Tvarohová bábovka rychlá a dietní

moje hodnocení:

4,4

hodnotilo: 26
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 5 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      ks vejce 1-2
    • 250
      g měkký tvaroh ve vaničce nebo v alobalu
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 100
      g tuk Hera, apod. nebo olej
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 0,5
      hrnek cukr
  • Nemusí být
    • hnědý rum
    • rozinky
    • skořice ...
    • citronová kůra nebo pomerančová
    • ořechy
    • citrónové aroma

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mísy dát tvaroh, cukr, vejce, tuk (rozpuštěný), špetku soli, příp. rum, vše rozšlehat dohladka. Vmíchat mouku s práškem. Je-li třeba, přidat mouku nebo trochu mléka či vody, aby bylo těsto husté, ale přitom tekuté (závisí na použitém tvarohu). Dále příp. přidat rozinky apod. Těsto vlít do vymazané a hrubou moukou vysypané formy, péci v rozpálené troubě na 150-200 °C.

RADA: Je lepší kypřící prášek nebo jedlá soda?

2
Těsto vychází pro střední nebo větší bábovkovou formu. Dobrá sama o sobě, je vláčná a chuťově docela výrazná, i když není mastná a sladká. Příjemná změna je zkusit s půl balíčkem pomerančové kůry, nebo půl lahvičky citrónového aroma. Zajímavá varianta pro milovníky skořicové vůně vznikne, když se do části těsta vmíchá cca 1-2 lžíce skořice (postup jako se dává při výrobě dvoubarevné bábovky kakao).

RADA: Jak upéct bábovku, aby nepopraskala?

Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Dainny
    Dainny |

    6. 10. 2017 13:38

    Dietní neni ani onylem,kdyz se da celozrnna mouka a zdravejsi varianta cukru(trtinovy,kokosovy atd.) Tak bude aslespon zdrava,ale.i presto ne dietni!!..kazdopadne rychla,jednoducha chutná :)

  • Máca
    Máca |

    3. 5. 2017 12:04

    Co je na tom dietního??? :D :D :D

  • Eva
    Eva |

    8. 4. 2017 17:40

    Cukr, i když třtinový, je pořád cukr. :-D

  • Vendelína
    Vendelína |

    21. 2. 2017 11:00

    Tak máme dopečeno :-). Potřebovala jsem spotřebovat tvaroh tak padl nápad tvarohové bábovky, ale byla chuť na oříšky, které doma nebyli :-D tak jsem použila posekaná slunečnicová semínka. Dala jsem tedy 1hrníček posekaných slunečnicových semen, půl hrnku klasické polohrubé mouky, 1/3 hrnku žitné celozrnné jemně mleté mouky, 1/3 špaldové celozrnné hladké mouky, 1/3 rýžové mouky. Osladila jsem trochou cukru a trochou medu. Je výýýborná, není ani moc mokrá, ani málo, krásně nadýchaná, úžasná <3, žádné mléko nebylo třeba přidávat. Děkuji za recept ;-)

  • Didi
    Didi |

    25. 11. 2016 19:26

    Bábovka vyborná ,přidal jsem jestě trochu kandovaného ovoce,super. :-P

  • Silva B
    Silva B |

    28. 10. 2016 18:13

    Jak jsem zadělala těsto, lekla jsem se, že je tužší a je ho málo, ale při pohledu do trouby po 15 minutách krásně nabylo ;) a podle vůně po půl hodině bude určitě ,,jedlá" ;-)

  • Silva B
    Silva B |

    28. 10. 2016 18:13

    Jak jsem zadělala těsto, lekla jsem se, že je tužší a je ho málo, ale při pohledu do trouby po 15 minutách krásně nabylo ;) a podle vůně po půl hodině bude určitě ,,jedlá" ;-)

  • Silva B
    Silva B |

    28. 10. 2016 18:13

    Jak jsem zadělala těsto, lekla jsem se, že je tužší a je ho málo, ale při pohledu do trouby po 15 minutách krásně nabylo ;) a podle vůně po půl hodině bude určitě ,,jedlá" ;-)

  • Silva B
    Silva B |

    28. 10. 2016 18:13

    Jak jsem zadělala těsto, lekla jsem se, že je tužší a je ho málo, ale při pohledu do trouby po 15 minutách krásně nabylo ;) a podle vůně po půl hodině bude určitě ,,jedlá" ;-)

  • eval
    eval |

    19. 10. 2016 16:43

    Výborná, lehká, křehká!! Upekla jsem jednu, druhý den druhou a teď jsem dala do trouby další nášup. Opravdu všem chutná a příprava je šup, šup - což mi vyhovuje. <:-) <:-) :-) :-|

  • Luxus
    Luxus |

    7. 7. 2016 04:23

    Ted sem dopekl, babovka vyborna, mliko zadny a tem co nechutna tak jsou pekny dyliny a smrdeji jim pekace!!! :-!

  • sharon89
    sharon89 |

    30. 4. 2016 20:45

    Mě teda bábovka nechutná ani trochu...je moc "mokrá" a také jako většina jsem musela přidat ještě hrnek mléka ;-)

  • Lenka
    Lenka |

    29. 4. 2016 17:06

    Zrovna peču, mléka jsem dala tak hrníček. :-) už se na ni docela těším až bude hotová

  • Dan
    Dan |

    28. 4. 2016 18:42

    Aby byla opravdu dietní, tak lze nahradit mouku celozrnou moukou s přidáním trochu mléka a obyč cukr nahradit třtinovým cukrem a je super dietní bábovka na světě...

  • evka
    evka |

    25. 4. 2016 18:05

    Zdravim, take nevim co je na ni dietniho :-D Zrovna pecu a pridavala jsem pomerne dost mleka1/2-1 hrnek urcite.

  • David
    David |

    21. 4. 2016 10:00

    Nechápu co je na ní dietní. :-D :-D :-D :-D :-D

  • mišuge
    mišuge |

    18. 2. 2016 10:53

    Tuhle bábovku asi vyzkouším... Akorát se píše dietní,ale z tou moukou nevim jestlije dietní :-\ :-P Každopádně do bábovky oliv. olej určo nechcete, to už tam radši dam kokosový olej a nemusí se dávat aroma... Zkusim třtinový cukr,pač nemusim moc sladké :-) Tak jsem na to zvědavá :-D

  • mili
    mili |

    11. 2. 2016 18:42

    Dnes jsem upekla a je výborná. Dala jsem olej a i mleko, tak půl hrníčku. Těsto akorád. příště udělám zas.

  • kobylkasarinka
    kobylkasarinka |

    7. 2. 2016 20:41

    Skvělá, přidala jsem tedy ještě mléko, od oka, ale celkem dost. Příště dám trochu víc cukru. Jinak výborná :)

  • Lada
    Lada |

    31. 1. 2016 13:05

    paní zapomněla na mléko, je to normální hrnková buchta s přidaným tvarohem .....mléko tam být musí, jinak je to tuhé .... ;-)

  • Kateřina
    Kateřina |

    28. 10. 2015 15:24

    Bábovka byla výborná, ale trochu suchá. Při přípravě jsme museli přidat dost mléka ale i tak se povedla a pochutnali jsme si. :-) Malý tip: forma lze vysypat kokosem, má skvělou chuť. <3

  • Katka
    Katka |

    9. 10. 2015 10:30

    V lednici tvaroh do dneska, tak co s nim? Zkusila jsem tuhle babovku a je VYBORNA!! Akorat teda jsem pridala dost mleka, asi hrnek, ale je fakt skvela ;) Ukladam a urcite zase upecu.

  • martin kral
    martin kral |

    24. 9. 2015 20:18

    Tak to je vyborna babovka,moc jsem si pochutnal

  • Klára
    Klára |

    10. 6. 2015 11:04

    Dělávám normální bábovku a chtěla jsem zkusit tuto. Šla jsem předně podle receptu a takový omyl už nikdy neudělám (když jsem sypala mouku, tak mi to bylo divné, ale poslední recenze taky byly pozitivní, ty další jsem neměla vytisklé) - proklínala jsem autora receptu, protože se zřejmě upsal v množství mouky a 2 hrnky jsou opravdu hodně!!! Těsto je pak lepivé a tuhé a musela jsem hodně ředit mlékem, aby se dalo vůbec vylít. takže s MOUKOU OPATRNĚ!!!!

  • Marketa.A85
    Marketa.A85 |

    16. 5. 2015 20:36

    Tak váš komentář mě opravdu pobavil :-)) Odtučněný tvaroh není o nic zdravější než polotučný, ale prosím. Olivový olej bych si dala radši do zeleninového salátu nebo těstovin... ale do bábovky? :-D A potravinářské aroma, výborně, o to je bábovka zdravější (zkuste si zjistit něco o tom, z čeho a jak je vyrobené, já bych raději vylepšila chuť čímkoliv jiným). A na konci mě opravdu dostal ten "sníh ze dvou žloutků". Jak se, prosím, ze žloutků ušlehá sníh, děkuji za vysvětlení... :-D Jinak nic ve zlém ;-)

  • marta
    marta |

    8. 5. 2015 14:37

    myslíte, že odtučněný tvaroh má lepší výživové hodnoty? a to potravinářské aroma... je to chemie, dala jsem tučný tvaroh 250g, a jako tuk kokosový olej (je dražší, tak třeba napůl s normálním slunečnicovým...) jinak luxusní vláčná výborná bábovka <3

  • kristyna
    kristyna |

    10. 4. 2015 21:01

    Bábovka výborná, jen jsem ji trosku vytunila, aby měla lepší výživové hodnoty. Dávám 500 g odtucneneho tvarohu a jako tuk přidávám olivový olej. Aby to nesmrdelo po oliv . oleji , tak přidám vanilkové potravinářské aroma. Na konci přimíchám sníh ze dvou žloutků. Je úžasná , vláčná , voní a má výborný podíl bílkovin.

  • Markéta
    Markéta |

    26. 3. 2015 19:07

    bábovka je výborná, přidala jsem skořici, slunečnicové semínko a do půlky kakao :-) zředila jsem ji trochu třemi lžícemi jogurtu, aby těsto nebylo tak tuhé. Jinak cukru je pro mě akorát, bábovka mi přijde celkem sladká, ale to je věc názoru a chuti :-)

  • ..:)
    ..:) |

    21. 2. 2015 16:45

    Našla jsem tento recept na jiné stránce jen s 1 a půl hrnku polohrubé mouky. Možná proto musíte přidávat mléko.

  • Hanka
    Hanka |

    27. 1. 2015 14:05

    Tuto bábovku dělám pravidelně, líbí se mi, že není mastná jako většina tvarohových bábovek. Mléko nepřidávám, prostě těsto neleju, ale dám po částech do formy. Někdy přídávám trochu kokosu dovnitř i na vymazání formy, jindy skořici, citrónovou kůru, kakao, .. podle chuti. Podle mě skvělý recept, děkuji! :-)

  • Jankarica
    Jankarica |

    12. 1. 2015 20:17

    Mléko se musí přidat a řekla bych, že minimálně 150ml. Po upečení jsme zjistili, že bábovka není skoro vůbec sladká...takže bych dala minimálě celý hrnek cukru, + vanilkový:-) jinak díky tvarohu je vláčná, to máme rádi :-)

  • alice
    alice |

    7. 12. 2014 13:04

    To mléko je nutné přidat v každém případě, jinak těsto není nic než hrouda, která nejen že se těžce míchá a o nějakém lití tedy není ani řeč. :-)

  • Van1
    Van1 |

    22. 10. 2014 14:47

    Jaký bys sen a to hodil olej ? A v jakém poměru ho tam mám dát ?

  • mikryn
    mikryn |

    22. 9. 2014 21:40

    Taky jsem tu bábovku zkusil. Poprvé v životě :) Těsto jsem ochutil skořicovým cukrem a ředil mlékem. Ve výsledku výborná bábovka, která není suchá a chutnala doma ;)

  • Maddy
    Maddy |

    13. 9. 2014 10:26

    Bábovka je moc dobrá, jen mi připadá moc málo sladká, takže je lepší trochu více cukru. Zkusila jsem do ní přidat trochu skořice a mletého máku a chutná to moc dobře. Děkuji za recept! :-)

  • radek
    radek |

    5. 9. 2014 13:43

    tato bábovka je velice chutná a nadýchaná ;-) skvělý recept jen odděluju bílky a žloutky a z bílku poté udělám sníh... jinak pozor na tvaroh z alobalu protože pokud děláte tuto bábovku z tvarohu , který je z alobalu tak tento tvaroh je tužší takže radím zředit s mlékem :-D vřele tento recept doporučuji :-)

  • Angelika
    Angelika |

    17. 4. 2014 20:40

    Dobrá. Normální bábovka, ale fajn nápad se skořicí... a super způsob jak "zlikvidovat" jeden zbytečný tvaroh. ;-)) P. S.: Nechápu některé komentáře. Jak moc mlíka? A jakej bílkovej sníh? Nic takového tady není. Dělala jsem přesně podle návodu, teda pekla na 180° tři čtvrtě hodiny a je dobrá, i když se mi těsto zdálo dost tuhé. S dovolením recept ocituji na vlastních stránkách - s uvedením odkazu...

  • Nikus
    Nikus |

    29. 1. 2014 21:14

    Babovka super do mouky jsem pridala trochu solamylu a babovka je suprova :-)

  • alik17
    alik17 |

    12. 1. 2014 17:36

    Dnes jsem pekla dvě bábovky, jednu banánovou a tady tu tvarohovou, i ta je moc dobrá, přidávala jsem rozinky namočené v rumu, příště zkusím čokoládu. :-)

  • halada
    halada |

    28. 9. 2013 18:07

    prvně jsem zkusila tento recept, těsto se mi nezdálo vůbec husté, přidala jsem nasekané ořechy a čokoládu, nu už se těším jak vychladne :-)

  • Airiska
    Airiska |

    9. 7. 2013 08:22

    Tak ještště dodatečně dávám echo, že to dobře dopadlo, ani se nezdrcla a je vynikající, a toho cukru kdo má rád sladší fakt trochu přidat

  • Airiska
    Airiska |

    8. 7. 2013 19:54

    Ahoj... tak jsm zvědavá... dělám bábovku poprvé a vím, že z tvarohu je lepší než ta běžná.... Ale právě jsem si přečetla, že základ těsta na bábovku je sníh z bílku, což jsem neudělala, takže se hrozím, že asi nedopadne dobře... Pište prosím příště recepty podrobněji, abychom je pochopili a i my, začátečníci...

  • Baruzka
    Baruzka |

    21. 2. 2013 23:00

    Bábovka je vynikající! Těsto tužší, ale neředila jsem, jen jsem přidala trochu rumu. Polovinu polohrubé mouky jsem nahradila celozrnnou žitnou a přidala jsem vlašské ořechy a skořici. Pekla se trochu déle, než jsem normálně zvyklá, ale jinak se vše povedlo! :-)

  • Kolikokoli
    Kolikokoli |

    10. 2. 2013 19:05

    Bábovku jsem zkoušla a byla perfektní! O:-) Dělala jsem podle receptu s 2 vejci a cukru jsem tam dala trochu víc (3/4 hrnku + vanilkový). Žádné mléko, nemixovala jsem to. Jen smíchat mokré suroviny a suché suroviny zvlášť, a pak dohromady. Do těsta jsem ještě nastrouhala čokoládu. Těsto je tuhé (hodně, asi podobně jako na tvarohové knedlíky) a musela jsem ho do formy dávat po kouscích na lžíci. 15 minut jsem pekla na 160 °C a cca půl hoďky na 135 °C. Nesrazila se, krásně vyběhla a je moc dobrá. Dokonce jsem místo mouky použila bezlepkovou mouku (Jizerka). Hlavně nepřidávat mléko! Pak se to sráží ;)

  • Špaček
    Špaček |

    27. 1. 2013 11:52

    Je moc dobrá, není tolik mastná jako ostatní a to nám vyhvuje, přesto není suchá. Po přečtení komentářůjsem dala víc cukru 3/4 hrnku (možná dám příště trochu míň) a přicmrndla trochu mléka aby se to dobře míchalo, ale hustota je skutečně větší než u jiných receptů. Máslo (používám jenom máslo) jsem nechala jen změknout a vejce jsem dala dvě. Pekla skutečně na 150°C a dost dlouho nepropadla se, zůstala taková jako po upečení. Je to super recept, nemusí se šlehat sníh a je to rychle hotové.

  • dada
    dada |

    19. 10. 2012 17:48

    peci jednu hodinu a pet minut prvnich 15 minut 160 stupnu a dalsi min. 130 stupnu a bilek normalne vyslehat. Pak to bude dobroucke.

  • Elis.kv
    Elis.kv |

    22. 9. 2012 18:35

    Těsto příliš husté, musela jsem přidávat mléko. Není uvedeno jak dlouho péci, tak jsem to vzala odhadem. Je málo sladká, ale navrchu se dá podle chuti pocukrovat, takže nám to moc nevadilo. Bohužel, jak byla při pečení krásně nadýchaná, po vyndání z trouby "splaskla".

  • ten nej kuchař
    ten nej kuchař |

    27. 8. 2012 12:13

    moc z toho nebyylo,protože není uvedená doba pecení připálená hnusná prostě moc mlika a velký hnus :-$

  • mmm
    mmm |

    3. 6. 2012 19:37

    Bábovka je sice rychlá, ale není vůbec sladká. Těsto bylo strašně tuhé musela jsem tam přidat hodně mléka...prostě další recept z internetu, který je nic moc...snad se autor receptu neurazí, ale bylo by lepší uvádět ingredience tak jak by měly být a ne že si pak každá kuchařka bude ještě do receptu přidávat od oka mléko a další suroviny :-\

  • Evik
    Evik |

    2. 6. 2012 14:58

    :/ no tak nevím... považuji se za hodně zkušenou kuchařku/pekařku, která toho napekla mraky, ale tenhle recept je děs...bábovka mi sice krásně vyskočila, ale ihned po vyndání z trouby spadla a srazila se (nechávala jsem chládnou pomalu a pozvolna, žádné teplotní šoky). Navíc vůbec není sladká!!! Nechápu komentáře, které ještě cukr ubírají...

  • Evik
    Evik |

    2. 6. 2012 14:56

    :/ no tak nevím... považuji s ehodně zkušenou kuchařku/pekařku, která toho napekla mraky, ale tenhle recept je děs...bábovka mi sice krásně vyskočila, ale ihned po vyndání z trouby spadla a srazila se (nechávala jsem chládnou pomalu a pozvolna, ádné teplotní šoky). Navíc vůbec není sladká!!! Nechápu komentáře, které ještě cukr ubírají...

  • kjklulu
    kjklulu |

    21. 5. 2012 14:30

    Prosím vás nevíte jak dlouho se má píct? Děkuji ;-)

  • Tinkapletinka
    Tinkapletinka |

    16. 4. 2012 10:14

    Výborná !!! Ani mastná ani suchá . Dolévala jsem ale více mléka abych těsto zředila jelikož bylo fakt husté. Přidala jsem do půlky i kakao a skořici .Vkládám foto .

  • imagoimagor
    imagoimagor |

    13. 4. 2012 07:16

    Možná není vyloženě "dietní", ale rozhodně je to jeden z nejrozumnějších receptů na sladké, co jsem tady našla. Když se navíc použije kvalitní olej, nerafinovaný cukr a celozrnná mouka, tak si ji dám s čistým svědomím jako vydatnou snídani. A pro srovnání, např. "Tvarohová bábovka" a "Tvarohová bábovka s kakaem" mají poměr mouky, cukru a tuku 1:1:1, což je tedy rozdíl. A vůbec, je výborná :-)

  • The_ressa
    The_ressa |

    21. 3. 2012 21:22

    Co je na té bábovce dietní? Celá bábovka má 9000kJ. Ano, když si člověk vezme na snídani 2 tenké kousky ( celá bábovka má 16 tenkých plátků) na svačinu, asi po tom nějak zvlášť nepřibere, ale dejte z takové bábovky jen 2 tenké plátky? Jinak ta bábovka je skvělá, ale je stejně kalorická jako všechny ostatní. Ach jo :-(

  • danmar
    danmar |

    19. 1. 2012 19:07

    mám ráda "mokré" buchty a bábovky a tento recept je výborný.....přidala jsem kůru a šťávu z celého citronu, trošku rumu a nemá to chybu !

  • anonym
    anonym |

    11. 7. 2011 16:03

    jooooooo dietní to je moje :-) :D

  • Bu.blan
    Bu.blan |

    15. 6. 2011 08:12

    Přidala jsem namočené rozinky v rumu,bábovka byla výborná a vláčná.Blanka

  • imagoimagor
    imagoimagor |

    9. 3. 2011 09:37

    Dělala jsem z celozrnné pšeničné mouky. Na uvedené množství tvarohu jsem použila jen jedno vejce, 80 g oleje, sklenici a půl mouky a asi decku mléka. Přidala jsem rozinky, nasekané ořechy a citronovou kůru a polovinu jsme snědli ještě zatepla:-) 1*

  • recepty73
    recepty73 |

    22. 2. 2011 18:43

    ...byla to rychlovka ;-) ,nechal jsem jen základní recept+ vanilku,protože tvarohovou máme rádi prostě jen tvarohovou.Mléko jsem nepřidával,použil jsem rozpuštěné máslo,tvaroh v kelímku a mouky stačil jen jeden hrnek.

  • pecka55
    pecka55 |

    19. 2. 2011 16:48

    Výborná bábovka. Přidala jsem rum, rozinky, kousky čokolády z mikuláše a kandované ovoce a všem moc chutná. Díky za recept.

  • Kája Kohoutová
    Kája Kohoutová |

    6. 3. 2010 12:40

    mám ráda bábovky rychlé, což je skoro vždy, pokud nemusím dělat sníh v další nádobě :) Zbyl nám tvaroh a tak bylo rozhodování mezi bábovkou a lívanečky (mimochodem opravdu vynikající!). Bábovka vyhrála. Našla jsem tento recept a jsem spokojená, řadím jej do oblíbených. Rychlé a chutné! Trochu cukru jsem přidala. Díky!

  • Karolina Diallo
    Karolina Diallo |

    17. 4. 2008 18:40

    Co do efektu se bábovka povedla (nesrazila se, krásně vyběhla), co do chuti ji však musím označit za příliš málo sladkou (ovšem každý máme své preference a různě rozmarné chuťové buňky)./Do těsta, které mě vystrašilo svou tuhostí, jsem přilila půl hrnku mléka (+ doporučenou skořici a citronové aroma).

  • lenak
    lenak |

    21. 11. 2007 13:12

    Povedla se a chutna. Zaslouzi si 1

  • Dalif
    Dalif |

    13. 9. 2007 22:02

    Teda ta je supeeeer !!! Mela jsem posledni vajicko a 1 tvaroh... dala jsem tam pulku hrnku oleje a skoro cely hrnek mlika- abych to zredila a kyprici prasek bez fosfatu z DM a babovka je velmi dobra !!! NIkdy bych nerekla,ze jen z jednoho vajicka, fakt moc dobra. Jo dala jsem tam citron.kuru, citron.aroma a rozinky.DIKY MOC ZA RECEPT.

  • Světlana
    Světlana |

    30. 1. 2007 20:02

    Petra: Nezdar mě mrzí, tuhle bábovku bleskovku peču už roky, a v podstatě bez problémů.... D K: máte pravdu, těsto je a má být tužší

  • Anonym
    Anonym |

    23. 1. 2007 12:26

    Těsto na třené bábovky má být husté tak, aby opadávalo z vařečky.

  • Jana Povolná
    Jana Povolná |

    20. 1. 2007 21:05

    Zkuste tuhle: Tvarohová bábovka co se povede ,ta se mě povedla opravdu pokaždé,i když dávám méně cukru i tuku než je uvedeno v receptu (takže i dietně) .Jinak si myslím,že se srazila díky rozpuštěnému tuku,když jsem tuto bábovku před lety zkoušela,tak bylo také v receptu napsáno rozpuštěný tuk a dvakrát se mi srazila,tak jsem to zkusila jen s rozměklým tukem (pokojová teplota) a od té doby se mi pokaždé zadaří....

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    20. 1. 2007 10:00

    A nemůže to být tím rozpuštěným tukem a tvarohem ve vaničce. Množství všech ingrediencí mi připadá na menší formu. Zkuste jiný recept, je jich tu asi 5. Mléko do tvarohové bábovky nepatří, těsto má být tužší. Mám recept, který tu taky najdete, a nikdy se mi nesrazila, bábovka je dlouho vláčná, žádná dusivka.

  • petra
    petra |

    20. 1. 2007 08:40

    mám doma recept na tuhle bábovku. chtěla jsem ji nedávno udělat pro tchána. hezky vyběhla a pak se srazila. zkoušela jsem ji nechat v troubě schladnout, ale udělala to taky. přitom jsem ji dělala pře x lety a povedla se. tak nevím. mamka říkala,že je lepší tvaroh v alobalu (já měla kelímek)

  • D K
    D K |

    19. 1. 2007 21:48

    Tak jsem dnes vyzkoušela. Syrové těsto bylo moc dobré, tak jsem se těšila, že upečený to bude ještě lepší, ale po upečení, to bylo zdrcnutý. Tak nevím, kde jsem udělala chybu, i když jsem postupovala podle receptu. Píše se , že těsto vylít, ale já jsem ho měla dost tuhý. Abych ho měla tekutý , jak je napsaný v receptu, tak určitě alespoň 250 ml mléka bych musela přilít, ale v ingrediencích není napsáno vůbec a v postupu je jen napsáno trochu. Poradíte prosím.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: