Bramborové placky pečené v kuse

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 18
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g vařené brambory
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      špetka cukr
    • 0,8
      kostka droždí
    • 2
      dl mléko 1,5 - 2dl
    • 1
      dl rostlinný olej
    • 1
      ks vejce
    • drcený kmín

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory oloupeme a nahrubo rozmačkáme. Přidáme je do mísy s moukou, ve které jsme udělali důlek, rozdrobili do něj droždí se špetkou cukru a zalili trochou mléka(kvásek). Pak přilijeme zbytek mléka a olej, osolíme a zpracujeme vše v hladké, nepříliš tuhé těsto, které přeneseme na pečící papír o velikosti plechu a vyválíme.
2
Pěčící papír s těstem přetáhneme na plech a rádýlkem uděláme mřížku tak velkou, jak chceme, aby byly placky velké. Necháme asi 15 minut v teple těsto odpočinout, pak ho potřeme vejcem, posypeme solí, drceným kmínem a dáme do předehřáté trouby péct do růžova.
3
Dobré jsou jak teplé, tak i studené, například s kakaem. Výborné i jako příloha ke gulášové polévce, bramborovému guláši...
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Stanislava Plačková
    Stanislava Plačková |

    25. 5. 2016 15:58

    K bramboračce byly výborné O:-) málem jsme je snědli z plechu i s pečicím papírem O:-)

  • Pelantová
    Pelantová |

    15. 4. 2012 17:43

    Sympatický recept pro rychlé pečení. Do večera budou snědené.

  • Zdena
    Zdena |

    31. 1. 2012 18:12

    Já myslím, že asi ano. Píše se, nechat v teple odpočinout a když těsto s droždím odpočívá tak vlastně i kyne.

  • Q
    Q |

    31. 1. 2012 16:36

    Chápu to dobře, že se těsto nenechává vykynout?

  • lenča
    lenča |

    30. 1. 2012 10:30

    rychlé a výborné

  • Vránová
    Vránová |

    5. 8. 2011 22:37

    Placky byly naprosto dokonalé, žádná velká práce a navíc jsem do nich přidala pokrájený špek z domácí udírny a byly i voňavé po uzeném ;-) :-P

  • Radka Novotna
    Radka Novotna |

    15. 7. 2011 00:08

    Neco malo o bramborach a jejich zpracovani je mozne si precist tady http://www.vseovareni.cz/tipy-a-techniky/skola-vareni-nepostradatelne-brambory/

  • akdar
    akdar |

    4. 5. 2011 07:00

    Placky byly hezky vláčné a díky vyvalování a krájení přímo na plechu i téměř bez práce :-) .

  • Alenka
    Alenka |

    15. 2. 2011 21:02

    Ke gulášové polévce je to bazkonkurenční lahůdka!

  • recepty 73
    recepty 73 |

    16. 8. 2010 18:08

    Mirko,můžete mít vařené ve slupce,ale i zbylé z oběda(oloupané,uvařené,osolené).Jiří

  • MIRKA AKRIM
    MIRKA AKRIM |

    12. 8. 2010 11:16

    Brambory maji byt uvarene ve slupce?

  • recepty 73
    recepty 73 |

    9. 2. 2010 18:51

    Dagmar,tuhle sladkou variantu miluje můj kamarád víc,než bábovku,buchty,dorty....:-)

  • dagmar motlová
    dagmar motlová |

    9. 2. 2010 15:47

    posypáno mákem, ochutnáno s povidly, taky mňamka..

  • Klára Keselyova
    Klára Keselyova |

    5. 2. 2010 16:11

    Jirko, dnes boli placky k obedu. Bola kním biela zemiaková polievka s kôprom, musím pochváliť, je to rýchle a jednoduché. Najbližšie, to dám na "dobre" tukom vymazaný plech, aby so spodu bola kôrka chrumkavá. No aj tak dávam 1*.

  • recepty 73
    recepty 73 |

    5. 2. 2010 11:55

    To mě těší :-),Lenko. Pájo,z kaše jsem už také zkoušel,špatné teda nejsou,nám tam ale chutnají právě ty kousky brambor:-).Hlavně je to rychlé,žádné vykrajování...Jiří

  • Lenka H.
    Lenka H. |

    5. 2. 2010 11:49

    Včera jsem je upekla a jsou skvělé!

  • Pája S
    Pája S |

    4. 2. 2010 11:55

    To vyzkouším.Fotka je fajn!Placky dělám klasiku ,ale toto je s droždím a vůbec to neznám.Mám v lednici zbytek bramborové kaše,to by mělo jít také ne?Mám už i v oblíbených!!:-)

  • recepty 73
    recepty 73 |

    4. 2. 2010 10:29

    Fotka bude... :-)

Poslední navštívené:

Abecední seznam: