Pikantní směs

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: mousse

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g hovězí roštěná
    • 50
      g drůbeží játra
    • 50
      g kapie
    • 100
      g žampiony
    • 2
      lžíce kečup - jemný
    • 1
      špetka chilli
    • vývar nebo voda
    • 1
      kelímek šlehačka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Roštěnku nakrájíme na nudličky, orestujeme, přidáme játra, kápie, žampiony nakrájené, pak přidáme kečup, chilli koření a vývar nebo vodu, podle hustoty omáčky. Ozdoba na talíři šlehačkou.
2
Příloha těstoviny nebo rýže.

Komentáře k receptu

  • Walter Schmidt
    Walter Schmidt |

    27. 1. 2012 18:26

    P. Šindlerová a p. Jarčušková: Kečup určite používá hodne lidí taky do varení. Skuste se zeptat profesionálního kuchaře, co Vám odpoví. Dnes, když je k dostání všecko, co je k vaření zapotřebí, není nutno dávat do vaření to, co bylo vymyšleno na jiný účel. Souhlasím s p. Andrejem. Je hřích použit napr. Heinz Kečup do vaření, když jeho chuť se v jídle stratí, ale se nestratí práve mimo vaření! V jižní Evrope se používá Tomate frito, které je ideální do vaření, protože jeho chuť je ta, pro kterou bylo vymyšleno! Kečup byl vymyšlen v USA na ochucení Hot Dogu, Hamburgeru a brambůrek přímo na ulici. Jeho chuť je specifická, ideální na ochucení již spomínaných masových jídel a fritovaných brambor.

  • romana hrabovska
    romana hrabovska |

    12. 12. 2006 18:58

    tento recept jsem získala z jedné restaurace,kde to tak vaří a mě teda chutná.Na zahuštění se může použít i mouka nebo jíška z krabičky.Jinak ja používám kečup na skoro všechno,já kečup miluji,mam ted domácí.má dobrou chutˇ.Nebo hořčice.

  • Anonym
    Anonym |

    12. 12. 2006 15:58

    Vážená ha ha. I v kuchařkách, nebo v pořadech o vaření kde vaří kuchaři, je v některých receptech kečup použit přímo při vaření. Pokud použiji k dochucení rajčata, protlak nebo kečup, tak stejné jídlo, ale bude chutnat rozdílně. Píšete, že přírodních kořeníček je milion, tak mi prosím řekněte co použít místo kečupu, kromě rajčat a protlaku.

  • ha ha
    ha ha |

    12. 12. 2006 14:58

    Souhlasím s Andrejem,kečup používat na vaření je barbarství.Kdo má rád,tak na dochucení jídla .Já sama používám čerstvá rajčata-pokud jsou pěkně uzrálá-častěji ale dobrý rajský protlak neochucený.Přírodních,nechemických kořeníček je milion.

  • Zuzana Šindlerová
    Zuzana Šindlerová |

    12. 12. 2006 09:18

    Milý Andreji, asi nemáš s vařením moc velké zkušenosti. Jako "príchuť do varenia" je kečup nepřekonatelný a mnoho receptů si nelze bez kečupu vůbec představit. Ochutnejte např. Kuře na čtvrtek nebo Hovězí v kečupové směsi. Napřed recept vyzkoušejte a potom ho kritizujte. Hezký den.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    12. 12. 2006 07:09

    Andrej, budeš sa možná diviť, ale do veľa jedál sa kečup pridáva už počas tepelnej prípravy, nie len na dochutenie hotového jedla :)))

  • Andrej H.
    Andrej H. |

    11. 12. 2006 18:55

    Uvazovala ste niekedy, ze kecup je hotová omácka, ktorou sa ochucuje uz hotové jedlo, ale nie je príchut do varenia. Na to má kuchyna nastastie stovky rôznych prísad.