• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Plněný lilek (melanzane ripiene)
    Napište svůj komentář k receptu

    Plněný lilek (melanzane ripiene)

    autor: Jonasek
    0.0
    moje hodnoceni
    5.0
    hodnotilo: 2
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Plněný lilek (melanzane ripiene)
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 4
        ks lilek
      • 3
        lžíce olivový olej + nějaký na potření
      • 1
        ks cibule nakrájená nadrobno
      • 1
        ks celerová nať nebo patizon - nakrájená nadrobno
      • 3
        ks paprika červená nebo zelená - nadrobno bez semínek
      • 4
        ks rajčata zralá - na kostičky
      • 2
        ks vejce lehce rozšlehaná
      • 3
        lžíce parmazán
      • 1
        špetka sůl čerstvě mletá
      • 1
        špetka pepř mletý čerstvě mletá

    Postup přípravy receptu

    1
    Rozpůlím lilek po délce a vykuchám bez poškození šlupky. Vydlabaný vnitřek pokrájím na kousíčky. Zahřeji olivový olej na pánvi a na ponechám dál na nížší teplotě. Přidám cibuli a občas promíchám asi 5 min., dokud nezměkne. Pak přisypu nadrobno nakrájenou dužninu, celer, papriky, rajčata, okořením pepřem a solí a vařím cca 15 minut. Předehřeji troubu na 180 °C (asi stupeň 4 na plynových). Promáznu zapékací misku nebo pekáč olejem. Sundám pánev z tepla a promíchám s vejci. Vzniklou směsí a naplním vydlabané lilky, zasypu parmazánem a peču v troubě dokud posyp nezhnědne a směs nezačne bublat. Odstraním z trouby a nechám vychladnout. Mlska se podává za studena.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Plněný lilek s ricottou a ořechy

    Plněný lilek s ricottou a ořechy

    Lilek plněný se šťouchanými bramborami

    Lilek plněný se šťouchanými bramborami

    Pákistánský lilek

    Pákistánský lilek

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Abend
      Abend | 5. 5. 2011 08:11

      Včera jsem zkoušela dělat plněný lilek, dle tohoto receptu - vřele doporučuji - výborná, zdravá mňamka akorát místo parmazánu jsem použila nivu, ale recept výborný. :-)

    • milan v
      milan v | 5. 6. 2007 12:23

      Lilek je hyperurikemický, t.j.zvyšuje hladinu kyseliny močovej , ktorá je ladvinových ochrení zvýšená.Može teda spôsobiť vyzražanie kryštálikov kys močovej v klboch, resp ladvinách a vyvolať tak koliku resp. dnavý záchvat.

    • Marie Horáková
      Marie Horáková | 4. 3. 2007 19:09

      Martino, to znamená- nakrájený lilek posolit a nechat třeba hodinu - on pustí šťávu a zbaví ho to hořkosti. Nejlepší je dát posolené plátky na cedník, aby voda mohla hned odkapávat. Před připravou se osuší, stačí papírovou utěrkou.

    • Martina
      Martina | 4. 3. 2007 18:26

      Co znamena, "nechat vypotit lilek", a jak se to dela?

    • Dobruska
      Dobruska | 17. 2. 2007 21:43

      Ja mam ten recept z Izraele. Pro zidovskou kuchyn je lilek neodmyslitelnou soucasti...muze mi nekdo prosim, vysvetlit proc je Lilek "skodlivy" na ledviny?

    • Anonym
      Anonym | 15. 2. 2007 11:10

      Lilky se musi nechat vypotit! I kdyz nejsou horke, stava neni dobra na ledviny! Prosim davejte si na to pozor.

    • Hedvika
      Hedvika | 15. 2. 2007 00:52

      Lilky nechávám vždy vypotit,protože,když jsou trochu zralejší,tak jsou opravdu hořké.Stalo se mi to několikrát,tak už neriskuji.

    • Jana Z
      Jana Z | 14. 2. 2007 19:01

      Dělávám rovněž plněné a zapékané lilky, vypotit nenechávám a hořké nejsou.

    • Kuchařka on-line
      Kuchařka on-line | 14. 2. 2007 15:33

      Foto bude zítra.

    • Adam Jonas
      Adam Jonas | 14. 2. 2007 15:03

      Jde pravděpodobně o ŘAPÍKATÝ CELER (ještě ověřím). Lilky nepotím a hořké nejsou. Nakrájenou dužninu ještě obřas dávám do slané vody pak vodu sleju a použiju. Přidal jsem i obrázek výsledku, ale ještě jej asi admini nezpracovali.

    • Ivana Přikrylová
      Ivana Přikrylová | 14. 2. 2007 12:27

      Mám 2 dotazy: ta celerová nať je z bulvového nebo řapíkatého celeru? Lilky se nemusí dát předem vypotit? (kvůli hořkosti)

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Zelenina
    Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Celerová nať Cibule Lilek Olivový olej Paprika Parmazán Pepř mletý Rajčata Sůl Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Drůbeží játra mojí mámy

    Drůbeží játra mojí mámy

    Košíčky i pro začátečníky

    Košíčky i pro začátečníky

    Králík po francouzsku

    Králík po francouzsku

    Avokádový salát

    Avokádový salát

    Steak Diane

    Steak Diane

    Přírodní maso s cuketou - minutka

    Přírodní maso s cuketou - minutka

    Nejlepší banánová bábovka

    Nejlepší banánová bábovka

    Banánové Margot řezy

    Banánové Margot řezy

    Pečená kambala s tymiánem

    Pečená kambala s tymiánem

    Doporučujeme

    30 minut
    Cizrnové ragú s rýží

    Cizrnové ragú s rýží

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    20 minut
    Česnečka

    Česnečka

    30 minut
    Brokolicové karbanátky

    Brokolicové karbanátky

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    90 minut
    Croissanty s mandlovou náplní

    Croissanty s mandlovou náplní

    Poslední sledované recepty

    26
    Domácí Cheesecake
    Domácí Cheesecake
    25
    Míša řezy
    Míša řezy
    22
    Snadné čokoládové muffiny
    Snadné čokoládové muffiny
    22
    Hrnkový perník
    Hrnkový perník
    20
    Bramboráky
    Bramboráky

    Zajímavé články

    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů vám pomůže rozhodnout, co vařit
    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů…
    Feta těstoviny vládnou sociálním sítím. Tenhle trend musíte zkusit!
    Feta těstoviny vládnou sociálním sítím. Tenhle…
    Palačinkový dort: Jednoduchý slaný koláč plný sýra si zamilují i děti!
    Palačinkový dort: Jednoduchý slaný koláč plný…
    Kynutý houskový knedlík, který se vždycky povede. Jaký je správný postup?
    Kynutý houskový knedlík, který se vždycky povede.…
    Šílené kombinace, které chutnají skvěle: Tohle je 12 nejpodivnějších!
    Šílené kombinace, které chutnají skvěle: Tohle je…

    Sledujte nás

    AHA.cz Vlasáková v slzách, Dolanský v šoku! Drsný ortel úřednice

    Vlasáková v slzách, Dolanský v šoku! Drsný ortel úřednice

    AHA.cz Skandální špína! Harry a Meghan už hlouběji klesnout nemohli

    Skandální špína! Harry a Meghan už hlouběji klesnout nemohli

    AHA.cz Deník Aha! 4.3.2021

    Deník Aha! 4.3.2021

    Dáma.cz Barvy roku 2021 žlutá a šedá: Vyberte si kousky z nových kolekcí i z výprodeje!

    Barvy roku 2021 žlutá a šedá: Vyberte si kousky z nových kolekcí i z výprodeje!

    Dáma.cz Barva očí prozradí váš charakter. Co říká o vás?

    Barva očí prozradí váš charakter. Co říká o vás?

    Ženy.cz Malé černé šaty: Jak se měnila jejich podoba v průběhu let?

    Malé černé šaty: Jak se měnila jejich podoba v průběhu let?

    Maminka.cz Brutálně upřímné momentky? Ano, protože přesně takové mateřství je

    Brutálně upřímné momentky? Ano, protože přesně takové mateřství je

    Reflex.cz Raději další rakve než ruskou vakcínu? Milí „demokratičtí“ politici, za ty mrtvé můžete spolu s Babišem i vy

    Raději další rakve než ruskou vakcínu? Milí „demokratičtí“ politici, za ty mrtvé můžete spolu s Babišem i vy

    E15.cz Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Abecedazahrady 15 nejhezčích balkonových rostlin do truhlíku. Inspirujte se!

    15 nejhezčích balkonových rostlin do truhlíku. Inspirujte se!

    Další doporučené recepty:

    Plněný chleba
    Plněný chleba
    Plněný chleba II.
    Plněný chleba II.
    Plněný květák mletým masem
    Plněný květák mletým masem
    Plněný lilek s ricottou a ořechy
    Plněný lilek s ricottou a ořechy
    Plněný mořský vlk
    Plněný mořský vlk
    Plněný perník od babičky
    Plněný perník od babičky
    • Recepty.cz
    • Plněný lilek (melanzane ripiene)
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí