Slaninu nakrájíme na slabé plátky. Batáty (sladké brambory) oloupeme a nakrájíme na lodičky nebo silné hranolky. Dáme do mísy, zakápneme malým...
více o Batáty ve slanině
Očištěné batáty nastrouháme, lze strouhat najemno i nahrubo. Brambory vzhledem k nasládlé chuti kořeníme více než klasické brambory na bramboráky, ale...
více o Batátové bramboráky
Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky, osolíme, pokapeme olejem, posypeme tymiánem, promícháme a dáme péct do trouby na 30 - 40 minut při...
více o Batáty pečené v troubě
Troubu předehřejte na 180 °C. Brambory omyjte, oloupejte a nakrájejte na klínky. V míse promíchejte s chilli papričkou, sezamem, medem, hořčicí, vínem...
více o Pečené batáty
Maso (kuřecí, krůtí, vepřové) si pokrájíme na kostičky, okořeníme, osolíme a na trošce rozpáleného oleje osmažíme dozlatova. Pak maso smícháme v míse...
více o Batáty s masem a zeleninou - zapečené
Batáty nastrouháme do mísy na jemném nebo hrubém struhadle (můžeme namíchat). Přidáme drobně pokrájenou slaninu, na nudličky pokrájený medvědí česnek ...
více o Batátové bramboráčky s medvědím česnekem
Troubu předehřejte na 160 °C. Jedním oloupaným stroužkem česneku překrojeným napůl vytřete zapékací mísu. Máslo pokrájejte na plátky a částí vyložte...
více o Gratinované brambory a batáty
Rýži uvařte podle návodu na obalu. Mražený hrášek a krevety nechte povolit, batáty oloupejte a nakrájejte na kostky velikosti sousta.
Na nepřilnavé...
více o Rychlé červené kari s krevetami
Cibuli nasekejte najemno, česnek na plátky. Brambory a batát na kostky, kadeřávek na proužky.
V hrnci rozehřejte olej a 4 minuty restujte cibuli....
více o Čočková polévka s batáty
Troubu předehřejte na 200°C.
Řepu v míse promíchejte se lžící oleje, rozložte na plech vyložený pečicím papírem, vložte do trouby a pečte 15 minut....
více o Pečené sladké brambory s řepou
Batáty a zázvor oloupejte a povařte asi 15 minut téměř doměkka. Hrášek také povařte na mírném plameni skoro doměkka, asi 10 minut.
Filety ryby...
více o Candát a batátové pyré
V kastrolu rozehřejte olej a orestujte na něm na kostky nakrájené a osolené hovězí maso, asi 4 minuty. Poté přisypte na plátky nakrájenou cibuli a dál...
více o Hovězí Massaman karí s batáty
Pokrájené vařené batáty osmažíme v pánvi dozlatova. Během smažení (asi v polovině) přidáme na nudličky pokrájenou slaninu a téměř ke konci, aby nám...
více o Batáty se slaninou
Troubu předehřejte na 190 °C a plech vyložte alobalem. Batáty i se slupkou vydrhněte, propíchejte vidličkou, potřete olejem a solí a dejte péct do...
více o Plněné batáty
Troubu předehřejte na 180 °C, formu vymažte máslem a vysypte kokosem. Vyšlehejte máslo s cukrem a postupně zapracujte vejce jedno po druhém. Přidejte...
více o Batátový koláč s kokosem
Toto jídlo je časově náročné, ale velice chutné. Dejte si pozor, abyste měli vše dodělané najednou. Carvery od slova "carve" - porcovat maso.
Maso si...
více o Anglická pečeně (Carvery)
Oloupeme brambory, batáty, červenou řepu a nakrájíme na kousky. Vložíme na plech, přidáme olivový olej, sůl a promícháme.
Nakrájíme rajčata, klobásku,...
více o Večeře z jednoho plechu
Pokrájené vařené batáty osmažíme na jedné pánvi dozlatova.
Na malém množství oleje nebo másla osmažíme dosklovata drobně pokrájenou cibuli, ke které...
více o Batáty s hlívou
Batáty vydrhněte, osušte a několikrát propíchněte vidličkou, díky tomu bude moci během pečení unikat pára. Pečte je v troubě předehřáté na 200°C asi...
více o Plněné batáty
Batáty oloupejte, nakrájejte na kousky a uvařte v osolené vodě. Slijte a propasírujte přes cedník s většími oky.
Ochuťte solí, pepřem a muškátovým...
více o Gnocchi z batátů s pestem z kadeřávku
Oloupanou sladkou bramboru nakrájejte na plátky a povařte asi 10 minut v osolené vodě, aby plátky zůstaly pevnější. Opláchnuté jarní cibulky...
více o Teplý čočkový salát
Cibuli nakrájejte najemno a v hrnci zpěňte na oleji.
Přidejte prolisovaný česnek.
Mrkev nakrájejte na kostičky a přisypte i s kořením. Orestujte ji,...
více o Mrkvový krém
Kůži vepřového boku nařízněte do mřížky. Hřebíček spolu se solí smíchejte a nadrťte v hmoždíři a vetřete do kůže.
V troubě rozehřáté na 185 °C pečte v...
více o Pečený bůček
Maso nakrájejte na kostky asi 3 x 3 cm a orestujte je na rozpáleném oleji v hrnci se silným dnem. Poté maso vyndejte na talíř a do oleje nasypte...
více o Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky
Česnek a zázvor nasekejte najemno. Cibuli i ostatní zeleninu očistěte a nakrájejte na větší kusy. Stonek citronové trávy rozklepněte střenkou nože a...
více o Voňavé asijské Ossobuco
Sladkou bramboru oloupejte, nakrájejte na kostičky a dejte na 10 minut na pařák. Mezitím si nakrájejte zbylou zeleninu, též na menší kousky.
Na pánvi...
více o Zeleninové curry
Troubu předehřejte na 180 °C a nastavte na funkci horkého vzduchu. Batáty oloupejte, nakrájejte na hranolky silné 1 x 1 cm a dejte na plech vyložený...
více o Batátové hranolky s chilli majonézou
Batáty dobře omyjte a podélně nakrájejte na měsíčky, zelí nakrouhejte na nudličky, vše rozložte na plech vyložený pečicím papírem, zelí by mělo být v...
více o Pečená zelenina s cizrnou a kadeřávkem
Cizrnu slijte, propláchněte, rozložte na plech vyložený pečicím papírem, zalijte dvěma lžícemi olivového oleje, zasypte paprikou a dobře promíchejte....
více o Batátový krém s kokosovým mlékem a cizrnou
Květák rozeberte na růžičky, podle potřeby je ještě pokrájejte. Batáty oloupejte a nakrájejte na kousky velikosti sousta. Hrášek dejte do cedníku a...
více o Rychlé karí s květákem a batáty
Mrkev a brambory oloupejte a nakrájejte na kousky, opláchnutou cibulku na kolečka.
V hrnci rozehřejte 1/2 lžíce oleje a zeleninu na něm krátce poduste...
více o Eintopf s jehněčím masem
Do elektrického hnětače vložte všechny suroviny a vypracujte těsto. Můžete je ale docela dobře uhníst i ručně: na pracovní desku udělejte hromádku...
více o Masové ravioli s batáty a pažitkou
Na pánvi rozpustíme máslo. Přidáme na nudličky nakrájené batáty i se slupkou a bílou ředkev a orestujeme na másle cca 5-7 minut do měkka.
Jakmile je...
více o Salát z batátů, bílé ředkve a polníčku
Batáty nastrouhejte na jemném struhadle.
Troubu předehřejte na 180 °C, dno formy vyložte pečicím papírem.
Vejce vyšlehejte s cukrem a vanilkovým...
více o Batátový koláč
Na trošce olivového oleje orestujeme cibulku, přidáme na kostky nakrájenou mrkev a batát.
Osolíme, opepříme a zakápneme šťávou z jednoho pomeranče....
více o Mrkvová polévka s pomerančem
1.Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Na plech vyložený pečícím papírem dáme nakrájenou mrkev s batáty a pečeme cca 15 minut.
2.Na trošce olivového...
více o Mrkovo-batátový krém
Batáty, brambory a cibuli oloupejte, pokrájejte na větší kusy a dejte vařit do vývaru. Po chvíli přidejte i očištěnou a pokrájenou chilli papričku....
více o Batátová polévka s cizrnou
Batáty oloupejte, nakrájejte na hranolky, v míse důkladně promíchejte s olivovým olejem a solí. Rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v...
více o Rybí burger a batátové hranolky
Hrách rozmixujte v suchém mixéru na jemnou mouku. Přidejte rozmražený hrášek, koriandr, římský kmín, olej, citronovou šťávu, chilli a prolisovaný...
více o Hráškový falafel s pečenými batáty
Batáty pečlivě omyjte, několikrát propíchněte vidličkou a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Délka pečení závisí na velikosti hlíz, menším...
více o Batáty s cizrnou a brokolicí
Květák rozeberte na růžičky, větší pokrájejte na půlky či čtvrtiny. Růžičkovou kapustu zbavte ovadlých lístků a pokrájejte na poloviny. Zeleninu...
více o Batátové pyré s pečenou zeleninou