Kokosovo-čokoládová buchta s mandarinkami

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: aktija

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g máslo
    • 200
      g cukr
    • 5
      ks vejce
    • 350
      g polohrubá mouka
    • 6
      lžíce mléko
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      špetka sůl
    • 50
      g čokoláda
    • 4
      lžíce kokos
    • 1
      plechovka kompotované mandarinky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Máslo utřeme s cukrem, přidáme celá vejce, mouku, mléko, prášek do pečiva a špetku soli, pokud se vám těsto zdá příliš tuhé, přidáme ještě mléko. Těsto rozdělíme na dva díly, do jednoho dáme čokoládu a do druhého kokos. Na plech (na pečicí papír nebo jen vymazat a vysypat) dáme čokoládové těsto, na ně kokosové a navrch natlačíme mandarinky. V předem vyhřáté troubě upečeme.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Ilcitka
    Ilcitka |

    26. 3. 2017 15:26

    Recept dobrý, jenom přidat více mléka a tak 2 plechovky mandarinek. Jinak Super, doporučuji :)

  • Lucka
    Lucka |

    21. 9. 2013 12:58

    Buchta se povedla, je celkem dobrá, ale podle komentářů jsem čekala něco více extra... :-)

  • mikina
    mikina |

    25. 5. 2013 13:17

    výborná, skvělá, vláčná...prostě super

  • menhasami
    menhasami |

    21. 5. 2013 12:17

    Koláč je moc dobrý, vláčný. Neměla jsem mandarinky, dala jsem broskve. Místo čokolády jsem použila kakao a pekla jsem v normálním plechu a vysoký byl dost. Hodnotím 1 určitě ho budu péct znovu.

  • neli.novotna
    neli.novotna |

    23. 5. 2011 19:40

    Jo a jeětě 1: Když máte buchtu hotovou, můžete ji polít čokoládou ;-)

  • neli.novotna
    neli.novotna |

    23. 5. 2011 16:53

    Ahoj ! Buchta je fakt dobrá, takže jestli jste ji ještě neochutnali - je nejvyšší čas :-) . Mám pro Vás pár tipů: do druhého těsta (čokoládového) můžete místo čokolády nastrouhat margotku a přidat trochu práškového kakaa, aby dostalo barvu. Navrch se opravdu hodí různé ovoce- zkoušela jsem broskve i ananas. Pokud se Vám bude zdát, že je těsta málo - nebojte se, v troubě se nafoukne ( pečte přibližně na 190°C). Takže díky za recept a zase někdy nashledanou :)

  • Makrelka
    Makrelka |

    16. 4. 2011 20:20

    Tahle buchta je vazne vyborna, mnam! Pekla jsem ji na 180-200 stupnu a za chvili byla hotova. Jen to chce mensi pekac, at je trochu do vysky :)

  • pepibubu
    pepibubu |

    3. 4. 2011 18:32

    Tak tahle buchta mě absolutně nadchla. Jednoduchá na přípravu, ne přeslazená, ne suchá, vážně dobrá. Chutnala celé rodině, včetně tchýně :-))))

  • Dan
    Dan |

    8. 12. 2010 00:00

    Milé Dámy, peču pro přítelkyni tuto buchtu, ale nevim na kolik sem mel troubu nahřát a tak sem to zkusil na 200°C spodní i vrchní spirálu zapnutou. Doufám ze se nespálí, protože ani nevím jak dlouho tam má být. Prosím vás, abyste příště tuto informaci uváděly. Sem jenom muž. Děkuji

  • Marsí
    Marsí |

    11. 5. 2006 10:10

    Ivo díky...je to od vás milé...ale myslím, že to zvládnu....:o)))

  • Ivana
    Ivana |

    10. 5. 2006 15:27

    Pro Marsí: já mám rebarbory plnou zahradu, pokud byste bez ní nemohla žít, tak Vám ji klidně pošlu.

  • Marsí
    Marsí |

    10. 5. 2006 13:29

    Tak tohle také vyzkouším, musí to být dobrůtka.Jinak holky...neblázněte furt s tou rebarborou...u nás je drahá a na balkoně mi sotva vyroste...:o)))

  • jitka Mal.
    jitka Mal. |

    10. 5. 2006 13:07

    Ovoce se může dát jakékoliv, recept jsem napsala jak zněl v originále, ale takhle přesně jsem ho i pekla, ale příště bych určitě dala dvoje mandarinky, nebo zkombinovala mandarinky s jahodami. Chuť má jako lepší bublanina, je vláčnější, není suchá, prostě buchta výborná na víkend k čaji nebo kávě.

  • Pavlína Svitáková
    Pavlína Svitáková |

    10. 5. 2006 12:20

    No právě - jsem si v legraci rejpla:-))).

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    10. 5. 2006 12:00

    :-))))))) Pavlínko, já bych to nechala raději, jak to je. Už takhle je rebarbora skoro v každém z posledních receptů...

  • Pavlína Svitáková
    Pavlína Svitáková |

    10. 5. 2006 11:53

    Slibný recept a určitě bude fajn.Možná by buchta šla upéct i s rebarborou !!!:-)

  • Gábina
    Gábina |

    10. 5. 2006 10:52

    to vypadá dobře, určitě vyzkouším