Batátový koláč

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      ml slunečnicový olej
    • 5
      ks vejce
    • 50
      g rozinky
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • rozmarýn a rozinky na ozdobu
    • 200
      g mleté mandle
    • 1
      lžička perníkové koření
    • 1
      lžička vanilkový extrakt
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 350
      g batáty
    • 100
      g mleté vlašské ořechy
    • 150
      g cukr krupice
  • Krém
    • 50
      g moučkový cukr
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 300
      g sýr krémový čerstvý typu Philadelphia

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Batáty nastrouhejte na jemném struhadle.
2
Troubu předehřejte na 180 °C, dno formy vyložte pečicím papírem.
3
Vejce vyšlehejte s cukrem a vanilkovým extraktem do nadýchané pěny. Mandle smíchejte s moukou, kypřicím práškem, sodou, kořením a batáty. Pak stěrkou vmíchejte vejce. Přidejte ořechy s rozinkami a zapracujte olej.
4
Těsto uhlaďte ve formě a v troubě předehřáté na 180 °C pečte asi 55 minut, nejlépe s funkcí horký vzduch.
5
Po krátkém chladnutí opatrně sundejte formu a nechte zcela vychladnout. Na krém vyšlehejte sýr s citronovou šťávou a cukrem. Potřete koláč a ozdobte rozinkami a rozmarýnem.
Kategorie: Nejlepší dezerty

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: