Dort s karamelem, banány a šlehačkou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: 35 minut
počet porcí: 12 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Delarue

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kondenzované mléko
    • 300
      g sušenky be-be oříškovomedové
    • 75
      g máslo rozpuštěného
    • 4
      ks banány velké
    • 200
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      lžíce cukr krupice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zavařenou plechovku slazeného kondenzovaného mléka dejte do hrnce, zalijte vodou a 2,5 až 3 hodiny vařte.
2
Mezitím troubu předehřejte na 180°C, sušenky nadrťte najemno (případně je rozdrťte v robotu), přelijte lehce zchladlým máslem a prohněťte do kompaktní hmoty. Pak ji natlačte do kulaté koláčové formy o průměru 26 cm s odnímatelným dnem. Hmota by měla zakrýt dno i boky. Dejte na 10-12 minut zapéct do předehřáté trouby. Poté nechte korpus zcela vychladnout.
3
Plechovku uvařeného mléka nechte zcela vychladnout. Pak ji otevřete, vzniklý karamel promíchejte vidličkou a přelijte korpus. Navrch naskládejte banány a dotuha ušlehanou smetanu smíchanou s cukrem.
4
Dort je nejlepší na druhý den, až když korpus nasaje vlhkost.
5
Recept je z časopisu Albert.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • kris_pajerova
    kris_pajerova |

    8. 2. 2017 21:16

    Výborné, jednoduché. Přidala bych o něco více másla, aby to lépe ztuhlo. Salko nastavit vanilkovým neoslazeným pudinkem. Hodně tak zmírníte sladkost samotného salka, jinak super recept! :-)

  • Gita
    Gita |

    6. 3. 2015 13:25

    No, do toho bych nešla...samotné Salko je hrooozně sladké :-(

  • Andulka2541
    Andulka2541 |

    6. 3. 2015 11:30

    příprava jednoduchá, vypadá výborně, snad bude i chutnat :-\ :-*

  • Mončis
    Mončis |

    9. 11. 2012 18:06

    Jednoduché a výborné <3 <3 <3 a mléko se vařit nemusí, už ho tak prodávaj