Rybí burger a batátové hranolky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g batáty
    • olivový olej
    • 150
      g majonéza
    • 100
      g smetanový jogurt
    • 1
      sklenice nakládané okurky malé
    • 4
      ks jarní cibulka
    • 1
      svazek kopr
    • 500
      g losos bez kůže mohou to být i odřezky
    • 1
      ks chilli papričky malá
    • 1
      ks vejce
    • houskové bulky hamburgerové
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Batáty oloupejte, nakrájejte na hranolky, v míse důkladně promíchejte s olivovým olejem a solí. Rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C, asi 25 minut.

RADA: 6 tipů, jak připravit batáty

2
Majonézu smíchejte s jogurtem, přidejte 6 malých nadrobno pokrájených okurek, 2 jarní cibulky a hrst nasekaného kopru. Dobře promíchejte a nechte odležet v ledničce.
3
Kousky lososa dejte do food procesoru, přidejte zbylé pokrájené jarní cibulky, chilli papričku, vejce, osolte a opepřete. Nebojte se směs výrazně ochutit, při pečení se pikantnost částečně vstřebá. Vše rozmixujte na hladkou hmotu. Vlhkýma rukama tvarujte bochánky a hned je opékejte na středně vyhřáté pánvi. Postačí jim tak dvě tři minuty z každé strany.

RADA: Jak se zbavit zápachu z ryb

4
Housky rozkrojte a na řezných stranách opečte, potřete tatarskou omáčkou, přidejte rybí karbanátek, plátky okurek, pár snítek kopru a přiklopte. Podávejte s batátovými hranolky, zbylou tatarkou a okurkami.
5
Tip: Zatímco klasické burgery z hovězího nepotřebují výrazné dochucení, ty rybí si zaslouží pořádnou dávku něčeho pikantního. K rybě se hodí výrazné chilli, nasekané byliny nebo jarní cibulka. Směs nesmí chutnat nevýrazně.

RADA: Jak připravit majonézu bez vajec

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: