Pařížský dort - Harlekýn

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 5
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: lit1

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ušleháme žloutky s cukrem, přidáme vodu, kakao a tuhý sníh ze 3 bílků. Nakonec vmícháme zlehka mouku. Vlijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy. Piškot upečeme ve středně teplé troubě.
2
Krém: z másla a mouky uděláme hodně světlou jíšku. Do ní nalijeme mléko a vyšleháme na jemnou kaši. Dále utřeme máslo a cukr, přidáme celé vejce, kakao a vymícháme. Tuto směs smícháme s vychladlou kaší a důkladně vyšleháme.
3
Všechen krém dáme na povrch upečeného piškotu (v jedné, silné vrstvě). Povrch ozdobíme šlehačkou a posypeme strouhanou čokoládou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • sally
    sally |

    9. 6. 2014 23:58

    souhlasím, je to nesmysl ta kase .... :-!

  • Z21
    Z21 |

    21. 4. 2011 11:32

    mňamka

  • lenka válová
    lenka válová |

    26. 4. 2010 09:07

    Dort je luxusni a to se povedl i mne:))

  • Veronika Nüsserová
    Veronika Nüsserová |

    8. 4. 2010 12:39

    Dort dělám vždy rovnou z dvojité dávky, protože ho přítel miluje. Přesto ho mám i se zdobením (na které jsem levá, proto berte obrázek jako ilustrativní) hotový celý tak za 90 minut. Perfektní, děkuju.

  • Mefinka Mefinka
    Mefinka Mefinka |

    11. 9. 2009 11:39

    Ne, povařit do zhoustnutí. Vlastně uděláte takový bešamel. Když to zhoustne, odstavíte z plotny a připravíte si zbytek: utřít zbytek surovin na krém a pak to po zchladnutí "bešamelu" vyšlehat dohromady. Krém jsem dělala několikrát a vždy se povedl a všem nesmírně chutná.. Dnes budu dělat opět...

  • Radim Jasek
    Radim Jasek |

    5. 8. 2009 10:25

    Zalit mlekem a sundat z plotny?

  • Amy -
    Amy - |

    2. 8. 2009 20:35

    Jíška byla moc udělaná. Chce to jen rozehřát máslo, vsypat mouku, promíchat. Jakmile zapění (téměř ihned), zalít mlékem. Jíška musí zůstat bílá.

  • Radim Jasek
    Radim Jasek |

    31. 7. 2009 18:19

    Dort jsme pekli, ale nepovedl se nam krem. Byl trochu srazeny a nechtel zatuhnout. Chci se zeptat, mleko se lije do horke jisky? A sleha se opravdu az do kase? My slehali co se dalo, ale porad to byla (s primhourenim oka) spise vodovita kasicka. A krem se pak lije na vychladly piskot?

  • Mefinka Mefinka
    Mefinka Mefinka |

    18. 5. 2009 17:24

    Za poslední měsíc ho dělám už podruhé. Všem hrozně chutná!!! :-)