Pečená žebírka na zelenině

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 900
      g vepřová žebírka dle masitosti, cca
    • sůl
    • pepř mletý
    • 150
      g cibule cca
    • 250
      g mrkev cca
    • 250
      g celer cca
    • 20
      g zázvor nasekaný nebo drobně pokrájený
    • 4
      stroužek česnek nasekaný nebo drobně pokrájený 3 -
    • vývar nebo voda na podlití
    • sojová omáčka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěnou mrkev a celer pokrájíme na větší kusy, cibuli na klínky a zázvor s česnekem nasekáme na drobno. Vše dáme do pekáče a podlijeme troškou vývaru. Na zeleninu naskládáme osolená a opepřená žebírka, zakapeme sojovou omáčkou, zaklopíme a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů na cca 80-90 minut, téměř do změknutí masa. Během pečení dle potřeby můžeme podlít, je-li třeba. Pak pekáč odklopíme a žebírka dopečeme doměkka a dozlatova za občasného přelití šťávou a otočení. Při dopékání bez poklice je dobré ještě žebírka nejen přelít výpekem, ale i pokapat sojovou omáčkou.
2
Nepodléváme příliš, raději vícekrát, aby se nám zelenina v tekutině nevařila jako brambory.
3
Podáváme s bramborovou přílohou nebo čerstvým pečivem.
4
Slanosti sojové omáčky se nemusíme obávat (pokud jí dáváme přiměřeně), jelikož zelenina je nasládlá a před vložením masa se záměrně nesolí.

Komentáře k receptu

  • Radka
    Radka |

    11. 12. 2016 00:46

    Vynikajici skvele perfektne dochucebene O:-)