Recepty na husté krémové polévky – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Nejčastěji se setkáte se zeleninovými polévkami. Jejich základem je rozmixovaná vařená zelenina. Je potřeba opatrně nakládat s košťálovým typem zeleniny. Brokolice květák, kapusta a další podobné se nesmí vařit příliš dlouho, aby polévka nezískala hořkost a pachuť.

Tento typ polévek se velmi často zahušťuje nebo se do nich přidává smetana a máslo pro zjemnění. Ačkoli husté polévky jsou považovány spíše za zimní pokrm, třeba miska krémové dýňové polévky skutečně prohřeje, polévky mohou krásně kopírovat sezónu.

Varianty krémových polévek samozřejmě zahrnují i jiné polévky, než ty zeleninové. Velmi oblíbené jsou houbové polévky, gulášové nebo bílé jako kulajda nebo chlebovka. Samostatně stojí za to zmínit polévky z luštěnin – fazolové a čočkové patří mezi stálice.

Další podobné recepty