Pudinková bábovka

moje hodnocení:

4,2

hodnotilo: 20
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Věra z DC

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Celá vejce s cukrem dobře ušleháme do pěny, pak přidáváme pudinkové prášky a prášek do pečiva, a ještě prošleháme. Nalijeme do vymazané a vysypané formy a v předehřáté troubě pečeme asi 30 minut. Můžeme kombinovat různé druhy pudinků dle toho jak barevnou bábovku si přejeme. Hotovou bábovku můžeme dozdobit čokoládovou polevou a nakonec posypeme moučkovým cukrem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • babocka
    babocka |

    30. 3. 2017 16:11

    Taky jsem ji dnes zkoušela,ale ta je tak suchá,že se člověk málem dusí. Jěště dělám podobnou,tam jsou ingridience stejné akorát tam je 200ml cukru,200ml oleje a jenom 1/2 prášku do pčiva. ;-)

  • Pseir
    Pseir |

    8. 7. 2015 20:04

    Vůbec se nepovedla :-( ! Aspoň , že tomu psovi chutná , je mi velice líto těch domácích vajíček :'( a všech surovin co jsem do toho nastrkala , ale tak co už všechno nemusí být dobré , ale zklamalo ! :-X :-$ :-( :'(

  • alena
    alena |

    21. 3. 2015 16:01

    kdysi jsem takovou bábovku hodně pekla a vždycky jsem do trouby přídávala hrnek s vodou , aby nebyla bábovka tak suchá. Tyto bábovky dost dusí. Kdysi byl recept na obalu pudingu. :-*

  • Alena
    Alena |

    16. 2. 2015 15:42

    :-( opravdu je mi líto, že jsem obětovala vejce, olej i zbytek surovin pro takovou patlaninu...šlo to celé do koše, nedoporučuji péct :-X

  • Nikola
    Nikola |

    5. 1. 2015 10:07

    Tento recept je poněkud zvláštní. Bábovka je sucha, pulku jsme si schovali jako brousej na nože. Ale psovi chutna. :-( :-( :-(

  • mmm
    mmm |

    8. 11. 2014 15:49

    no to víš ;-) mi ji děláme po stý a povede se vždy :-* :-) ;-)

  • Lu
    Lu |

    14. 5. 2014 01:12

    Zkuste jen půl prášku do pečiva.

  • Veronika
    Veronika |

    9. 3. 2014 09:37

    Taky mi tento recept přetekl přes formu :-\ tak nevím, v čem jsem udělala chybu, ale jinak bylo těsto chuťově velmi dobré :-)

  • andrea
    andrea |

    6. 3. 2014 15:02

    ted ji pracve dekam a pridala jse do testa nsbilkovi snih tak jsem zvedava =-O =-O

  • Eva
    Eva |

    19. 1. 2014 11:17

    Mám dotaz - v čem dělám chybu? Už jsem vyzkoušela x receptů a bábovka je vždy tekutá a přetéká přes formu :-( :-( :-( :-(

  • Gábina
    Gábina |

    18. 7. 2013 11:34

    Bábovka je opravdu suchá. Možná hned po upečení je možná fantastická, ale po vystydnutí v krku práší. Puding na zjemnění je jistě fajn, ale asi to nemůže být jen o pudincích.

  • Andrea
    Andrea |

    26. 10. 2012 13:59

    Bábovka je super! Ještě do ní přidávám nastrouhanou čokoládu a když vystydne, poleju ji polevou.... Hned se po ní zapráší.... :-)

  • Romana
    Romana |

    4. 9. 2012 21:26

    Nejlepsiiiii ;-)

  • Sonika
    Sonika |

    22. 7. 2012 14:31

    Díky za recept konečně se bábovka podařila super lahodná ,lehká :-)

  • zuza
    zuza |

    11. 7. 2012 12:53

    bábovku dělám podobnou, ale také z 2dl oleje a 2dl cukru, přidám pro chuť citronovou kůru popř. i strouhanou čokoládu a je výborná. Také hodně naběhne a pak trochu spadne, ale není nijak sražená, přístě musím udělat dvě, byla hned pryč

  • Tinkapletinka
    Tinkapletinka |

    5. 5. 2012 23:19

    Nechalajsem se inspirovat Luckou a udělala dvojí těsto na mufiny. Do jednoho sem přidala kokos a do druheho kakao.To kokosove se sice neprichytlo ,ale ani nějak nevzešlo a to kakaové se zas vylilo a ještě i přichytilo na formu. Jinak je úúúúúúúúúúúúúúúúúúúžasná ,křehká a sladká moc není a suchá taky ne bo jsem dala do každého těsta po 1dcl cukru i oleje! Tak snad příště mi to vyjde lépe :-))

  • DanaM
    DanaM |

    13. 2. 2011 16:43

    Tak jsem ji zkoušela a teda nic moc, je to suché a absolutně bez chuti, znám mnoho lepších, ani jsme ji nesnědli. :-(

  • jppetty
    jppetty |

    11. 1. 2011 13:24

    ja delam podobnou, akorat davam 2dl cukru a 2dl oleje a k tomu 2lžíce kakaa... hned je to lepší

  • pepibubu
    pepibubu |

    7. 11. 2010 16:48

    Bábovku znám, manžel z ní nadšenej, já ji sice snědla, ale myslím že znám lepší. Čas od času ji udělám, když budu chtít udělat Honzovi radost :-)

  • Edie
    Edie |

    10. 10. 2010 18:46

    Dnes jsem ji zkoušela upéct. Povedlo se. Ale chuť nic moc. Na mě je z ní moc cítit ten škrob, i po upečení. Nevím, zda by to poleva vylepšila, ale mám ten pocit, že pro mě asi ne.

  • jana pošvancová
    jana pošvancová |

    4. 10. 2010 10:52

    Dobrý den, taky jsem dělala tuto bábovku, měla jsem tam teda víc oleje a nebyla suchá. Jenže když se pekla, tak pěkně naběhla ale pak z ničeho nic spadla jako, když by okrajem měla ale nebyla vyplněná ze vnitř. Proč? jinak byla moc sladká jak z pudinku karamelového tak z 229g cukru. Měla jsem podobný recept.

  • Hana Eismanová
    Hana Eismanová |

    10. 8. 2010 08:25

    Dělala jsem podle vaších rad, které jsem vyčetla a byla skvělá. Manžel si jí pochvaloval. Příště budeme dělat ze dvou druhů pudinků. Daváme 1

  • PajaP ***
    PajaP *** |

    17. 6. 2010 19:45

    Uzasna, krehka, vynikajici!

  • Kateřina Kreuzová
    Kateřina Kreuzová |

    28. 2. 2010 18:23

    Právě jsem ochutnala a je opravdu vynikající. Taky jsem pekla ze 2 dcl cukru i oleje, měla jsem strach z té "suchosti" tak jsem přidala pár kousků nakrájených kompotovaných meruněkl, ale ani nebyly potřeba. Pekla jsem sice asi hodinu kolem 150 stupňů, ale bábovka je opravdu vláčná a moc dobrá.

  • Kateřina Kreuzová
    Kateřina Kreuzová |

    28. 2. 2010 18:20

    Právě jsem ochutnala a je vynikající... moc dobrá, lepší jsem snad zatím nejedla :) taky jsem pekla ze 2 dcl cukru i oleje, a přidala jsem trochu ovoce (kompotované meruňky), pekla jsem ji sice asi hodinu kolem 150 stupňů, ale byla opravdu vynikající...

  • Soňa Šerá
    Soňa Šerá |

    7. 2. 2010 22:04

    Dneska upečeno..VYNIKAJÍCÍ!!! Dala jsem 2dcl oleje a 2dcl cukru a zmizela ještě horká :)))

  • Iveta Horváthová
    Iveta Horváthová |

    7. 2. 2010 16:52

    Je to moc dobré jen po vyklopení mi spadla.Jinak doporučuji!!!!!

  • Lenka B.
    Lenka B. |

    21. 3. 2009 16:05

    Také ji dělám ze 2 dcl cukru a 2 dcl oleje a suchá není vůbec. Je to moje nejoblíbenější bábovka.

  • Kkiwik
    Kkiwik |

    6. 9. 2007 15:25

    Ja ji pecu se 2dcl cukru a 2dcl oleje a tak sucha mi nepripada;-)

  • Zuzka Štiková
    Zuzka Štiková |

    31. 8. 2007 13:00

    Bohužel, musím se přidat k negativním komentářům...bábovka je skutečně moc suchá... a je v ní hodně cítit kypřící prášek...zajímavý recept, ale výsledek tedy zklamal:(

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    28. 8. 2007 22:06

    Dělám těsto téměř stejné a mouka není ¨zapotřebí...nahradí ji ty pudinkové prášky.Navíc těsto chutná pokaždé jinak,když ke třem vanilkovým pudinkům přidáte ten poslední jiný...jakýkoliv:o))Je to moc dobré a vláčné:o))

  • Klára Zafi
    Klára Zafi |

    28. 8. 2007 17:47

    a kde je nějaká mouka?

  • momo
    momo |

    23. 6. 2007 17:41

    nic moc.

  • Lady
    Lady |

    8. 6. 2007 13:48

    Je opravdu dost suchá :-(

  • Lucie
    Lucie |

    23. 2. 2007 15:25

    Udělala jsem místo bábovky mufinky. Během dvou hodin zmizely. Opravdu moc dobré. Mufinky neměly chybu.

  • Anonym
    Anonym |

    29. 8. 2006 13:14

    Tak dneska se na tu bábovku vrhbu, tak uvidíme co z toho vyleze!!!

  • Hanka Botros
    Hanka Botros |

    1. 7. 2006 19:48

    Ahoj! Tuto bábovku jsem poprvé upekla z karamelového pudinku. Nebyla špatná, ale jak psal Martin - suchá. Dneska jsem koupila 2 jahodové a 2 čokoládové pudinky. Udělala jsem nejprve "těsto" z čokoládového pudinku a potom z jahodového. Oleje jsem celkem použila asi 110 ml. Do každé těstové dávky jsem navíc přidala panáka vaječného likéru. Bábovka je vláčná a má úžasnou chuť. Jinak paní Věrce děkuji za super rychlý a jednoduchý recept.

  • Anonym
    Anonym |

    15. 5. 2006 13:31

    Je dobrá, ale chuťově to připomíná spíš korpus na piškotový dort než babovku:-)

  • martin
    martin |

    10. 5. 2006 20:16

    Babovka je dobrá, ale pro mě moc suchá jinak příprava rychlá

  • Martina S.
    Martina S. |

    2. 4. 2006 17:18

    Bábovka je vynikající. Voňavá, jemná. Uleželou ji ale neochutnáme. Ihned se snědla. Přidala jsem i ty rozinky namočené v rumu, klesly na dno, ale i bez nich bude bábovka určitě vynikající.

  • Jana  z VM
    Jana z VM |

    24. 3. 2006 07:29

    Bábovka je moc, moc dobrá. Měla jsem zbytek čokoládové polevy .- asi 4 lžíce - tak jsem ji tam rozpuštěnou zamíchala a bylo to výborné. Je opravdu jednoduchá, rychlá, nejlepší je však druhý den. Proto je dobré ji upéct večer, aby se nesnědla a předložit ji rodině až druhý den.

  • Jaroslava Stará
    Jaroslava Stará |

    20. 3. 2006 03:12

    Moooc dobrá! Rychlá a jednoduchá. Vůbec nebyla přeslazená, naopak si ji naše holky cukrovaly. Krásně naběhla a zůstala nadýchaná! Byla jí plná velká forma. Dělala jsem vanilkovou, ale už mám zálusk na banánovou. Určitě by vanilkovou nezkazily rozinky namočené v rumu (nebo čaji - pro děti) :) Dávám za 1!

  • Věra
    Věra |

    16. 3. 2006 11:37

    Olej vmíchejte do vyšlehaných vajíček, zapomněla sem napsat v postupu přípravy

  • Martina
    Martina |

    16. 3. 2006 10:08

    Ten olej je na vymazani,nebo se pridava do testa - kdy???Prosim poradte.

  • Alena Hanilcová
    Alena Hanilcová |

    11. 3. 2006 10:55

    Pro všechny, kdo jí chtějí prubnout - 1) dejte méně cukru! Pekla jsem z vanilkového pudinku a bylo to extra moc sladké, bohatě by stačila půlka, ne-li ještě méně. 2) pečte velice velice pozvolna, v el. troubě i pod 150°C. Já pekla na 180 a bábovku jsem lžící honila v celém spotřebiči a 3) těsto hodně naběhne - s tím také počítejtě. Ideálně použít silikonovou formu, těsto se špatně vyklápí. To je asi tak všechno z mých dnešních pečících poznatků. Papa:)

  • Anonym
    Anonym |

    28. 2. 2006 11:10

    Chcem sa spýtať, či je tej hmoty na bábovku dosť a či je po upečení pekná vysoká? Ja mám totiž dosť veľkú bábovkovú formu, tak či to nemám robiť radšej z jeden a pol dávky.

  • lepek
    lepek |

    25. 2. 2006 10:28

    tento recept pouzivam a musim vrele doporucit. Kde jste na nej prisla?? Ja ho podedila od maminky:)dikyParizkova

  • Josef Bucek
    Josef Bucek |

    26. 1. 2006 12:04

    sice nebvím při jaké teplotě pict ale snad to nejak dopadne

  • Věra
    Věra |

    16. 1. 2006 10:37

    formu klasicky vymažu tukem (máslem nebo sádlem) a vysypu hrubou moukou.

  • Paya
    Paya |

    16. 1. 2006 09:22

    Čím se má vysypat ta forma - taky škrobem nebo moukou ?