Domácí šunka ála vepřováček

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 15 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg vepřové maso
    • 20
      g sůl
    • 100
      ml studená voda
    • 1
      lžička moučkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejprve vepřové maso nakrájíme na kostky jako na guláš a pár kousíčků jen nameleme. K masu přidáme sůl, vodu a moučkový cukr a pořádně prohněteme, promícháme a poté vložíme do sáčku a dáme do lednice odležet cca na 1-2 dny.
2
Druhý den po odložení vyndáme maso ze sáčku a dáme jej do šunkovaru. Poté šunkovar dáme do hrnce s horkou vodou a necháme jej vařit cca 1,5 hodiny - 2 hodiny při teplotě 75-80°C.
3
Když je už hotové, vyndáme a vylijeme z něho veškerou vodu a necháme vystydnout a poté vychladnout do druhého dne v lednici.
4
Po vychladnutí vyndáme ze šunkovaru a můžeme krájet a podávat s chlebem.

Komentáře k receptu

  • Zuzana
    Zuzana |

    5. 2. 2016 17:14

    Vždyť je to stejný jako šunka od Ladia.