Vánoční rybí polévka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 5 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule
    • 2
      lžíce máslo
    • sůl
    • 2
      l voda
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 5
      ks pepř mletý
    • petrželka
    • 1
      ks bobkový list
    • 5
      ks nové koření
    • kapří maso HLAVA a jiné odřezky
    • zelenina kořenová
    • jikry

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do 1l vody vložíme rybí odřezky a koření,osolíme a uvaříme doměkka. Scedíme a rybí maso obereme. Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme ji na másle a zasypeme moukou. Za stálého míchání připravíme cibulovou jíšku, kterou zalijeme zbylou vodou.

RADA: Jak zahustit polévku bez mouky?

2
Dobře promícháme, přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu a povaříme. K zeleninovému vývaru přidáme rybí vývar, jikry nebo mlíčí a maso. Společně ještě krátce povaříme, podle chuti osolíme a doplníme pokrájenou petrželkou.

RADA: Polévky, které zaženou i ten největší hlad!

Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    20. 4. 2013 21:18

    Vařila jsem na Vánoce, byla to má první rybí polévka. Byla opravdu velmi dobrá, recept doporučuji!

Další doporučené recepty: