Vepřová játra, slaninu a cibuli nakrájíme na slabé plátky. Na rozpálenou pánev dáme anglickou slaninu (je-li libová, přidáme lžíci oleje) a necháme ji...
více o (nejen) Vepřová játra na cibuli a slanině
Na plátku (lžíci) másla nebo kousku pokrájeného špeku osmažíme cibulku.
K cibulce přidáme pokrájené, krátce předvařené a okapané houby, orestujeme,...
více o Houbová smaženice s vejci
V [[http://www.kulina.cz/tlakove-hrnce/|tlakovém hrnci]] rozehřejeme sádlo a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme sladkou...
více o Hovězí guláš v tlakáči
Do hrnce s vroucí vodou vhodíme drobně pokrájená játra, která ihned vyndáme, necháme okapat a zchladnout. Pak je zaprášíme Solamylem, opečeme v...
více o Žampionová játra
Na sádle orestujeme drobně pokrájenou cibuli a přidáme na kostky pokrájené maso. Když je maso opečené přidáme papriku a krátce orestujeme, ihned pak...
více o Gulášová polévka z předního hovězího masa
Oloupané brambory pokrájíme a dáme vařit s kmínem do osolené vody (cca 1,5 litru) doměkka. Houby pokrájíme a podusíme na másle s petrželkou, pak dáme...
více o Houbová polévka se zakysanou smetanou
Plátky krkovičky po stranách nakrojíme, aby se nám nekroutily. Naklepeme, osolíme, opepříme a zlehka potřeme hořčicí. Cibuli necháme na trošce tuku...
více o Gulášová krkovička
Chléb necháme rozmočit ve vodě (mléko) a vymačkáme. Dáme do mísy, přidáme vejce, sůl, kmín, majoránku, pepř a česnek dle chuti, najemno nastrouhané...
více o Chlebové bramboráky
Houby zalijeme vodou a necháme několik hodin máčet. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou za stálého prošlehávání zalijeme vlažnou vodou....
více o Koprová kulajda
Na másle orestujeme vločky dozlatova, zaprášíme moukou a zalijeme vodou nebo vývarem. Vložíme pokrájené brambory a růžičky květáku, přidáme kurkumu,...
více o Bramborovo - květáková polévka s kurkumou
Ovarovou plec ze všech stran nasolíme a necháme přes noc odležet.
Do pekáče dáme pokrájenou cibuli a nasekaný česnek, přidáme cca 1 dcl vývaru nebo...
více o Cibulovo-česneková plec
Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na másle a necháme vychladnout. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle, necháme chvíli odstát a...
více o Boubínské bramboráčky
Cibuli zpěníme na tuku, přidáme sladkou (pálivou) papriku, kmín, maso na kostičky a podlijeme vodou. Přidáme bujón, pepř, libeček a kečup dle chuti, 4...
více o Vepřové námořnické maso
Množství surovin záleží na počtu strávníků. Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě, pak scedíme.
**Připravíme si česnekovou smaženici:** Houby...
více o Těstoviny s houbovou smaženicí
Na tuku osmažíme cibuli a kolečka párků, pak přidáme orestovat pokrájené houby, přidáme nastrouhaný česnek, zaprášíme paprikou, krátce zarestujeme,...
více o Frankfurtská polévka s houbami
Oloupané brambory pokrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Při slévání vody z uvařených brambor nevylijeme všechnu vodu, menší část v hrnci necháme...
více o Kořeněné škubánky-opečenky
Žitnou a hladkou mouku, kmín, sůl a půl lžičky sušených kvasnic nasucho promíchám, přidám ocet, vodu, znovu promíchám, posypu chlebovou moukou,...
více o Domácí chleba
Do mísy nasypeme mouku, droždí, sůl a kmín, směs promícháme a zalijeme vodou a opět vše dobře promícháme. Mísu zakryjeme utěrkou a necháme 12-18 hodin...
více o Domácí chléb podle Ládi Hrušky
Oloupané a očištěné kedlubny nastrouháme na hrubém struhadle. Na kostičky nakrájenou cibuli orestujeme na oleji přidáme kedlubny, mírně podlijeme...
více o Kedlubnové zelí
Domácí vepřovku připravuji především tehdy, když je maso výrazně levnější než obvykle, například jako teď, kdy vepřová plec v Albertu vyjde na 59,90...
více o Domácí vepřovka (vepřová konzerva)
Na sádle zpěníme nadrobno krájenou cibuli, zasypeme moukou a osmahneme. Zalijeme vodou, přidáme na kostičky pokrájené brambory, na nudličky krájenou...
více o Kapustová polévka s brambory
Tvarůžky rozmačkáme vidličkou, smícháme s tvarohem, jogurtem nebo smetanou, drobně nakrájenou cibulí, kmínem a pepřem. Krajíčky chleba pomažeme máslem...
více o Olomoucká tvarohová pomazánka
Cibuli jemně nakrájíme a společně s brokolicí na růžičky opečeme na oleji. Zalijeme vodou, přidáme brambory, česnek a koření. Necháme vařit do...
více o Brokolicová polévka s brambory
Fazole si namočíme na 2 hodiny do studené vody (1 litr) s kořením, pak je uvaříme do měkka, před koncem vaření je osolíme. K fazolím přidáme mouku s...
více o Fazolová polévka na kyselo
Brambory oloupeme a nahrubo rozmačkáme. Přidáme je do mísy s moukou, ve které jsme udělali důlek, rozdrobili do něj droždí se špetkou cukru a zalili...
více o Bramborové placky pečené v kuse
Krkovičku nakrájíme na větší kostky, osolíme. Na oleji opečeme pokrájenou cibuli, přidáme maso, koření a restujeme asi 35 minut ve vlastní šťávě ...
více o Staročeské kostky
Pokrájenou cibuli si na oleji osmažíme do světlezlaté barvy. Pak přidáme hrubě nastrouhanou řepu, ochutíme solí, kmínem a pod poklicí dusíme doměkka...
více o Dušená červená řepa / zelí z řepy
Vložíme do pekárničky v uvedeném pořadí, zapneme program základní, velikost II, kůrka tmavá. Tento chlebík je opravdu výborný....
více o Podmáslový chléb - moc dobrý
Na oleji a pokrájeném špeku necháme zezlátnout pokrájenou cibuli. Na ní pak necháme dozlatova orestovat osolené a opepřené maso pokrájené na kostky....
více o Česnekovo-houbový guláš
Kapra naporcujeme na tenčí podkovičky (budou se lépe obracet a péct). Výše uvedené ingredience smícháme v misce a kapra do této marinády naložíme...
více o Vynikající kapr
Panenku si očistíme, pokrájíme na plátky, lehce naklepeme (stačí rukou), osolíme, opepříme, okmínujeme a dáme na pánev s troškou rozpáleného oleje...
více o Vepřová panenka se žampiony-minutka
Z mouky, soli, změklého másla, žloutku a vína vypracujeme hladké těsto, které necháme půl hodiny odpočinout v chladu. Pak těsto rozválíme na...
více o Slané vínové cukroví
Koleno očistíme, dáme do většího hrnce s vařící vodou, přidáme očištěnou zeleninu a koření, osolíme. Vaříme asi jednu hodinu.
Česnek utřeme solí a...
více o Medové koleno na pivě
Špízy: kuře zbavíme kůže a vykostíme (kdo se s tím nechce dělat, může si koupit chlazené prsní a stehenní řízky). Maso nakrájíme na menší stejné...
více o Kuřecí špízy na gril
Uvařené brambory, česnek, sýr a uzeniné(uzeninu) nastrouháme(prolisujeme, pomeleme, rozmixujeme) a dáme do mísy. Přidáme vejce, papriku, škrobovou...
více o Bramborové klobásy
Nakrájíme cibuli na kostičky. Papriku rozpůlíme a nasekáme na přibližně centimetrové kousky. Vlijeme olej na pánev. Do rozžhaveného oleje vhodíme...
více o Chilli con carne IV.
Houby si přes noc namočíme do hrnku s vodou. Pak je scedíme a pokrájíme. Cibuli si drobně pokrájíme a na sádle orestujeme dozlatova. Uvařené těstoviny...
více o Houbové flíčky-zapečené
Na sádle si uděláme z mouky tmavší jíšku (nespálit!), kterou zalijeme vývarem, rozmícháme, přidáme česnek, majoránku, kmín, dochutíme solí, pepřem,...
více o Česnečka - jíšková
Naporcovaného kapra vložíme na několik hodin do studeného mléka (nejlépe přes noc). Poté porce omyjeme vodou, nasolíme, pokapeme citronem a necháme...
více o Kapr po břeclavsku
Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle, na ni vložíme na proužky nakrájenou slaninu a na kostky nakrájené kančí. Osolíme, opepříme, přidáme...
více o Kančí guláš
Cibuli pokrájíme najemnou a lehce ji osmahneme na slabém plameni na oleji.
Ke konci připadáme prolisovaný česnek, garam masalu, kmín, kari a kurkumu....
více o Indická čočka dhal
Do hrnce nalijeme vodu, přidáme bujón, dva pokrájené starší krajíce chleba a kmín, přivedeme k varu, povaříme, pak polévku pro lepší konzistenci...
více o Chlebová polévka podle Ládi Hrušky
Václavky nakrájíme na větší kusy a propláchneme je ve vodě. Na oleji osmažíme jemně nakrájené cibule a zasypeme paprikou a kmínem. Přisypeme houby a...
více o Václavkový guláš
Řepu namočit přes noc do vody. Ráno kartáčkem omýt, přelít vařící vodou a 2 hodiny vařit. Potom prudce zchladit, oloupat a nahrubo nastrouhat. Přidat...
více o Nakládaná červená řepa
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme omytá a okapaná játra a opečeme. Zalijeme horkou vodou, přidáme pepř a kmín a dusíme. Pozor - solíme, až...
více o Drůbeží játra rychlá a dobrá
1.Připravíme si menší kastrolek, do kterého nalijeme olej,aby nám pokryl celé dno.
2.Na oleji si zlehka osmahneme nakrájenou cibulku.
3.Na cibulku...
více o Bramborový guláš III.
Brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Přidáme vejce, mouku (strouhanku), sůl, pepř, česnek, majoránku, kmín a řádně promícháme....
více o Sejkory