Fazolová polévka II.

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 10
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g fazole suché
    • 5
      ks brambory větší
    • sůl
    • pepř mletý
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžíce červená paprika
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks mrkev
    • celerová nať nebo petrželová
    • špekáček dle množství strávníků

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dopředu namočené fazole uvaříme skoro do měkka, přidáme na kostky nakrájené brambory, na kolečka nakrájenou mrkev a vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Na oleji opražíme nakrájenou cibuli, přidáme mouku, opražíme, přisypeme papriku a zalejeme sklenicí vody a rozvaříme. Vlijeme k fazolím a necháme převařit. Nakonec přidáme sekanou nať, pokud je celerová, dáme méně, protože je velmi aromatická. Do odstavené vřící polévky vložíme špekáčky, zakryjeme a necháme je prohřát. Polévka má být hustá.
2
Podáváme nejprve polévku, potom ohřáté špekáčky s horčicí a chlebem. Jídlo je vydatné, nahradí celý oběd.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • kadlejda
    kadlejda |

    7. 10. 2016 12:35

    Polévku dělám velmi často, je výborná, neohřívám v ní žádné buřtíky, ale dávám do ní na kostičky nakrájenou pikantní klobásu a zahustím jíškou. Zkuste, je opravdu výborná.

  • dudysek
    dudysek |

    3. 12. 2011 11:54

    Velmi dobrá a vydatná polévka. Uvařila jsem ji manželovi a tátovi na stavbu a plně jim stačila jako oběd. Chválím, neobvyklé, ale výborné!

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    22. 1. 2009 17:13

    Františka, tie špekáčiky sú tam preto, že vlastne nahrádzajú celý obed, aj druhé jedlo, nielen polievku. Preto sa tam údenina nereže, lebo sa vlastne podáva ako druhý chod. Robievali sme ju a robievam ju vtedy, ak sa bude niečo robiť a nebude čas. Uvarím deň dopredu, potom len ohrejem. Ak chcem len polievku, tak tam tie špekáčiky ohrievať nedávam.

  • Frantiska :)
    Frantiska :) |

    22. 1. 2009 14:36

    moc dobra :) uzenina podle me neni vubec potreba

  • Lucie F.
    Lucie F. |

    13. 9. 2008 18:23

    Vyborne. Nemela jsem spekacky ci parky, tak jsem do polevky nakrajela klobasku a je to na jednicku s hvezdickou.

  • Markéta Slachová
    Markéta Slachová |

    23. 11. 2007 20:20

    Polévka je moc dobrá, dle rady Ňulinky jsem do ní před koncem nakrájela párky. Ještě jsem přidala jedem bobkový list. Dávám jedna.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    12. 10. 2007 08:24

    Ňulinka, ten recept som napísala tak, ako sme varili už doma v detstve. Ja mrkvu tiež nedávam, lebo varenú ju nechcem :))) V detstve som vždy kvôli tej mrkve bojovala s oteckom. Potom som sa hrala na Popolušku. Rodič vždy zvíťazil, pretože ju varil :)))

  • Ňulinka -
    Ňulinka - |

    11. 10. 2007 19:49

    Terko,udělala jsem,ale párky,místo špekáčků jsme jedli v polévce,mám doma 3 chlapy,neměla jsem mrkev,nedala jsem a přidala masox.Vynikající,dáváme 1.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    30. 11. 2005 06:48

    ˇAno, aj v tej našej musí lyžica stáť. Taká hustá musí byť.

  • Jarka z Bratislavy
    Jarka z Bratislavy |

    29. 11. 2005 18:39

    Vyskúšam a obmením tak fazuľovicu svätojurskú. Je podobná, iba bez zemiakov (brambor) a zvlášť sa k nej podávajú široké rezance. Jurania vravia, že v nej musí lyžica stáť.