Dort s ovocem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 70 minut
počet porcí: 8 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Korpus
    • 5
      ks vejce
    • 180
      g moučkový cukr
    • 200
      g hladká mouka
    • 1
      g prášek do pečiva
    • 1
      lžíce olej
  • Pudinkový krém
    • 160
      g máslo
    • 90
      g moučkový cukr
    • 300
      ml mléko polotučné
    • 1
      ks vanilkový pudink
  • Ozdoba
    • rybízová marmeláda promazání
    • hnědý rum pokapání korpusu
    • ovoce Broskve, jahody, banán, kiwi, hrozny, jablka...
    • 2
      ks želatina

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
KORPUS: Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Následně v druhé míse šleháme žloutky, ke kterým po troškách přisypáváme cukr s kypřícím práškem a nakonec zašleháme i olej.
2
Směs ze žloutků postupně zašleháme do tuhého bílku. Nakonec vmícháme přesetou mouku a směs rovnoměrně rozprostřeme ve vymazané dortové formě.
3
Pečeme při 175°C cca 30-35 minut.
4
KRÉM: Uvaříme pudink, který za stálého míchání metličkou přivedeme k pokojové teplotě. Máslo vyšleháme s cukrem a po troškách zašleháme i pudink.
5
Krémem a marmeládou spojíme rozpůlený, rumem pokapaný, korpus. Povrch nazdobíme ovocem a zalijeme želatinou.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.