Kuřecí maso pokrájíme na kostičky nebo nudličky, které zakapeme cca lžičkou oleje, okořeníme kořenící směsí na "čínu" a pokud kořenící směs...
více o Domácí kuřecí čína
Kuře nakrájíme na malinké kousky (čtverečky nebo nudličky). Dáme do misky, přidáme ostatní přísady a dobře promícháme. Necháme několik hodin proležet...
více o Čínské placičky
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme lžičkou soli, promícháme s kari kořením a solamylem.
Rychle opečeme na oleji, přidáme nahrubo nakrájené...
více o Kuřecí prsa na kari se smetanou
Vše pečlivě rozmícháme, aby se olej se vše ostatní dobře promíchalo.
Do této směsi naložíme naklepané a trochu osolené kuřecí maso nebo vepřovou...
více o Vynikající marináda - nejen na gril
Na trošce oleje restujeme na drobno nakrájené, osolené a opepřené maso, ke kterému přidáme hořčici. Potom přilijeme 2 tompy (nebo lečo), kečup a...
více o Srbská směs (nejen) na topinky
Maso (podle počtu osob) nakrájíme na malé nudličky nebo kostičky, okořeníme (kari až do omáčky, aby nezhořklo) a orestujeme spolu s pokrájenou cibulí....
více o Maso se smetanovo-hořčičnou omáčkou
Na oleji osmahneme cibulku (jen co začne chytat barvu), přidáme na kousky nakrájenou, oloupanou a semínek zbavenou dýni a nakrájenou bramboru. Krátce...
více o Pumpkin Soup - Dýňová polévka
Do hrnce s vroucí vodou vhodíme drobně pokrájená játra, která ihned vyndáme, necháme okapat a zchladnout. Pak je zaprášíme Solamylem, opečeme v...
více o Žampionová játra
Kuřecí maso pokrájíme na velmi drobné kousíčky a dáme do mísy. Přidáme sýr, sojovou omáčku, vejce, solamyl, kari a sůl. Vše řádně promícháme a necháme...
více o Báječné kuřecí placičky se sýrem
Marinování kuřete: Ve středně velké misce smíchejte sojovou omáčku, rýžové víno a kukuřičný škrob, dokud se kukuřičný škrob nerozpustí. Přidejte kuře...
více o Kuře Kung - Pao
Z vepřové kýty nakrájíme plátky, mírně je naklepeme, okraje nařízneme a potřeme česnekem utřeným se solí. Pekáček vytřeme olejem, vložíme maso,...
více o Pečené vepřové plátky delikates
Menší neoloupané cukety podélně nakrájíme na plátky, posolíme a po hodině slijeme šťávu. Pak je naložíme do marinády z oleje, sojové omáčky, česneku,...
více o Cukety na grilu tety Milice
MASOVÁ SMĚS
Maso nakrájíme na kostky, smícháme se solamylem, solí, pepřem, worchesterem a sojovkou. Necháme ho v lednici naložené a mezitím si...
více o Bramboráčky s masovou směsí
Osolená žebírka vložíme do pekáče, trošku podlijeme vodou, zakryjeme alobalem a udusíme doměkka. V kastrůlku svaříme zbývající suroviny a zvolna...
více o Vepřová žebírka s medem a zázvorem
Kuřecí maso rozklepejte a nakrájejte na kostičky. Poté smíchejte s kukuřičným škrobem a nechte odstát. (můžete přidat i 1 lžičku sušeného zázvoru a 1...
více o Kuřecí maso ve sladko-kyselé omáčce
Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky (budou se pak opékat na pánvi, tak abyste se neupekli zaživa, nařezejte si je přiměřeně pozn. J.Werich) a pak vše...
více o Babiččiny rarášky
Maso dle vlastního výběru pokrájíme na kostičky, osolíme a okořeníme zázvorem nebo kořením dle vlastní chuti a zaprášíme škrobovou moučkou. Papriky...
více o Variace na Kung-Pao
**Příprava rýže**
Základem sushi jsou nejen kvalitní ingredience, ale především správně uvařená rýže. Pokud se rýži naučíte správně dochutit, 80%...
více o Sushi pro začátečníky
Nadrobno pokrájíme cibuli a zpěníme na oleji. Když zesklovatí, přidáme drůbeží játra (musíme je předem prohlédnout a vyříznout z nich žluč) a trochu...
více o Drůbeží játra mojí mámy
Pokud použijeme fazolky čerstvé, nejdříve je 6-10 min. povaříme v osolené vodě a necháme okapat. Mražené fazolky dáváme rovnou, ani nemusí být extra...
více o Zelené fazolky na tymiánu a česneku
Hovězí maso si můžeme nechat na plátky nebo proužky (kostky). Maso si naklepeme, osolíme, opepříme. Kdo chce, nechá si maso vcelku, já jej krájím na...
více o Falešné španělské ptáčky II.
Cuketu oloupeme, nakrájíme na plátky asi 1/2 cm, potřeme solí s rozdrceným česnekem a necháme odležet. Na těstíčko rozmícháme Solamyl, mouku, sůl,...
více o Cuketa v sýrovém těstíčku
Očištěný patizon pokrájíme na nudličky, maso na nudličky či kostky. Dáme do misky, osolíme, zaprášíme kořením a solamylem, přidáme vejce a promícháme....
více o Patizonové nudličky s masem
Rozpálíme ole v hrnci. Kuřecí maso a chilli papričku nakrájíme nadrobno a dáme dusit k oleji. Nakrájíme mrkev a pórek, přidáme k masu a posypeme...
více o Ostrokyselá čínská polévka
Všechny ingredience dobře promícháme a tvoříme malé kuličky, které obalíme v hladké mouce a smažíme v rozpáleném tuku zprudka, aby byly křupavé....
více o Smažené masové kuličky-Ča wan-c´
Křídla očistíme, nasolíme a dáme péct na olejem vymaštěný plech. Pečeme doměkka, zhruba 10 minut před dopečením je vyndáme z trouby a naneseme na ně...
více o Achillova pikantní křidýlka
Cuketu,pokud je větší(starší)oloupeme a semínka z ní vyndáme,pokrájíme na plátky. Jestliže máme cukety mladé, neloupeme, nakrájíme je na kolečka....
více o Cuketové lečo s paprikou a klobásou
Sojový granulát si uvaříme v litru osolené vody cca 15 minut, pak scedíme a přebytečnou vodu jemně vymačkáme.
Cibuli si osmažíme na oleji, pak přidáme...
více o Sojová směs na topinky, těstoviny...
Mleté maso (vepřové, hovězí či drůbeží) dáme do mísy, přidáme nastrouhaný česnek, zázvor, žloutek, sojovou (rybí) omáčku, pepř. Pokud více solíme,...
více o Asijské smažené kuličky (šišky)
Do mísy dáme mleté maso, nastrouhanou cuketu, česnek, zázvor, vejce, sojovou omáčku a opepříme. Vše dobře promícháme, pak dle chuti ještě osolíme a...
více o Karbanátky s cuketou
Pokrájenou cibuli se slaninou necháme orestovat na malém množství oleje. Přidáme na kostky pokrájenou cuketu a restujeme za občasného zamíchání do té...
více o Cuketa snadno, rychle a chutně
Očištěný patizon pokrájíme na hranolky, které na pánvi s rozpáleným olejem osmažíme dozlatova. Po osmažení přidáme pokrájenou papriku, cuketu a...
více o Patizonová směs - bezmasá
Panenku si očistíme, pokrájíme na plátky, lehce naklepeme (stačí rukou), osolíme, opepříme, okmínujeme a dáme na pánev s troškou rozpáleného oleje...
více o Vepřová panenka se žampiony-minutka
Oloupanou a pokrájenou cibuli smícháme se suchým sojovým masem. Přidáme zázvor a sůl, vše nasypeme do litru vroucí vody a na mírném ohni vaříme cca 15...
více o "Čína" se sojovým masem a kedlubnou
Nudličky z hovězího masa obalíme v Solamylu.V pánvi rozpálíme olej a maso orestujeme zprudka ze všech stran, pak vyjmeme stranou a ve výpeku...
více o Bruselské hovězí - minutka
Na trošce oleje nebo rozpuštěného másla osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, ke které následně přidáme osmažit i drobně pokrájený řapíkatý celer,...
více o Tarhoňa se zeleninou
Sušené maso má různé názvy, například "JERKY" a je výborné k posezení s přáteli na výlety apod. Tento recept popisuje výrobu sušeného hovězího masa,...
více o Sušené maso
Na másle zpěnit cibuli na kostičky, vložit sůl, skoro celý balíček papriky, bobkový list a vložit stehna, osmahnout, podlít vodou a dusit aspoň hodinu...
více o Vynikající kuře na paprice
Maso pokrájíme na kostky, jemně osolíme, okořeníme kari kořením, dobře promícháme s vejcem a solamylem a pak jeden kousek po druhém naházíme do...
více o Kuřecí směs ala čína
Oloupané cibule pokrájíme na klínky, slaninu na nudličky či kostičky a na trošce oleje smažíme za občasného promíchání do zesklovatění cibule. Pak...
více o Fazole (nejen) se slaninou
Na oleji nebo drobně pokrájeném špeku osmažíme dozlatova na klínky pokrájenou cibuli, ke které přidáme osmažit osolená a opepřená játra. Ano, osolená,...
více o Játrová směs se zeleninou
Cibule pokrájíme na plátky nebo klínky a na malém množství oleje osmažíme v rozpálené pánvi dosklovata.
Pak cibuli nahrneme ke straně a do pánve...
více o "Letní" buřty na pivu - z pánve
Drobně pokrájenou cibuli krátce osmažíme dosklovata. Přidáme na menší kousky pokrájené kuřecí maso, které jsme osolili a okořenili kari kořením a na...
více o Kuřecí směs s rýží a zeleninou
Každou z kuřecích paliček třikrát příčně nakrojíme. Smícháme sojovku, med, olivový olej a hořčici. Ve směsi důkladně obalíme kuřecí paličky a necháme...
více o Pečené kuřecí paličky
Králíka si očistíme, omyjeme, rozporcujeme na menší díly, které naložíme alespoň na hodinu do marinády umíchané ze lžíce oleje, 3 lžic sojové omáčky a...
více o Asijský králík - jednoduše a chutně
Cibuli nakrájíme na jemno a osmažíme do zlatova.
Poté přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso, které osolíme a okořeníme, přidáme sojovou omáčku a...
více o Bílá kuřecí omáčka se žampiony
Maso nakrájíme na tenké nudličky, osolíme, opepříme smícháme s 2 lžícemi medu, 1 lžící kečupu, 1/2 lžící hořčice, trochou sójové a worchestrové omáčky...
více o Ananasová čína
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, smícháme s cibulí nakrájenou na kostičky a česnekem (4 stroužky česneku nakrájíme na plátky, 2 stroužky česneku...
více o Kuřecí prsíčka ala iNDY
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu) a ochutíme kečupem, hořčicí,...
více o Bretaňský fazolový salát