Fazolová gulášová polévka

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 120
      g anglická slanina nebo cikánka, debrecínka...
    • 1
      ks cibule
    • máslo nebo olej
    • 3
      stroužek česnek cca
    • 1
      lžíce mletá sladká paprika
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka
    • 30
      g hladká mouka , plnější lžíce
    • 600
      ml vývar cca
    • 200
      g fazole ve slaném nálevu - okapané

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na kousku rozpuštěného másla nebo na oleji osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme drobně pokrájenou libovější slaninu nebo jinou, námi vybranou uzeninu a smažíme lehce dozlatova.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Přidáme drobně nasekaný česnek, mletou papriku a za stálého míchání necháme krátce zpěnit. Vše zaprášíme moukou, promícháme a přilijeme cca 500 ml vývaru. Ochutíme solí, pepřem, majoránkou a zhruba 5 minut povaříme.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Podívejte se na VIDEO

3
Po provaření přisypeme do polévky okapané fazole, které prohřejeme, polévku dle chuti můžeme ještě dochutit solí, pepřem, česnekem, dolijeme vývarem dle potřeby (hustoty) a můžeme podávat, například s čerstvým chlebem nebo pečivem.
4
Kdo chce, může jako obměnu, do polévky na začátku vaření, přidat jednu větší, na kostičky pokrájenou bramboru.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.