Gulášová polévka s mrkví

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: kaprik73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g hovězí kližka nebo krk
    • 1
      ks mrkev velká
    • 1
      ks petržel menší
    • 1
      ks červená paprika
    • 4
      ks brambory
    • 2
      lžíce sádlo
    • 1
      ks cibule velká
    • sůl
    • pepř mletý
    • kmín
    • 2
      lžička mletá paprika (1 lžička sladké a 1 lžička ostré - podle chuti)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na gulášové polévce není nic těžkého. Jen si u řezníka řekněte o hezké maso, to ze staré krávy můžete vařit klidně dvě hodiny a stejně měkké nebude. Maso omyjte, osušte a nakrájejte na malé kousky. Stejně tak oloupejte cibuli a nasekejte ji najemno.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
V hrnci rozpusťte kousek sádla a zpěňte na něm cibuli. Když začíná zlátnout, přidejte pokrájené maso a zprudka ho orestujte, aby se zatáhlo. Přidejte koření, lehce ho nechte v tuku zpěnit s masem a cibulí a nakonec vše zalijte asi 1,5 litrem vroucí vody, osolte a polévku přiveďte k varu. Hrnec přiklopte poklicí a vařte tak dlouho, až je maso skoro měkké. To trvá různě dlouho podle typu a kvality masa, obvykle ale stačí kolem 40 minut.
3
Mezitím mrkev a petržel oškrábejte a nakrájejte na čtvrtkolečka, papriku očistěte a nakrájejte na malé kostičky, brambory taktéž očistěte a nakrájejte na kousky. Všechnu zeleninu následně přidejte do hrnce s polévkou a vařte asi 20 minut doměkka. Polévku podle chuti dosolte a okořeňte a můžete podávat. Mrkev jinak lehce pikantní gulášové polévce dodá příjemně nasládlou chuť a zároveň podtrhne ty chutě a vůně, bez kterých by gulášovka nebyla tím, čím je.

RADA: 6 osvědčených tipů, jak zahustit polévku nebo omáčku

Kategorie: Polévky Gulášová

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: