Maso nakrájíme buď na plátky nebo na nudličky. Špek nakrájíme na drobné kostičky a dáme smažit. Hned jak začne pouštět tuk, přihodíme nakrájené cibule...
více o Roštěnky na špeku
Sušené maso má různé názvy, například "JERKY" a je výborné k posezení s přáteli na výlety apod. Tento recept popisuje výrobu sušeného hovězího masa,...
více o Sušené maso
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na špalíčky. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce tuku a opékáme je cca 10 minut. Mezitím okrájíme a opereme celer a...
více o Zelenina v pánvi
Houby namočíme na 5-10 minut do teplé vody, potom scedíme.
Roštěnku nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, oblalíme v hladké mouce....
více o Hovězí na houbách
Zapneme troubu na 250°C. Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Na plotýnce v železném pekáči nalijeme olej a zprudka opečeme maso. Vyndáme, nakrájíme...
více o Roštěná mé babičky
Odblaněné roštěnky nařízneme po obvodu na třech místech, naklepeme, opepříme, potřeme olejem a necháme v chladničce přes noc nebo několik hodin...
více o Primátorské roštěnky
Představím zde velmi jednoduchý a fantastický recept na roastbeef (nebo chcete-li: rostbíf), upravený podle ne zcela všední metody vaření při nízké...
více o "Low Temperature" - Roastbeef
Z kapustiček odstraníme zvadlé lístečky, větší kuličky můžeme rozpůlit a vhodíme je do slané vařící vody povařit na cca 3 - 5 minut, pak scedíme,ihned...
více o Roštěnky s kapustičkami na cibuli a česneku
Roštěnky naklepeme, potřeme olejem a asi hodinu necháme odležet. Osolíme, opepříme a prudce po obou stranáh opečeme. Mírně podlijeme a dusíme doměkka....
více o Roštěnky se smetanovou omáčkou
Roštěnky omyjeme, na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme koriandrem. Nakonec maso lehce obalíme v mouce.
Na pánvi rozehřejeme...
více o Zapékané roštěnky s křenem
Cibule nakrájíme na spíše tenké kolečka, které ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé kousky roztrhaný bobkový list,...
více o Avignonský Rumpsteak s cibulí
Roštěnky naklepeme a po okrajích nařízneme. Osolíme, opepříme a jemně poprášíme moukou. Cibuli nakrájíme na kostičky a zpěníme ji na rozehřátém oleji....
více o Roštěnky pod sněhem
Samotná příprava je poměrně jednoduchá, ale musíte si dát hodně záležet na hygieně. Pečlivě si omyjte ruce teplou vodou, mýdlem (nejlépe...
více o Jerky - sušené maso
Opereme bylinky a otrháme lístky. Oloupeme česnek a obojí spolu s hořčicí, 2 lžícemi oleje a solí rozmixujeme. Rozpálíme troubu na 250 °C. Maso...
více o Roastbeef na portském se šalotkou
Maso uvařte ve větším množství osolené vody se zázvorem a ostatním kořením, asi hodinu až hodinu a půl nebo až bude zcela měkké. Vývar pak přeceďte a...
více o Badyánová polévka z Vietnamu
V tlakovém hrnci rozpustíme sádlo, cibuli nakrájíme na kostičky a smažíme dozlatova. Když je cibulka zlatá, přidáme rozdrcený česnek a kari koření,...
více o Hovězí na kari s česnekem
Maso omyjte, osušte a provázkem svažte tak, aby drželo ve tvaru válečku. Osolte a opepřete. Ze všech stran zprudka zatáhněte na rozpáleném oleji....
více o Pošírovaná pečeně se zeleninou
1. Hovězí roštěnou omyjeme a osušíme, připravíme si marinádu smícháním utřených stroužků česneku, oregana, oleje, čerstvě mletého pepře a hořčice....
více o Roasbeef
Troubu předehřejte na 200 °C. Zeleninu očistěte, mrkev a petržel rozpůlte podélně, řepu nakrájejte na měsíčky, brambory na půlky, osolte a zakápněte...
více o Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z vína
Plátky jemně naklepeme, nařízneme, osolíme, potřeme oběma druhy hořčice a paprikou. Na tuku zpěníme pokrájenou cibuli. Až zesklovatí, vložíme roštěnky...
více o Hovězí roštěná
Plátky naříznout na několika místech, zlehka naklepat, popepřit, poprášit hladkou moukou. Na rozpáleném oleji rychle opéci, osolit dle chuti, podlít...
více o Hovězí roštěná tradiční
Roštěnky naklepeme, osolíme, popepříme, potřeme hořčicí a obalíme v mouce. Na sádle mírně osmažíme nakrájenou cibuli a opečeme plátky roštěnky dost...
více o Roštěnky na hořčici
Na rozehřáté pánvi rychle opečeme z obou stran nasolené a naklepané řízky z roštěnky. Vyjmeme je a opražíme nakrájenou cibuli, slaninu nakrájenou na...
více o Roštěnky na houbách
Roštěnky naklepeme, na okrajích lehce nařízneme, potřeme česnekem, osolíme, opepříme a zalijeme pivem (piva tolik, aby byly roštěnky zakryté, ale...
více o Roštěnky v pivu
Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a vložíme na rozpálený tuk a po obou stranách opečeme. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a společně ještě...
více o Hovězí s hořčicovou omáčkou
Roštěnou pokrájíme na tenké nudličky, v misce je promícháme se sojovou omáčkou a nasekaným zázvorem. Necháme v chladu asi 2 hodiny proležet.
Zeleninu...
více o Hovězí nudličky se zeleninou - minutka
Maso na krájíme na plátky,na klepáme,osolíme,opepříme.Oloupeme cibuli,na krájíme
a osmažíme.Přidáme maso,sprutka opečeme a zalijeme vývarem.Měkké maso...
více o Přírodní Roštěná
Plátky roštěné překrojíme na půlky, osolíme, opepříme, z jedné strany posypeme mletým kmínem a z druhé strany paprikou. V hrnci na oleji zpěníme...
více o Roštěná omáčka podle babičky ze Staňkova
Cibuli nakrájíme na kolečka a opečeme prudce na oleji do křupava. Přidáme trochu cukru, aby cibule zkaramelizovala a zhnědla. Dáme stranou. Roštěnky...
více o Vídeňské roštěnky
Roštěnky dost naklepeme, osolíme a opepříme po obou stranách a na 2-3 místech na okrajích nařízneme. Vložíme do misky s nakládající směsí a dbáme, aby...
více o Dobrovická pikantní roštěná
Roštěnky naklepeme a nařízneme po okrajích, aby se nezkroutily. Na rozpáleném oleji zesklovatíme cibulku. Mezitím posypeme maso tlučeným zázvorem a...
více o Roštěnky na zázvoru
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji prudce orestujeme. Mezi plátky masa vložíme kornout ze...
více o Berounská roštěnka
Maso: řezy ze svíčkové 3 až 4 cm silné okořeníme čerstvě mletým pepřem, nesolíme a na rozehřáté pánvi zprudka opečeme cca 2 min (krvavé) z každé...
více o Steak s fazolkami a sýrovou omáčkou
Oloupané cibule a nakrájíme na čtvrtky a půlku množství vložíme do pečící misky společně se slaninou. Maso důkladně obalíme v koření a vegetě a...
více o Hornická roštěná
Vepřové i hovězí maso nakrájíme na nudličky a osmahneme na oleji, přidáme cibulku a jak zesklovatí, přidáme sůl a pepř, papriku a feferonky podle...
více o Konšelské peklo
Na olivovém oleji osmahneme na velké kousky nakrájenou cibuli, vyjmeme, krátce osmahneme celer a papriku.
Maso obalíme v mouce se solí a pepřem,...
více o Hovězí daube
Dáme fritovat hranolky (po dobu uvedenou na obale), maso rozkrojíme na 2 steaky o tloušťce 3-4 cm, tukovou vrstvu neodkrajujeme, jen párkrát nakrojíme...
více o Rumpsteak na česnekovém másle do 10 min.
Maso dobře naklepeme, pepř vtlačíme do masa a na rozpáleném oleji dobře opečeme po obou stranách. Maso vyjmeme, vložíme jemně nasekanou cibuli a máslo...
více o Biftek Chateaubriand
Maso odblaníme a dáme na hodinu do mrazničky. V polozmrzlém stavu je nakrájíme na 24 velmi tenkých plátků. Cibulovou nať omyjeme, nakrájíme na stejnou...
více o Hovězí rolky negi-maki
Cibuli nakrájíme na tenké kroužky, steaky z obou stran opepříme (černým mletým pepřem), zatím nesolíme. Přichystáme si odměřenou šlehačku, Brandy a...
více o Ardenský flambovaný Rumpsteak
Opékejte cibuli ve velkém hrnci asi 10 minut , až je měkká ale ne hnědá .Pak přidejte česnek a vařte dalších asi 30 sekund Odstraňte z hrnce a...
více o Brazilské dušené hovezí s chutí kávy
Maso pokrájíme na tenoučké plátky (asi 2 mm silné) a plátky na kousky o velikosti sousta. Lehce osolíme a smícháme s vejcem ušlehaným se lžičkou...
více o Štěstí - Šuang - si
Roštěnky naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme a opepříme. Zprudka opečeme na rozpáleném oleji po obou stranách. Vyjmeme, přidáme trochu oleje a...
více o Stockholmské roštěnky
Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a dobře naklepeme. Polovinu celeru nakrájíme na malé kostičky. Marinádu připravíme smícháním vody, octa a...
více o Hovězí na celeru
Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a ve větším hrnci na oleji dozlatova opečeme. Maso vyjmeme a na tuku dorůžova osmažíme kolečka cibule....
více o Kastrolková roštěná
Maso na povrchu ostrým nožem seřízneme a odstraníme tuk a spodní blánu masa. Pak maso hladkou stranou paličky naklepeme, aby bylo pružnější.
Osolíme,...
více o Roastbeef
Roštěnky naklepeme, osolíme, opečeme na sádle, vyjmeme a potřeme hořčicí. Do zbylého tuku přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a nakrájenou cibuli,...
více o Roštěnky na smetaně
Nakrájené roštěnky mírně naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme a po obou stranách opečeme na horkém oleji do měkka.
Roštěnky vyjmeme, do...
více o Loupežnická roštěná
Roštěnky naklepeme, odblaníme. Cibuli a feferonku nakrájíme najemno, přidáme ostatní ingredience a vše promícháme. Roštěnky ve směsi důkladně omočíme,...
více o Marinované roštěnky
Roštěnky naklepeme, osolíme, popepříme, mírně potřemě hořčicí a poklademe nudličkami klobásky, okurky, slaniny, špeku, cibule a kůrky z chleba....
více o Španělské ptáčky po moravsku