Perník s čokoládou a kokosem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 20 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Phoe

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Suché ingredience
    • 2
      hrnek hladká mouka obvykle používám 250 ml hrnek
    • 1
      hrnek cukr krystal
    • 1
      ks prášek do perníku Kypřící prášek do perníku ,Dr.Oetker
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      lžíce kakao Holandské, klidně vrchovatou - bude to více čokoládové
    • 0,5
      lžička citronová kůra
  • Mokré ingredience
    • 1
      ks vejce
    • 0,5
      hrnek olej stolní, obyčejný
    • 1
      hrnek mléko
  • ozdobení
    • 150
      g hořká čokoláda 1-1,5 tab. čokolády na vaření
    • 1
      plátek máslo
    • 2
      hrst kokos

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
1. Do mísy dáme všechny suché ingredience. Kakao je dobré prosít přes sítko, aby se nevytvořily hrudky. Všechny suché ingredience smícháme a poté přidáme vajíčko, olej a mléko. Vše pořádně promícháme.
2
2. Plech - nejlepší je klasický pekáč, vymažeme sádlem/olejem, vysypeme hrubou moukou nebo použijeme pečící papír.
3
3. Těsto nalijeme na plech, mělo by být řidší, takže by se mělo rovnoměrně roztéct po celém plechu.
4
4. Dáme do předehřáté trouby na 180°C (horkovzdušná) a pečeme cca 35 minut, ale je potřeba to kontrolovat špejlí. Každá trouba je jiná.
5
5. Necháme vychladnout.
6
6. Do menšího hrnce nalámeme na menší kousky čokoládu a přidáme máslo dle citu, aby čokoláda byla řidší a šla dobře rozmazat po perníku, nemělo by to být moc tekuté. Stačí menší plamen či rozpustit v mikrovlnce. Poté vylejeme čokoládu na perník a rozetřeme. Poté posypeme kokosem. Necháme zatuhnout.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: