Dietní rychlá svíčková omáčka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Syrové maso vložíme do pekáče spolu s na větší kostky nakrájenou zeleninou (včetně cibule). Vložíme koření a podlijeme vývarem, nebo vodou (chuť omáčky se dá zvýraznit později masoxem). Pečeme pod pokličkou na 170 °C.
2
Hladina šťávy by neměla klesnout pod 4 cm. Měkké maso vyjmeme, vyjmeme také kuličky a listy. Šťávu se zeleninou rozmixujeme na řidší kaši, dochutíme citronovou šťávou, cukrem a solí. Na závěr opatrně vlijeme šlehačku a nastrouháme kůru ze 1/4 citronu.
3
Omáčka tak neobsahuje žádnou mouku ani tuk, na kterém se v jiných receptech smaží cibule. Teď po vánocích ji dělám bez šlehačky a s těstovinami místo knedlíků.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Tinkapletinka
    Tinkapletinka |

    4. 4. 2015 19:49

    Dnes jsem delala podruhe a pet nezklamala ;-) Vrele doporučuji . Jen jsem do smetany pridal 2 vidličky mouky a pak ješte nechla 15 dopect . Mam totiž te omačky cca 3 litry :-D

  • sneezer
    sneezer |

    13. 2. 2014 09:43

    Naprosto perfektní recept. Omáčka výborná, dietní a rodina vůbec nepostrádala smetanu. ;-)

  • sciria
    sciria |

    15. 3. 2012 06:11

    Skvělé a jednoduché!!!! :-* posílám autorovi /autorce

  • Standa
    Standa |

    7. 12. 2011 10:37

    Zdravím, dnes se chystám na tuto pochoutku. Jen se chci ujistit, zda opravdu celý celer? Menší? Větší? :-\

  • evza
    evza |

    31. 1. 2011 12:16

    zkusila jsem ji a je skvela. jen jsem misto smetany pouzila mleko :-)

  • Martina Jurošková
    Martina Jurošková |

    26. 2. 2009 20:21

    NO COMENT !!!! Fantastickeeeeeee a jednoduche,je to ma prvni omačka v živote a je stejne dobra jako od babičky.Jen ji mam dost hustou, už se mi nechtelo ji redit. Na radu babi jsem omačku prelila do hrnce a až tam rozmiksovala, dochutila soli , octem, citronkou a dodala do smetany na vareni jeste lžici mouky. Fakt parada, dobrou chut u prave česke svičkove.

  • Jitka Malinová
    Jitka Malinová |

    14. 1. 2008 11:17

    Hořčice se běžně dává, to že jí nedáváty vy, ještě neznamená, že je to špatně. Věře mí, můj kuchař jí tam dává při dochucení a svíčková je výborná :-)

  • Anonym
    Anonym |

    13. 1. 2008 18:53

    není to až tak špatné, ale jak píše anonym-přidat hořčici, tak jen to ne! nepatří tam, věřte mi, pracuji jako kalkulantka v restauraci a hořčici fakt ne. ale do základu lžičku brusinek-to ano!!!

  • Kejty
    Kejty |

    8. 1. 2008 08:43

    Pro Anonyma: proč by nemohla být dobrá svíčková bez mouky? Co je na ní tak dobrého?

  • Anonym
    Anonym |

    8. 1. 2008 07:31

    Dělám někdy takto svíčkovou a doporučuji,je to bez nakládání a bez práce.Peču pomalu pak je to pohádka.Dá se dohotovit klasicky ,ale dieta to nebude.Zkuste dochutit svíčkovou troškou klasické hořčice,ale velice opatrně,nesmí tam být skoro cítit.:-)PS

  • Anonym
    Anonym |

    7. 1. 2008 17:31

    No jo, ale bez tuku a mouky to zase není svíčková, buď holt ňamka nebo dietní jídlo, oboje nejde.

  • Vlasta Spoustová
    Vlasta Spoustová |

    7. 1. 2008 12:55

    Díky za recept, také vynechám smetanu.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: