Pohanka (nejen) se slaninou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g pohanka cca
    • vývar
    • 200
      g anglická slanina nebo moravská... cca
    • 2
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek dle chuti, cca
    • olej nebo sádlo
    • bylinky dle chuti- tymián, majoránka, petrželka...

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pohanku vaříme dle návodu cca 12 minut doměkka ve vývaru (nebo vodě), nebo ji můžeme vařit i kratší dobu a necháme ji pak pod pokličkou v teple dojít doměkka.
2
Na malém množství oleje či sádla si osmažíme na pánvi cibule pokrájené na klínky. Když cibule začne chytat zlatavou barvu, přidáme k ní osmažit pokrájenou slaninu a následně po osmažení slaniny i drobně nasekaný česnek. Pokud se rozhodneme použít bylinky, dáme je provonět do směsi slaniny a cibule společně s česnekem.
3
Z hotové směsi odebereme trošku na dozdobení na talíři a zbylou směs smícháme v pánvi s uvařenou pohankou, dochutíme dle chuti solí a pepřem a můžeme podávat.
4
Podáváme posypané s odebranou směsí z pánve.
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Bylinky Česnek Cibule Olej Pohanka Vývar

Komentáře k receptu

  • Mirka
    Mirka |

    20. 4. 2017 10:51

    Skvělé jídlo, dík za super recept.

Další doporučené recepty: