Dort stracciatella s ricottou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: pippiva

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g máslo
    • 5
      ks vejce
    • 250
      g hladká mouka
    • 150
      g cukr
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • citronová kůra z 1 citronu
  • Napln
    • 500
      g ricotta
    • 250
      ml šlehačka
    • 3
      lžíce hnědý rum
    • 1
      balíček ztužovač šlehačky
    • 80
      g moučkový cukr
    • 50
      g sušenky
    • 50
      g hořká čokoláda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Změklé máslo ušleháme s cukrem, vanilkovým cukrem a s celými vejci, přišleháme prosátou mouku s práškem do pečiva a s citrónovou kůrou. Těsto dáme do vymazané a vysypané formy a upečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C po dobu 30 minut.
2
Ricottu vyšleháme s moučkovým cukrem a rumem do hladka. Mandlové sušenky rozdrtíme na větší kousky, čokoládu nakrájíme nožem na hoblinky a přimícháme do ricotty. Šlehačku ušleháme se ztužovačem a opatrně ji vmícháme ke vzniklému krému. Vychladlý korpus vydlabeme tak, aby nam vznikla "miska" (vydlabeme střed, necháme dostatečně hrubé dno a okraje). Drobky z korpusu taktéž přimícháme do krému. Korpusovou mísu včetne vnějšího kraje rovnoměrně navlhčíme směsí vody, rumu, troškou citronové nebo pomerančové šťávy a cukru (celkové množství tekutiny zhruba 100 ml, množství jednotlivých složek podle vlastní chuti; pokud dort mají jíst děti veškerý rum vynecháme).
3
Poté korpus naplníme krémem, můžeme ozdobit sušenkovými drobečky a čokoládovými hoblinkami. Necháme rozležet půl dne v lednici (neni nutné) a podáváme.

Komentáře k receptu

  • kanakovaopava
    kanakovaopava |

    4. 3. 2013 20:58

    není špatný, zvláštní chuť

Další doporučené recepty: