• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Dort s vanilkovým krémem, jahodami a kiwi
    Napište svůj komentář k receptu

    Dort s vanilkovým krémem, jahodami a kiwi

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    3.8
    hodnotilo: 11
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Dort s vanilkovým krémem, jahodami a kiwi
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
    • Korpus
      • 2
        ks vejce
      • 150
        g cukr krystal
      • 1
        ks vanilkový cukr
      • 50
        g polohrubá mouka
      • 50
        g maizena
      • 1
        špetka sůl
    • Krém
      • 1
        ks vanilkový pudink
      • 500
        ml mléko
      • 1
        ks žloutek
      • 100
        g máslo
      • 200
        ml zakysaná smetana
      • 500
        g jahody
      • 3
        ks kiwi
      • 1
        ks želatina

    Postup přípravy receptu

    1
    Do pěny utřeme žloutky se 75 g cukru a s vanilkovým cukrem. Přidáme mouku a maizenu. Ušleháme bílky se špetkou soli a jemně vmícháme do těsta. Vymažeme a vysypeme dortovou formu. Pečeme 20 minut při 180 °C. V 500 ml mléka uvaříme pudink a necháme vychladnout. Utřeme máslo se žloutkem a zbylým tukem. Po lžících vmícháme pudink a kysanou smetanu. Krémem potřeme vychladlý korpus a na něj vyrovnáme omyté a pokrájené ovoce. Podle návodu připravíme želatinu a polijeme jí ovoce.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

    Tartaletky s vanilkovým krémem a…

    Koblihy s vanilkovým krémem

    Koblihy s vanilkovým krémem

    Banánové řezy s vanilkovým krémem

    Banánové řezy s vanilkovým krémem

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Tereza
      Tereza | 26. 11. 2014 16:14

      Chci se zeptat, jestli můžu dát dvě patra korpusu nebo i tři patry. nerozteče se ten krém nebo tak něco???

    • svišť
      svišť | 30. 4. 2013 12:31

      Kukuřičný škrob . Solamyl je bramborový, Maizena je kukuřičný.

    • Lucie
      Lucie | 4. 9. 2012 20:52

      Kukuřičný škrob

    • jana
      jana | 26. 8. 2012 15:41

      Co je, Maizena :-) :-(

    • Mmmmys | 29. 1. 2012 19:46

      Kukuřičný škrob :)

    • AneJank
      AneJank | 8. 10. 2011 21:14

      Co je to maizena???

    • zuzka
      zuzka | 25. 6. 2011 23:18

      nevim co to je maizena to bude nejaka picovina :-S

    • Tereza T
      Tereza T | 21. 4. 2011 11:31

      Opraveno, díky.

    • Gabin
      Gabin | 20. 4. 2011 22:49

      nejsem si jista, kdo znamkuje obtiznost, ale jestli tohle nekdo oznacil opravdu jako obtizne, pak je to amater...

    • jana
      jana | 7. 3. 2011 19:40

      výborný lehký dort.všem doporučuji. :-)

    • Michal Hřebačka
      Michal Hřebačka | 2. 7. 2007 06:51

      Nepodařilo se mi ušlehat ze dvou žloutků tu základní pěnu... Vznikly mi krystalky obalené vejcem....

    • Anonym
      Anonym | 11. 4. 2007 20:55

      Zuz,né každý má rád kupovaný korpus!

    • zuz
      zuz | 11. 4. 2007 19:32

      korpus nemá cenu dělat, radši si kupte

    • lenacek
      lenacek | 7. 1. 2007 14:02

      Tento recept znám a mate pravdu, krém je opravdu řídký a teče. Do 500 ml mléka se musí dát alespon 2 vanil. pudinky. Chuťově je ale výborný a dá se jíst i samotný třeba s piškotama či ovocem místo klasického pudinku. Korpus nedělám domácí ale používám kupovaný. Celkově to chutná výborně.

    • Věra
      Věra | 31. 8. 2006 11:33

      No hlavně je blbost vařit puding podle návodu na sáčku, do krému se musí dát do 500 ml mléka minimálně 1a půl prášku. Musí být uvařený krém hodně hustý ,jinak teče.

    • Lena
      Lena | 5. 3. 2006 10:28

      Ten postup je opravdu nesrozumitelně napsaný. Chybí zde i napsat pro jak velkou formu je dort dělán. Pustila jsem se do tohoto receptu,ale krém byl řidký,ač jsem pudink udělala hustý.Jak tedy dosáhnout dostatečné hustoty,aby se na talíři nerozlil??Jinak to bylo ovšem vynikající a všichni jsme si pochutnali.

    • Ludmila Slepičková
      Ludmila Slepičková | 12. 2. 2006 12:31

      Hmm vypadá zajímavě

    • Marie Kudrnova
      Marie Kudrnova | 5. 11. 2005 16:20

      Zbytek cukru se přidá do krému.Né do pudinku,zřídl by.Tak se ušlehá tuk,žloutky a cukr.Po vyšlehání se přidá pudink a smetana.

    • Kuchařka on-line
      Kuchařka on-line | 23. 8. 2005 17:15

      Najdu originál a recept doplníme, domnívám se, že pravdu má cicolina. Ještě to ověřím.

    • cicolina
      cicolina | 23. 8. 2005 13:45

      Ten cukr bude asi do krému, mělo tam asi být:utřeme máslo se žloutkem a zbylým cukrem, a ne tukem, ten tam nikde nezbývá.

    • debra
      debra | 23. 8. 2005 06:50

      to tedy je nesrozumitelny - chtelo by to presny postup a verim tomu,ze ten dort potom(kdyz se povede upect korpus)muze byt velmi dobry:)

    • Lenka
      Lenka | 9. 4. 2005 18:38

      Tento recept je vážně nesrozumitelný.

    • Kristin
      Kristin | 25. 12. 2004 23:18

      zbytok cukru bude asi na uvarenie pudingu,aspon tak si myslim:-))

    • Kuchařka on-line
      Kuchařka on-line | 16. 8. 2004 11:08

      Maizena je kukuřičný škrob. Koupíte v každém obchodě.

    • lucie
      lucie | 16. 8. 2004 11:05

      dobrý den, jsem začátečník a nevím co je maizena. moc děkuji za odpověď

    • Slavo Slavo
      Slavo Slavo | 27. 7. 2004 12:46

      Na pripravu korpusu potrebujeme 75g cukru potom nevim na co potrebuji celkem 150g cukru:-)

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
    Moučníky Dorty Květen Pečení Narozeniny Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Jahody Kiwi Maizena Máslo Mléko Polohrubá mouka Sůl Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce Zakysaná smetana Želatina Žloutek
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Kremrole se šlehačkou

    Kremrole se šlehačkou

    Cibulový koláč se slaninou

    Cibulový koláč se slaninou

    Jemná křenová pomazánka

    Jemná křenová pomazánka

    Ořechovo-kávové řezy

    Ořechovo-kávové řezy

    Mrkvové muffiny

    Mrkvové muffiny

    Kokosová rýže se skořicí

    Kokosová rýže se skořicí

    Kuře na paprice s mrkví

    Kuře na paprice s mrkví

    Míša řezy - jen dvě vejce: po našem

    Míša řezy - jen dvě vejce: po našem

    Gulášová polévka

    Gulášová polévka

    Doporučujeme

    45 minut
    Polévka z pečeného květáku

    Polévka z pečeného květáku

    50 minut
    Kotlety plněné kysaným zelím

    Kotlety plněné kysaným zelím

    20 minut
    Salát se sázenými vejci

    Salát se sázenými vejci

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    15 minut
    Fazolový salát s rajčaty

    Fazolový salát s rajčaty

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    Poslední sledované recepty

    54
    Palačinky
    Palačinky
    49
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"
    43
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    39
    Pizza těsto z pizzerie
    Pizza těsto z pizzerie
    37
    České buchty
    České buchty

    Zajímavé články

    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani připravíte i ze zbytků!
    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani…
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám rodina udělí řád zlaté vařečky!
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám…
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších dortíků, které miluje celý svět!
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších…
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč za chod
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč…
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co jste o jeho historii nevěděli
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co…

    Sledujte nás

    AHA.cz Světlana Nálepková (60) v ohrožení života: OTOK MOZKU!

    Světlana Nálepková (60) v ohrožení života: OTOK MOZKU!

    AHA.cz Stylista si posvítil na moderátorky: Jak dopadla Borhyová a spol.?

    Stylista si posvítil na moderátorky: Jak dopadla Borhyová a spol.?

    AHA.cz Nedělní Aha! 28.2.2021

    Nedělní Aha! 28.2.2021

    Dáma.cz Pusťte jaro do šatníku: Svetříky v jarních pastelových barvách budete milovat!

    Pusťte jaro do šatníku: Svetříky v jarních pastelových barvách budete milovat!

    Dáma.cz Jane Seymour slaví 70: Kam se poděla doktorka Quinnová a její přátelé?

    Jane Seymour slaví 70: Kam se poděla doktorka Quinnová a její přátelé?

    Ženy.cz Inspirace z Instagramu: Svetr, který nikdy nemůže vyjít z módy

    Inspirace z Instagramu: Svetr, který nikdy nemůže vyjít z módy

    Maminka.cz Mateřská dovolená 2021: Vše, co potřebujete vědět

    Mateřská dovolená 2021: Vše, co potřebujete vědět

    Reflex.cz Bohumil Pečinka: Zeman zastrašuje a drží Babiše

    Bohumil Pečinka: Zeman zastrašuje a drží Babiše

    E15.cz Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Abecedazahrady Kávovary, překapávače, vakuum: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    Kávovary, překapávače, vakuum: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    Další doporučené recepty:

    Dort s ovocem
    Dort s ovocem
    Dort s ovocem a želatinou
    Dort s ovocem a želatinou
    Dort s rebarborou a sněhovým tvarohem
    Dort s rebarborou a sněhovým tvarohem
    Dort se slaným karamelem a medovými plástvemi
    Dort se slaným karamelem a medovými…
    Dort srdce
    Dort srdce
    Dort stracciatella s ricottou
    Dort stracciatella s ricottou
    • Recepty.cz
    • Dort s vanilkovým krémem, jahodami a kiwi
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí