Fazolová polévka

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 20
Získejte elektricý gril zdarma!
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 5 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule (Větší)
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      lžíce sádlo
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      ks masox
    • 1
      špetka paprika - sladká
    • 4
      lžíce zakysaná smetana
    • 120
      g fazole

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Fazole propláchneme a na 6 hodin namočíme do vody. V téže vodě je pak uvaříme doměkka spolu s mrkví a cibulí vcelku. Ze sádla a mouky upražíme růžovou jíšku, rozředíme ji vlažným vývarem z fazolí, přilijeme do polévky, přidáme masox a znovu provaříme.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně připravit jíšku

2
Část fazolových bobů můžeme rozmixovat, aby v polévce "stála lžíce". Při podáváním doplníme polévku lžící zakysané smetany a syrovou cibulkou.
Kategorie: Polévky Fazolová
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • diger
    diger |

    22. 3. 2017 11:28

    moc jsme si pochutnali ;-)

  • diger
    diger |

    22. 3. 2017 11:19

    moc dobrá

  • Makro
    Makro |

    12. 3. 2017 09:36

    ...... že nechutnají nám...... kupujem v makru plechovky..... Vážená doporučuji. nasadit amarouny v tubě a nic nemusíte vymýšlet

  • Miras
    Miras |

    24. 1. 2017 12:36

    Opět geniální hloupost.. v receptu" přidám bujón".. Stupidita. Protože zase chemie. Recept je na prd. To už ztrácí vůbec význam fazole předem namáčet a rovnou koupit ve slaném nálevu. Za mě tedy hnus.

  • Jiří
    Jiří |

    2. 1. 2017 19:33

    kolik prosím vody tam dát? děkuji

  • Lenka
    Lenka |

    6. 12. 2016 11:27

    Vynikající:-) byla jsem překvapená jednoduchostí a chutí :-)

  • helka16
    helka16 |

    17. 11. 2016 15:17

    Prosím, kdy přidáváte tu papriku?

  • Helka
    Helka |

    17. 11. 2016 15:08

    A kdy tam dáváte tu mletou papriku?

  • Majka
    Majka |

    23. 9. 2016 09:39

    Taky to tak dělám. Od namáčení fazolí jsem už zcela upustila. Je to zdlouhavé a nechutnají nám, a to jsem vyzkooušela všechny možné druhy. Kupuji červené ve slaném nálevu v Makru rovnou po kartónech.

  • Jan
    Jan |

    10. 4. 2016 22:54

    Najste moc narocna (y) .... :-)

  • Ota
    Ota |

    22. 2. 2016 11:45

    Tak nevím proč tam řeší pár let předemnou řeší jak vařit fazole no ja je s plechovky vyndám ve slsaném nálevu a propláchnu a ohřeju v polévce a je hotovo není co řešit.

  • karl
    karl |

    16. 1. 2016 12:33

    nevím jak váš papiňák, ale můj má 2 ventily. jeden pracovní, druhej bezpečnostní, kdyby se pracovní ucpal, což se mi eště nestalo. ale je fakt, že papiňák neplním po vrch, ale hodně pod rysku... :-))

  • honza
    honza |

    13. 3. 2015 19:29

    Já vařím čočku ,hrách i fazole v "přetlakáči" a všem moc chutná :-) ale existuje i červená čočka, které je uvařená za 15min na klasicky zpusob :D :-|

  • Šárka
    Šárka |

    21. 11. 2014 18:48

    Ahoj všichni, cibule mrkev je jedno, jestli mixnout, nebo mrkev nakrájet po změknutí a cibuli vyhodit ne ? :-) Chuť cibule je už v polévce takže tam nevadí a ani nevadí, když ji vyhodíte, já vyhazuji. Jinak se namáčí kvůli látkám, které čočka a fazole obsahují, a nejsou dobře stravitelné, ne kvůli změknutí jen :-) najdete i na netu ;-) Jinak já osobně jsem s receptem moc spokojená, ikdyž někdy dávám česnek a majoránku, dle toho, pro koho ji vařím :-)papa a díky za recept <3

  • eva
    eva |

    29. 6. 2014 18:34

    Já mixuji všechno, i cibuli s mrkví. Přidám pepř, majoránku, jíšku dělám na másle. Děti (7+6+5) ji milují!!! Děkuji za recept!

  • Anonymous
    Anonymous |

    2. 6. 2014 20:46

    Mus

  • Andrea
    Andrea |

    27. 3. 2014 09:14

    Taky, v papiňáku vařím rýži je za 4.minuty hotová ,od sýčení přesně 4. minuty max 4,5 minuty , ale to si každý musí vyzkoušet na jakou přesnou dobu. :) hlavně je to rychlé a jednoduché :) a právě dneska chci zkusit uvařit fazole neměl by být problém :)

  • Chabra
    Chabra |

    25. 1. 2014 11:18

    Jinak podle mne se cibule po uvaření vytáhne a vyhodí. Mrkev se nakrájí zpět do polévky. Alespoň takhle to dělám já.

  • Chabra
    Chabra |

    25. 1. 2014 11:15

    Vařím fazole v papiňáku už 15 let a nikdy nebyl sebemenší problém. Stačí zapojit do vaření hlavu a jde to pak samo :)

  • Míša...
    Míša... |

    31. 12. 2013 10:40

    Jen se chci zeptat, na kolik vody tyto suroviny vycházejí? :-\

  • lenka.zima
    lenka.zima |

    11. 12. 2013 12:35

    Výborná polévka, během vaření jsem měla trochu pochybnosti, ale dopadlo to skvěle :-). Nad rámec receptu jsem přidala stroužek česneku.

  • Hanka
    Hanka |

    10. 12. 2013 14:42

    V žádném návodu k papiňáku jsem nečetla o tom, že se v něm nemají vařit luštěniny, jen je tam uvedená doba, jak dlouho je vařit. Už vařím v papiňáku různé druhy luštěnin pěkných pár let a nikdy se mi nestala žádná nehoda.

  • Lucie
    Lucie |

    29. 9. 2013 13:40

    Nejdřív jsem se bála, jestli tomu nebude něco chybět, ale polévka sklidila úspěch, jedoduchá, ale zajímavá chuť. ;-)

  • kluk
    kluk |

    27. 9. 2013 16:06

    Vidím, že se ti ještě neucpal ventil v papiňáku, že? Aspoň v té kuchyni při vaření nebuď, abys pak neměl doživotní papi-fazónu. ;-)

  • pet
    pet |

    21. 9. 2013 19:49

    ja jsem si procital navod na pouziti motorove pily ale tam se nic nepise takze v kazdem navodu to teda neni :-D

  • chloe bags
    chloe bags |

    10. 8. 2013 22:05

    <p>All of this began paying off about a decade ago, when Ritter started working regularly. Her early credits include the part of an art history student in the Julia Roberts film vehicle Mona Lisa Smile (2003), eight episodes on the UPN TV series Veronica Mars (2005-2006), and eight episodes on The Gilmore Girls (2006-2007). Then came best friend/sidekick parts in four big studio romantic-comedies -- 27 Dresses (2008), What Happens in Vegas (2008), Confessions of a Shopaholic (2009), and She&rsquo;s Outta My League (2010) -- which would prove to be both a blessing and a curse.</p> [url=http://thisweekinasia.net/2013/07/chloe-boots-703]chloe bags[/url] <a href="http://thisweekinasia.net/2013/07/chloe-boots-703" title="chloe bags">chloe bags</a>

  • fake louis vuitton handbags
    fake louis vuitton handbags |

    9. 8. 2013 05:35

    "Poor little things.The clients not in any way skilled in which scene he/she is in the waiting register for the bag. [url=http://www.grss-ieee.org/fake-louis-vuitton/]fake louis vuitton handbags[/url] <a href="http://www.grss-ieee.org/fake-louis-vuitton/" title="fake louis vuitton handbags">fake louis vuitton handbags</a>

  • toms outlet
    toms outlet |

    15. 7. 2013 19:31

    Handbags have been a traditional part of fashion which evolved from simple designs, from girdle pouches to shoulder bags and so forth.8525 Bluetooth connection to 2006 Mercedes Benz car kit [url=http://www.internettablettalk.com/toms-outlet/]toms outlet[/url] <a href="http://www.internettablettalk.com/toms-outlet/" title="toms outlet">toms outlet</a>

  • hathor
    hathor |

    13. 7. 2013 10:50

    do tlakového hrnce se luštěniny nedávají je to napsané v každém návodu,mysli pet mysli

  • pet
    pet |

    22. 6. 2013 20:35

    nic nenamacim a za 20 minut jsou fazole v tlakovem hrnci hotove, mysli karle mysli

  • Verka
    Verka |

    4. 6. 2013 10:24

    Ahoj, chtěla bych tuhle polévku uvařit, ale už tu byl dotaz jestli pak cibuli s mrkví vyjmout nebo ne? Přesně s tímhle si taky nevím rady...Díky za odpověď

  • Sarka
    Sarka |

    25. 5. 2013 22:22

    Fazole varim v tlakaci, bez problemu, vecer je namocim do studene vody, vodu rano sleju a pak teprve varim se zakladem v tlakovem hrnci, voda se slit musi, jinak to peni a pak mozna i vybuchuje nekomu. Za pul hodky jsou fazole mekke.

  • Simfouska
    Simfouska |

    13. 5. 2013 11:32

    pro Nellu a ostatní- to je hloupost, na samotném sáčku fazolí je napsáno že pokud je chceme vařit v tlakáči,nemusíme je namáčet předem, viz http://www.jaktak.cz/jak-uvarit-fazole-v%C2%A0tlakovem-hrnci-recept.html vařím fazole v papináku 10 let a nikdy mi nic nebouchlo:-)

  • Nella
    Nella |

    7. 5. 2013 10:42

    No o tlakovem hrnci jsme všichni slyšeli a také všichni víme,že fazole do tlakače nepatří. :-* Ono to potom hezky bouchá :-\

  • kakola
    kakola |

    24. 4. 2013 12:48

    slyseli jste nekdy o tlakovem hrnci, nemusite nic namacet a cekat sest hodin :-D

  • Moravák
    Moravák |

    10. 4. 2013 13:32

    moje nej polévka :-* a špetku majoránky do ní

  • Michaela
    Michaela |

    24. 1. 2013 16:27

    My též děti jen olizovaly.. :-D

  • Káča
    Káča |

    26. 11. 2012 17:52

    Akorát teď nevím, co s tou mrkví a cibulí? Vyndat? Rozmixovat? :-) Každopádně už mi to tady pěkně voní. :-)

  • honzík
    honzík |

    21. 11. 2012 12:43

    Simčo až stebou sekne cholesterol tak už se ani nebudeš divit :-$ :-$

  • kuchařinka
    kuchařinka |

    18. 11. 2012 16:29

    je to skoro stejné jako babičky recept,jen se to nevaří s masoxem,ale s vývarem z uzeného,nebo bez vývaru a chuť se dodává jíškou připravenou z 50 g cibule osmažené na 40 g másla pak se přidá 40 g hladké mouky,růžová jíška zasyčí pak tam frknu stroužek česneku majoránku a sůl a je hotovo:) na vrch osmažená houska nebo vysmažená klobáska a je to:) staročeské jídlo jak vyšité

  • martinka
    martinka |

    15. 11. 2012 17:04

    :-* dekuji za tento super receptím.doma se po ni vsichni jen olizovali <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <:-)

  • Bobsikbobs
    Bobsikbobs |

    1. 11. 2012 15:38

    perfekt :)

  • Věrka
    Věrka |

    30. 7. 2012 13:42

    Uzené super! Také používám. Určitě lepší než masox. :-)

  • Tereza
    Tereza |

    11. 7. 2012 11:38

    Super recept. Pěkně voní i chutná :-)

  • Adam
    Adam |

    16. 7. 2011 13:29

    zdravé nezdravé paní Simčo.. já to dělám stejně 8-)

  • Simča S.
    Simča S. |

    16. 3. 2011 23:41

    Tuto polévku milují moje dcery. Ještě ji vylepšuji - koupím pár uzených žebírek a ta uvařím. Polévku pak připravuji z vývaru. Nepište mi prosím, že to není zdravé - vím to, ale je to MOC dobré :-)-

  • kachnis25
    kachnis25 |

    9. 12. 2010 15:43

    Polévka je výborná, ač to tak po dovaření nevypadalo. Místo čerstvé cibulky jsem přidala osmaženou a je to také dobré

  • Zdeňka Ž
    Zdeňka Ž |

    3. 9. 2010 15:52

    Výborná :-)

  • Zuzana Scotka
    Zuzana Scotka |

    25. 10. 2008 23:53

    jednoducha a presto vyborna. dekuji!

  • ondřej a dave
    ondřej a dave |

    6. 2. 2008 14:30

    prave to zkousime. je to jednuduche a napsano srozumitelne i pro chlapy nekuchare jako jsme my dva.

  • Michal z Hradišťa
    Michal z Hradišťa |

    5. 2. 2008 15:55

    Klasická fazolačka. Jednoduchá, přesto vynikající. Tatínek si do talířku přisype špetku chilli:O)Dávám za 1.

  • zdenek kadlf
    zdenek kadlf |

    28. 11. 2006 16:25

    Polevka je vyborna,pravě ji opět vařim,vyborny recept.

Další doporučené recepty: