpálíme troubu na pouhých 80 °C (spodní a horní ohřev!). V mezičase maso prudce opečeme ze všech stran na přepuštěném másle, (kdo se nebojí přepalování, může použít i obyčejné máslo). Toto opékaní by mělo v závislosti na velikosti masa trvat celkově 7-15 minut. Poté si dáme do trouby nádobu na odkapávání tuku a maso položíme přímo na rošt (uprostřed trouby)! Nyní je i vhodný čas zapíchnout doprostřed masa teploměr na maso či termosondu (a v takovém případě nastavit vypnutí trouby při dosažení teploty 57 °C). Maso pečeme při konstantní teplotě 80 °C tak dlouho, až než teplota uprostřed dosáhne 57 °C, to také znamená, že do té doby troubu neotevíráme. Při větším kusu masa, třeba pro menší hostinu o deseti až dvanácti lidech, tj. cca 2,5 kg, to může orientačně trvat 5-6 hodin, máte-li naopak velmi malý kus, třeba pro dvě až tři osoby, dejme tomu 0,5 kg, pak to může trvat třeba i jen cca 2,5 hodiny. Z tohoto důvodu skutečně doporučuji se řídit jen a jen vnitřní teplotou masa.
3
Pro informaci: správný roastbeef má být uvnitř růžový a upečený na stupeň medium, čemuž odpovídá uvedená teplota.
4
Po upečení maso vyjmeme z trouby a nakrájíme na tenoučké plátky, tloušťkou připomínající plátky šunky. Roastbeef můžeme podávat teplý, vlažný či studený. Podává-li se teplý, může být vhodná třeba i nějaká jednoduchá "Sauce béarnaise". Vhodnou přílohou mohou být např. opékané či jinak upravené brambory. Kdo podává Roastbeef studený či vlažný, může jej podávat na způsob švédského stolu spolu s jednohubkami či chlebíčky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Roastbeef na portském se šalotkou

Roastbeef na portském se šalotkou

Roastbeef v peprném plášti

Roastbeef v peprném plášti

Anglický roastbeef

Anglický roastbeef

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • xid00 | 20. 7. 2019 00:55

    Musím uznat, že se mi na základě tohoto receptu poprvé podařilo upéct nízkou roštěnou jako roastbeef tak, že byla pěkně měkká... Nicméně teplota v troubě, čas a váha masa rozhodně neodpovídá... Měl jsem málo času takže trouba na 90 místo 80, ale maso 1,5 kg a mělo 60 už po necelých 2 hodinách... Být to na 80 tak 2.5 hodiny a bylo by to taky... Takže kdyby to bývalo bylo jen 0.5 kg tak po 2.5 hodinách by to bylo přinejlepším well done, ne-li úplně přepečené...

  • jano | 21. 3. 2016 09:56

    Moja skúsenosť pri pomalom pečení rovnaká - fialový prierez. S rovnakým teplomerom predtým pri normálnom (nepomalom) pečení - krásny ružový stred. Fialovú od ružovej rozoznám

  • Smith-P. | 9. 3. 2015 02:21

    Mozna mate vadny teplomer...? Pri 60 stupnich nemuze byt hovezi syrove. To uz je medium az medium well done.

  • Smith-P. | 9. 3. 2015 02:19

    Mozna mate vdny teplomer...? Pri 60 stupnich nemuze byt hovezi syrove. To uz je medium az medium well-done

  • xakru | 7. 2. 2015 10:33

    A co jste čekal? :-)

  • jano | 1. 2. 2015 12:19

    zopár krát som to piekol v rúre rozpálenej na 80-90 stupńov so zapichnutým teplomerom. Pri 60 stupňoch v strede som to vybral - mäso po rozrezaní vo vnútri fialové = surové

  • Pavla | 11. 12. 2014 17:26

    Super recept, upečeno s termosondou (0,8 kg roštěné = 2,5 hod), všem moc chutnalo. Teplý je lepší než studený...

  • Jiří Myška
    Jiří Myška | 16. 9. 2014 13:40

    super recept, o víkendu se na něj vrhnu

  • Karel | 3. 12. 2013 12:01

    http://www.kupi.cz/?u=3jcwn

  • wjqzqr | 3. 11. 2013 05:04

    A03BDX <a href="http://gdmjmyqyelna.com/">gdmjmyqyelna</a>, [url=http://gbsezyyyivsh.com/]gbsezyyyivsh[/url], [link=http://zacjujnqajgz.com/]zacjujnqajgz[/link], http://xsklwibehave.com/

  • balck north face pink ribbon denali | 20. 8. 2013 03:06

    Hey guys, the good news is we don’t sound as bad from the audience as I thought we would from where I sit! Or maybe we just sound better without me. Hmm. balck north face pink ribbon denali http://www.edmguateweb.com/north-face-denali-jacket-women-pink-ribbon-outlet-12.html

  • www.123ferratum.cz | 15. 7. 2013 14:03

    Vypadá luxusně!

  • zmije.com | 22. 5. 2013 15:02

    někdy to zkusím :-$ ale asi mi to moc nebude chutnat

  • Darina | 24. 11. 2012 11:19

    Tak musím uznat že je naprosto skvělý!!! Maso jsem před pečením naložila na šest dní do dijonské hořčice soli a pepře a fakt to nemá chybu!!!!!!! ;-)

  • Gábina H | 10. 2. 2009 09:47

    Patricku, tvůj recept se objevil na Dámě http://vareni.dama.cz/recept.php?d=6503 Ale podle profilu uživatelky to asi ty nejsi.

  • Patrick Schmitt | 6. 12. 2008 10:08

    (Upozornění pro ty, kteří to propasli nebo zatím neviděli:) Nedávno jsem přidal recept na Sauce béarnaise, takže je možne si jej zde na receptech vyhledat.

  • Patrick Schmitt | 6. 12. 2008 10:02

    Děkuji za přidání tohoto upozornění.Podle fotky to vypadá jak dobrý teploměr na pečení masa za nízkou cenu. Určitě některé kuchaře a kuchařky potěší. ;-)

  • Gábina H | 4. 12. 2008 15:25

    Jen chci upozornit, že v Lidlu budou mít v akci teploměr do trouby http://www.lidl.cz/cz/home.nsf/pages/c.o.20081211.p.Teplomer_

  • Patrick Schmitt | 4. 11. 2008 23:56

    Můžete se ale poptat třeba Vašich známých, jestli někdo z nich nemá teploměr do masa s velkým rozsahem, že byste si jej půjčila na vyzkoušení. ;-) PS: Při eventuálním pořizování je rozsah skutečně důležitý, některé teploměry nemají na stupnici 57 stupňů, takže by takový teploměr byl na nic. ;-)

  • Patrick Schmitt | 4. 11. 2008 23:53

    Pokud Vaše trouba nemá termosondu, tak Vám určitě doporučuji, pořídit si teploměr do masa. Chápu, že se do toho člověku moc nechce, ale možná zjistíte, že jej můžete využít i na jiná jídla než jen toto. Každopádně u tohoto jídla se velmi špatně odhaduje stav masa upvnitř. Dobrý roastbeef nemá být propečený tak, že je maso uvnitř šedé, ani nemá být ješte rudé a téměř syrové. Roastbeef má být uvnitř růžový a šťavnatý, a to se jen tak neuhlídá, protože každý kus masa je jiný, má jinou váhu, jiný tvar. Možná to z receptu nevyznělo úplně jasně, proto shrnuji ještě jednou: Trouba má mít stálou teplotu 80°C, nezávisle na váze masa nebo jiných faktorech. Konečný stupeň masa by měl klasicky být medium, takže by se maso mělo vyjmout z trouby, až má jeho střed teplotu cca 57°C. Doba než maso této teploty dosáhne je právě zavislá na váze a tvaru masa, proto se nedá jasně říct, že když máte tak nebo tak těžký kus masa, tak jej musíte péct tak dlouho nebo tak, nedá se to celkem přesně odhadnout.

  • ladislava staffenová | 4. 11. 2008 14:57

    Patriku, také výborné - zkusím to, jen potřebuji vyřešit tento problém: mám jenteploměr do trouby a nechce se mi kupovat do masa, jaká by měla být tedy v troubě teplota - je jasné že podle masa, odhad tak 110? Nebo si raději ten teploměr koupit :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Dijonská hořčice Hovězí roštěná Máslo Pepř mletý Sůl Tymián
Podělte se s přáteli o recept

Mohlo by vám zachutnat

Jednoduchý koláč s jablkovými povidly a tvarohem

Jednoduchý koláč s jablkovými povidly…

Drážďanský špaldový chleba

Drážďanský špaldový chleba

Gnocchi s tuňákem

Gnocchi s tuňákem

Špenátová omáčka

Špenátová omáčka

Noky se špenátem

Noky se špenátem

Hlíva s přírodním masem - minutka

Hlíva s přírodním masem - minutka

Přírodní plátek s fazolkami

Přírodní plátek s fazolkami

Čočkové ragú

Čočkové ragú

Melounový nanuk

Melounový nanuk

Doporučujeme

5 minut
Přepuštěné máslo ghí

Přepuštěné máslo ghí

20 minut
Sekaná se slaninou a zeleninou

Sekaná se slaninou a zeleninou

45 minut
Klasická hrachová kaše

Klasická hrachová kaše

45 minut
Koblihy s vanilkovým krémem

Koblihy s vanilkovým krémem

30 minut
Květákové makarony

Květákové makarony

120 minut
Marinovaný vepřový bůček s povidly

Marinovaný vepřový bůček s povidly

40 minut
Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z vína

Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z…

20 minut
Uzenářský maxichleba s cibulovým salátem

Uzenářský maxichleba s cibulovým…

Bazar
na objednavku ADIDAS TERREX HYPERHIKER LOW K FV52 na objednavku ADIDAS TERREX HYPERHIKER LOW K FV52 Více info
KEEN Koven Low WP K black/burnt olive 29 - 18 cm KEEN Koven Low WP K black/burnt olive 29 - 18 cm Více info
CHLAPECKÁ KOŠILE LOW SPARKS CHLAPECKÁ KOŠILE LOW SPARKS Více info
na objednavku ADIDAS TERREX HYPERHIKER LOW K FV52 na objednavku ADIDAS TERREX HYPERHIKER LOW K FV52 Více info

Poslední sledované recepty

20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Segedínský guláš
Segedínský guláš
12
Rychlovka z papiňáku
Rychlovka z papiňáku
11
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
10
Krémová polévka z řapíkatého celeru
Krémová polévka z…

Zajímavé články

Oblíbená jídla našich prezidentů: švestkové knedlíky, párky, kung-pao i neobvyklá zelňačka
Oblíbená jídla našich prezidentů: švestkové…
Honí vás mlsná? Upečte si tradiční českou lež – trdelník
Honí vás mlsná? Upečte si tradiční českou lež –…
Lví dieta je údajně lékem na všechno, ale jen málokdo ji vydrží. V čem spočívá a je opravdu zdraví prospěšná, nebo se jí vyhnout?
Lví dieta je údajně lékem na všechno, ale jen…
Croissant: Francouzský půlměsíc, který září z pekáren celého světa. Vyzkoušejte ty nejlepší!
Croissant: Francouzský půlměsíc, který září z…
Nejlepší čaje na hubnutí: Tyto vám pomůžou spálit tuky a zrychlit metabolismus
Nejlepší čaje na hubnutí: Tyto vám pomůžou spálit…
AHA.cz Je mi ho strašně líto, zdrceně hlesl Krampol po zprávě o Lauferovi

Je mi ho strašně líto, zdrceně hlesl Krampol po zprávě o Lauferovi

Mimibazar 6 důvodů, proč se letos zapojit do Suchého únoru. Může mít větší vliv, než si myslíte!

6 důvodů, proč se letos zapojit do Suchého únoru. Může mít větší vliv, než si myslíte!

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Zákon přitažlivosti: Výběr sexy prádla, ze kterého se budete červenat!

Zákon přitažlivosti: Výběr sexy prádla, ze kterého se budete červenat!

Ženy.cz Sázka na jistotu: Jak správně nosit 5 nejoblíbenějších typů kotníkových bot?

Sázka na jistotu: Jak správně nosit 5 nejoblíbenějších typů kotníkových bot?

Blesk.cz Alec Baldwin byl obžalován z neúmyslného zabití kameramanky: Hrozí mu až pět let!

Alec Baldwin byl obžalován z neúmyslného zabití kameramanky: Hrozí mu až pět let!

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Princ George nebo princezna Charlotte jako dospělí: Jak se promění tváře dětí z královských rodin za několik let?

Princ George nebo princezna Charlotte jako dospělí: Jak se promění tváře dětí z královských rodin za několik let?

Blesk Horoskopy Kdo randí kvůli penězům: Jsou to tato znamení

Kdo randí kvůli penězům: Jsou to tato znamení

Abecedazahrady Hromnice jako předzvěst jara: Znáte jejich původ a tradice s nimi spojené?

Hromnice jako předzvěst jara: Znáte jejich původ a tradice s nimi spojené?

Další doporučené recepty:

"Krupník" - kroupy s klobásou a lečem
"Krupník" - kroupy s klobásou a lečem
"Kýtová" omáčka
"Kýtová" omáčka
"Letní" buřty na pivu - z pánve
"Letní" buřty na pivu - z pánve
"Makové milouše" - bramborové placky s povidly
"Makové milouše" - bramborové placky s…
"Míša" roláda
"Míša" roláda
"Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví
"Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví
  • Recepty.cz
  • "Low Temperature" - Roastbeef
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí