Kulajda se zakysanou smetanou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 450
      g brambory oloupané
    • 120
      g čerstvé houby nebo mražené, spařené
    • 750
      ml vývar cca
    • 30
      g máslo
    • nové koření mleté (nebo celé) dle chuti
    • 2
      ks bobkový list
    • kopr čertvě nasekaný nebo sušený
    • 300
      g zakysaná smetana
    • sůl
    • drcený kmín dle chuti - nemusí být
    • 2
      ks vařená vejce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na rozpuštěném másle osmažíme scezené, spařené, pokrájené houby, které dochutíme novým kořením (lepší je mleté, nemusíme pak lovit kuličky z polévky), drceným kmínem a bobkovými listy. K houbám přidáme na větší kusy pokrájené oloupané brambory, přilijeme vývar, osolíme a vaříme do změknutí brambor, které následně v polévce rozšťoucháme na menší kusy a tím polévku zahustíme, aniž bychom použily mouku nebo jíšku. Před koncem vaření ochutíme ještě polévku dle chuti koprem a krátce provařímě. Z polévky vyndáme bobkové listy a polévku odstavíme. Zakysanou smetanu pokojové teploty v kelímku promícháme a za stálého míchání vlijeme do polévky.
2
Do talířů s polévkou před podáváním přidáme pokrájené vejce na plátky, měsíčky či kostičky.

RADA: Podzimní polévky, které zahřejí!

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.