Lahůdkový guláš s fazolkami

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 350
      g zelené fazolky mohou být i z konzervy nebo mražené
    • 350
      g vepřová plec nebo kýta
    • 1
      ks cibule
    • slunečnicový olej
    • 1
      lžička mletá paprika
    • 1
      lžička mletý kmín
    • 1
      lžička kečup - jemný
    • 1
      plechovka papriková pomazánka ostrá
    • 1
      kostka masox
    • 1
      stroužek česnek
    • 250
      ml zakysaná smetana
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na trošce oleje opražíme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a opražíme ho. Přidáme papriku, masox a podlejeme vodou tak, aby maso bylo zakryté. Přidáme kečup, utřený česnek a kmín. Vmícháme paprikovou pomazánku a dusíme, dokud maso není měkké. Přidáme nakrájené fazolky z konzervy (mražené nebo čerstvé předem uvaříme), přimícháme smetanu, dosolíme a krátce převaříme. Pokud je guláš hustý, zředíme na potřebnou hustotu mlékem. Podáváme s chlebem.

Komentáře k receptu

  • Lucie Blechová
    Lucie Blechová |

    2. 4. 2009 16:20

    Terezko příjemné překvapení z receptu, měla jsem delší dobu fazolky, co potřebovaly sdělat a nechtěla jsem je klasicky zadělávat nebo dávat do koprovky. Postup jsem si trochu upravila, ale zachovala Vámi uvedené ingredience (vařila jsem s Čertovskou pochoutkou) krom masoxu, používám vepřovou šťávu v kostce. S těstovinami bylo výýýýborné. 1*

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    15. 8. 2006 17:01

    Kajka, nepoznám pomazánku, ktorú uvádzate, ale tá naša papriková má jemne pálivú chuť. Takže skúste...

  • Kajka
    Kajka |

    11. 8. 2006 22:00

    Paní Terezko, může být ostrá pomazánka na topinky , tu paprikovou jsem nikde neobjevila. Tahle se jmenuje Ďáblík. Děkuji

  • Věra
    Věra |

    10. 8. 2006 08:37

    Terezko, opět Vás chválím za tento recept. Paprikovou pomazánku jsem nedala, jen 1/2 lžičky pálivé papriky, neměla jsem kysanou smetanu, ale sladkou smetanu ale to nevadilo.Bylo to vynikající dávám za 1*****

Abecední seznam: