• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Sejkory
    Napište svůj komentář k receptu

    Sejkory

    autor: recepty73
    0.0
    moje hodnoceni
    4.7
    hodnotilo: 14
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Sejkory
    Sejkory
    Sejkory
    2fotografie
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    2 porce
      • brambory 3/4 kg
      • 4
        lžíce hladká mouka nebo strouhanka
      • 2
        ks vejce
      • sůl
      • pepř mletý
      • česnek dle chuti,alespoň 3 stroužky
      • 1
        lžička majoránka
      • drcený kmín dle chuti(nemusí být)
      • olej na smažení

    Postup přípravy receptu

    1
    Brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Přidáme vejce, mouku (strouhanku), sůl, pepř, česnek, majoránku, kmín a řádně promícháme. Lžící nabíráme bramborovou směs, kterou opatrně vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme ze všech stran dozlatova. Hromádky směsi neroztíráme do bramboráku (placky), ale necháme je v podobě noků!
    2
    Sejkory používáme jako přílohu k omáčkám, gulášům, ale i k polévkám. Výborné jsou také jako hlavní chod se zeleninovým salátem nebo česnekovým dipem (zakysanka, sůl, česnek). Do těstíčka lze přidat i slaninu, salám, nebo sýr.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Sejkory F.O.O.D.

    Sejkory F.O.O.D.

    Hovězí pupek s houbovou omáčkou a sejkorami

    Hovězí pupek s houbovou omáčkou a…

    Serník

    Serník

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Alena
      Alena | 29. 9. 2016 20:41

      Smažená jídla nesmím, ale stejnak jsem neodolala a zahřešila jsem si aspoň trochu.

    • Jitka
      Jitka | 11. 1. 2016 14:10

      Jsou výborné a k omáčce mi je škoda dělat. Stačí zakysanka s česnekem a bezva oběd je hotový.

    • +++
      +++ | 8. 1. 2016 15:04

      Přesně podle tohoto receptu je znám od babičky, která pocházela z KRKONOŠ. Jen je také dělala nasucho na kamnech, potírané rozpuštěným máslem. Jsou výborné, jen je třeba je pořádně zapít pivem, aby třeba žlučník nezlobil.

    • Vladěna
      Vladěna | 15. 10. 2015 07:53

      Smažila jsem je ve friťáku, protože jsem stejně už potřebovala vyměnit olej. Byly osmažené jedna dvě bez práce a otáčení a byly naprosto senzační a křupavé :-* díky za nápad.

    • soptik
      soptik | 5. 3. 2015 15:06

      Kontrolni otazka odkup pochazi vase prababicka?

    • recepty73
      recepty73 | 7. 2. 2014 08:59

      ...sejkory znám na několik způsobů a nebudu Vám tvrdit, že tohle jsou ty "pravé", protože jsem je nevymyslel ...někdo je peče na sucho, někdo potírá máslem, někdo zakape medem, někdo peče na plechu a pak natrhá, někdo je rovnou při smažení obloží sýrem, vejcem, uzeninou a všichni pro ně mají stejný název... ;-)

    • Madmax
      Madmax | 6. 2. 2014 10:09

      Naprosto souhlasím ! Jsem z Krkonoš. Tohle se podobá sejkorám asi tak jako Tomatová polévka vepřovému řízku. Nechápu lidi kteří mají tu odvahu psát kakové to HOVNA! Než něco napíšu tak si o tom alespoň něco přečtu. :'(

    • tereza
      tereza | 13. 12. 2012 12:52

      prosím vás na kolik je to porcí? :-)

    • Tomáš Valtera
      Tomáš Valtera | 19. 6. 2012 18:10

      Absolutně tohle nic nemá společného se sejkorama!!!!

    • horal
      horal | 30. 3. 2012 12:45

      :-(, přesně tak, narodil jsem se ve Vrchlabí. V životě jsem neviděl sejkoru jako nok, vždycky placatý, a to znám špičatý zelí! Každopádně chuť je stejná, skvělá!

    • Julie
      Julie | 23. 1. 2012 13:47

      I jako hlavní chod byly suprovní, jen jsem přidala trochu víc mouky. :-P

    • johanka
      johanka | 20. 7. 2011 14:52

      vyborne!!!

    • Helena Povolná
      Helena Povolná | 29. 5. 2011 19:52

      Moc dobré, navrch pěkně křupavé, uvnitř měkounké, chutnaly báječně :-) .

    • Skalička
      Skalička | 8. 4. 2011 13:30

      Výborné, bramboráky už nedělám!

    • An
      An | 2. 4. 2011 13:50

      Pocházim z Krkonoš a Sejkory jsou název pro tradiční Krkonošské jídlo, které opravdu nevypadá jako nok, ale jako placka:)

    • recepty73
      recepty73 | 22. 2. 2011 10:15

      ...jak jinak,zase anonym :-| !Říkejte si tomu jak chcete,já to znám jako ,,SEJKORY,, od babičky,která to má po své mamince... .

    • Merula
      Merula | 15. 2. 2011 12:44

      Nevím, proč tomihle jídlu říkáte sejkpory. Sejkory jsou krkonošské jídlo, těsto ze syrových brambor se roztírá nasucho na plotně, upeče se na jedné straně, pak se špachtlí otočí a upeče se na druhé straně. Omastí se rozpuštěným máslem s trochou soli , stočí do ruličky a pojídá se. K tomu se pije kysané mléko nebo podmáslí, ale k zahození není ani pivo. Tohle je asi dobré, ale jsou to spíš smažené noky, sejkory v žádném případě! :-)

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory Vegetariánské a zdravé
    Pokrmy Přílohy Z brambor Brambory Bezmasá jídla Oběd Večeře Smažení Vegetariáni Návštěva Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Drcený kmín Hladká mouka Majoránka Olej Pepř mletý Sůl Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Špagety s mletým masem a zeleninou

    Špagety s mletým masem a zeleninou

    Hrách na maďarský způsob

    Hrách na maďarský způsob

    Květákový nákyp

    Květákový nákyp

    Chilli con carne V.

    Chilli con carne V.

    Falešný tatarák z uzeniny

    Falešný tatarák z uzeniny

    Rajčatový krém z čerstvých rajčat

    Rajčatový krém z čerstvých rajčat

    Makové muffiny s ovocem

    Makové muffiny s ovocem

    Dort z OREO sušenek

    Dort z OREO sušenek

    Těsto na domácí chleba

    Těsto na domácí chleba

    Doporučujeme

    50 minut
    Kulajda

    Kulajda

    50 minut
    Kotlety plněné kysaným zelím

    Kotlety plněné kysaným zelím

    20 minut
    Salát se sázenými vejci

    Salát se sázenými vejci

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    15 minut
    Fazolový salát s rajčaty

    Fazolový salát s rajčaty

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    Poslední sledované recepty

    56
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"
    45
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    41
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    33
    Míša řezy
    Míša řezy
    31
    Karlovarský knedlík
    Karlovarský knedlík

    Zajímavé články

    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám rodina udělí řád zlaté vařečky!
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám…
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších dortíků, které miluje celý svět!
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších…
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč za chod
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč…
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co jste o jeho historii nevěděli
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co…
    Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
    Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…

    Sledujte nás

    AHA.cz Ornelle hráblo? Jméno pro dceru po koni z Pardubické!

    Ornelle hráblo? Jméno pro dceru po koni z Pardubické!

    AHA.cz Dvorní fotograf Ladislava Štaidla (†75): Co práskl na kamaráda?!

    Dvorní fotograf Ladislava Štaidla (†75): Co práskl na kamaráda?!

    AHA.cz Deník Aha! 27.2.2021

    Deník Aha! 27.2.2021

    Dáma.cz Módní minimalismus: Kabelky na mobil jsou praktické i slušivé! Kde je sehnat?

    Módní minimalismus: Kabelky na mobil jsou praktické i slušivé! Kde je sehnat?

    Dáma.cz Jak se mění vagina ve 20, 30, 40 a v 50 letech. A jaký to má vliv na sex?

    Jak se mění vagina ve 20, 30, 40 a v 50 letech. A jaký to má vliv na sex?

    Ženy.cz Zlaté glóby: Nejkrásnější šaty na červeném koberci z uplynulých ročníků!

    Zlaté glóby: Nejkrásnější šaty na červeném koberci z uplynulých ročníků!

    Maminka.cz Holčička se narodila s pruhem úplně bílých vlasů. Jsi krásná, učí ji máma

    Holčička se narodila s pruhem úplně bílých vlasů. Jsi krásná, učí ji máma

    Reflex.cz ČSSD chce uzavřít průmysl kromě klíčových odvětví. Až do povinného testování

    ČSSD chce uzavřít průmysl kromě klíčových odvětví. Až do povinného testování

    E15.cz Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Abecedazahrady Jak získat zahradu k pronájmu: Máte tyto 3 možnosti

    Jak získat zahradu k pronájmu: Máte tyto 3 možnosti

    Další doporučené recepty:

    Segedínský guláš z chytrého hrnce
    Segedínský guláš z chytrého hrnce
    Segedínský guláš z pomalého hrnce
    Segedínský guláš z pomalého hrnce
    Segedinský salát a toast s bylinkovým máslem
    Segedinský salát a toast s bylinkovým…
    Sejkory F.O.O.D.
    Sejkory F.O.O.D.
    Sekaná a brambory v páře
    Sekaná a brambory v páře
    Sekaná jako roštěná
    Sekaná jako roštěná
    • Recepty.cz
    • Sejkory
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí