• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Drcený kmín

Drcený kmín

Podobné ingredience

  • Chléb kmínový
  • Drcený česnek
  • Drcený led
 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

45 minut
Domácí chleba bez hnětení

Domácí chleba bez hnětení

Do mísy nasypeme mouku, droždí, sůl a kmín a důkladně promícháme. Přilijeme vodu a vypracujeme těsto. Zakryjeme ho utěrkou a necháme 8 - 12 hodin... více o Domácí chleba bez hnětení

40 minut
Chili con carne s kukuřicí

Chili con carne s kukuřicí

Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme dosklovata. Přidáme nadrobno nakrájené stroužky česneku a mleté maso. Poté přidáme na kostičky nakrájenou... více o Chili con carne s kukuřicí

30 minut
Grilovaná domácí pita s hummusem a jarní zeleninou

Grilovaná domácí pita s hummusem a…

Začněte pitou. Mouku prosijte se solí a práškem do pečiva, pak vmíchejte koření a uprostřed vytvořte důlek. Nalijte do něj olej s vodou a zpracujte... více o Grilovaná domácí pita s hummusem a jarní zeleninou

60 minut
Uhlířina po našem

Uhlířina po našem

Oloupané brambory pokrájíme na malé kostky a v osolené vodě uvaříme do měkka. Poté scedíme. Použít můžeme klidně i zbylé brambory od oběda či večeře.... více o Uhlířina po našem

40 minut
Bramborové placky s medvědím česnekem

Bramborové placky s medvědím česnekem

Oloupané brambory zalijeme vodou tak, aby hladina byla těsně nad brambory, osolíme, můžeme přidat i kmín, přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni... více o Bramborové placky s medvědím česnekem

Jarní nádivkové muffiny

Jarní nádivkové muffiny

Dvě střední cukety, neoloupané a nastrouhané nahrubo, smíchejte se lžičkou soli. Po čtvrt hodině cuketa pustí vodu. Sceďte ji a z cuket ještě pořádně... více o Jarní nádivkové muffiny

120 minut
Vepřová kapsa na pórku s cuketovou nádivkou

Vepřová kapsa na pórku s cuketovou…

Do vepřové špičky uděláme opatrně hlubokou kapsu, kterou osolíme zvenčí i uvnitř. Pórek nahrubo pokrájíme a nasypeme do pekáčku nebo zapékací mísy.... více o Vepřová kapsa na pórku s cuketovou nádivkou

30 minut
Dušený květák na špeku

Dušený květák na špeku

Špek a cibuli pokrájíme nadrobno a společně osmažíme lehce dozlatova. Přidáme nasekaný česnek, snítku tymiánu, drcený kmín dle chuti, promícháme a... více o Dušený květák na špeku

25 minut
Kroupy s uzeným masem

Kroupy s uzeným masem

Ve větší pánvi si osmažíme na sádle (oleji) drobně pokrájenou cibuli dozlatova. Přidáme na menší kusy pokrájené uzené maso, drobně nasekaný česnek,... více o Kroupy s uzeným masem

20 minut
Kroupová smaženice

Kroupová smaženice

Drobně pokrájenou cibuli dáme do pánve s na kousky pokrájeným špekem a společně osmažíme lehce dozlatova. Ke konci smažení přisypeme rozvonět i jemně... více o Kroupová smaženice

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

Pinzetou odstraňte zbytky peří, husu omyjte, osušte a zevnitř i zvnějška do ní vetřete alespoň záleží na velikosti drůbeže. Nechte v chladu uležet do... více o Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

45 minut
Dušený uzený květák s těstovinami

Dušený uzený květák s těstovinami

Uzený špek nebo prorostlou uzenou slaninu, pokrájíme najemno a dáme do kastrolu. přisypeme drobně pokrájenou cibuli a vše osmažíme dozlatova.... více o Dušený uzený květák s těstovinami

120 minut
Dušený hříbkový bůček

Dušený hříbkový bůček

Libový vepřový bok bez kosti pokrájíme na plátky, které osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem. Cibuli pokrájíme a na trošce tuku osmažíme lehce... více o Dušený hříbkový bůček

40 minut
Dušené zelí s řepou - sladkokyselé

Dušené zelí s řepou - sladkokyselé

Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na trošce tuku či drobně pokrájeném špeku lehce dozlatova. Přisypeme na nudličky pokrájené hlávkové zelí, ochutíme... více o Dušené zelí s řepou - sladkokyselé

60 minut
Návykové bramborové smaženky

Návykové bramborové smaženky

Mléko, vejce, koření, sůl, mouku a čerstvé droždí dáme do mísy a promícháme. Přisypeme najemno nastrouhané, předem uvařené, zchladlé a oloupané... více o Návykové bramborové smaženky

120 minut
Gulášová polévka

Gulášová polévka

Slaninu nakrájejte na kostičky, orestujte na pánvi a poté přemístěte do hrnce. Vepřové maso nakrájejte na zhruba centimetrové kostičky, rozpalte pánev... více o Gulášová polévka

30 minut
Štědračka z Valašska - štědrovečerní polévka

Štědračka z Valašska - štědrovečerní…

Na rozpuštěném másle osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Přisypeme kmín, česnek a mouku, kterou necháme zpěnit za častého míchání.... více o Štědračka z Valašska - štědrovečerní polévka

150 minut
Vepřovka z papiňáku - pomazánka nebo polotovar

Vepřovka z papiňáku - pomazánka nebo…

Maso pokrájíme na kostky či nudličky, osolíme, pokmínujeme a dáme do rozpáleného tlakového hrnce s rozpuštěným sádlem osmažit, občas promícháme. K... více o Vepřovka z papiňáku - pomazánka nebo polotovar

40 minut
Restovaný losos se šťouchanými brambory a tvarohovým dipem

Restovaný losos se šťouchanými…

Do šťávy z půlky citronu přidáme pepř a kmín. Losos touto směsí potřeme a necháme chvíli marinovat. Brambory uvaříme do měkka a slijeme přebytečnou... více o Restovaný losos se šťouchanými brambory a tvarohovým dipem

60 minut
Vepřové s kapustičkami

Vepřové s kapustičkami

Vepřové maso použijeme dle vlastního výběru, kdo jaké preferuje. Připravovat můžeme jak plátky, tak i maso pokrájené na kostky či nudličky. Já zvolil... více o Vepřové s kapustičkami

30 minut
Dušené kapustové brambory

Dušené kapustové brambory

Jemně pokrájenou cibuli osmažíme na drobně pokrájeném špeku dozlatova. Ke konci smažení přidáme dle chuti kmín a necháme ho rozvonět. Přisypeme na... více o Dušené kapustové brambory

200 minut
Kynutá bramborová buchta

Kynutá bramborová buchta

Slaninu nakrájenou na kostičky vložte spolu se sádlem do hrnce a začněte pozvolna škvařit. Mezitím nastrouhejte brambory najemno, přemístěte je do... více o Kynutá bramborová buchta

60 minut
Zelňačka s paprikovou klobásou

Zelňačka s paprikovou klobásou

Cibuli nakrájejte nadrobno a na sádle ji nechte zesklovatět. Klobásku oloupejte a nakrájejte. K cibulce přidejte kmín, a po cca osmi minutách přidejte... více o Zelňačka s paprikovou klobásou

60 minut
Kuřecí maso na houbách se zapečenými bramborami

Kuřecí maso na houbách se zapečenými…

Kuřecí maso otřete, osolte a okořeňte. Orestujte zprudka na olivovém oleji, aby se maso po povrchu zatáhlo. Vyjměte z pánve. Žampiony nakrájejte na... více o Kuřecí maso na houbách se zapečenými bramborami

60 minut
Kuře na houbách

Kuře na houbách

Rozpalte na pánvi sádlo a přidejte žampiony nakrájené na čtvrtky. Sušené houby namočte do vody zhruba na 30 minut. Po půl hodině z nich vyždímejte... více o Kuře na houbách

45 minut
"Houboráky" - houbové bramboráky

"Houboráky" - houbové bramboráky

Oloupané brambory s česnekem a uzeninou (tu na velkých slzách struhadla) nastrouháme do mísy. Přidáme pokrájené, krátce spařené a scezené houby, vejce... více o "Houboráky" - houbové bramboráky

45 minut
Bramboráčky s houbami na smetaně

Bramboráčky s houbami na smetaně

Bramboráčky: oloupané brambory a česnek nastrouháme do mísy, přidáme jemně pokrájenou slaninu, vejce, sůl a koření dle chuti. Vše promícháme, přidáme... více o Bramboráčky s houbami na smetaně

100 minut
Telecí ossobuco na houbách

Telecí ossobuco na houbách

Plátky (steaky) telecího ossobuca osolíme, ochutíme drceným kmínem a pepřem, obalíme v hladké mouce a z obou stran osmažíme v roztopeném sádle, jemně... více o Telecí ossobuco na houbách

30 minut
Houbařské těstoviny III.

Houbařské těstoviny III.

Na rozpuštěném másle, či jemně pokrájeném uzeném špeku, osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Ke konci smažení necháme v cibuli rozvonět... více o Houbařské těstoviny III.

30 minut
Nádivka z pánve

Nádivka z pánve

Předehřejte si troubu na 180 °C. Chleba nakrájejte a na sucho restujte v pánvi kterou budete moci dát do trouby. Mezitím si rozmixujte vývar, vejce,... více o Nádivka z pánve

30 minut
Buřtguláš

Buřtguláš

V hrnci rozehřejte sádlo. Nakrájejte jeden celý pórek a vložte do hrnce a nechte opékat. Nakrájejte všechny špekáčky na menší kostičky a vložte do... více o Buřtguláš

90 minut
Skvělý domácí kváskový chleba

Skvělý domácí kváskový chleba

Den předem v misce smíchejte všechny suroviny lžící do hladka a překryjte potravinovou folií. Misku nechte položenou na kuchyňské lince cca 10 až 12... více o Skvělý domácí kváskový chleba

40 minut
Kyselo z chlebového kvásku s hlívou ústřičnou

Kyselo z chlebového kvásku s hlívou…

Připravte si žitný chlebový kvásek (ideálně několik dní předem). Uvařte brambory ve slupce. Sušené houby zalijte horkou vodou a nechte cca 30 minut... více o Kyselo z chlebového kvásku s hlívou ústřičnou

190 minut
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem

Vepřové výpečky s bramboráčky a…

Maso vyndejte z ledničky alespoň 2 hodiny před pečením, aby získalo pokojovou teplotu. Troubu předehřejte na 140 °C. Maso nakrájejte na kousky a spolu... více o Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem

30 minut
Gulášová polévka z patizonu

Gulášová polévka z patizonu

Oloupaný a vydlabaný patizon nakrájíme na kostičky. Cibuli jemně pokrájíme a osmažíme na sádle (oleji) dozlatova. Přidáme pokrájenou uzeninu nebo... více o Gulášová polévka z patizonu

30 minut
Patizonová směs na topinky, tousty...

Patizonová směs na topinky, tousty...

Patizon oloupeme, vydlabeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na trošce oleje nebo sádla dosklovata, přidáme drobně... více o Patizonová směs na topinky, tousty...

30 minut
Dušené patizonové "zelí"

Dušené patizonové "zelí"

Patizon oloupeme a vydlabeme z něj měkký vnitřek se semeny. Cibuli pokrájíme najemno a osmažíme lehce dozlatova na jemně pokrájeném špeku. Ke konci... více o Dušené patizonové "zelí"

45 minut
Gulášová polévka se zelím

Gulášová polévka se zelím

Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na sádle dozlatova. Přidáme mleté maso a dále smažíme a mícháme do jeho rozdrobení. Osolíme, opepříme, přidáme... více o Gulášová polévka se zelím

45 minut
Ryba hříbky plněná, na másle smažená

Ryba hříbky plněná, na másle smažená

Náplň: na ořechu rozpuštěného másla osmažíme na nudličky pokrájenou cibuli dosklovata. Přidáme jemně nasekaný česnek a dle chuti drcený kmín a... více o Ryba hříbky plněná, na másle smažená

30 minut
Smetanová polévka s medvědím česnekem

Smetanová polévka s medvědím česnekem

Na rozpuštěném másle osmažíme dosklovata drobně pokrájenou cibuli, přidáme pokrájené čerstvé nebo rozmrazené houby, kmín, bobkový list, nové koření a... více o Smetanová polévka s medvědím česnekem

30 minut
Smetanová cibulová omáčka s bramborovými šiškami

Smetanová cibulová omáčka s…

Pokrájenou cibuli osmažíme na másle s troškou oleje lehce dozlatova. Před koncem smažení přidáme mírně zkaramelizovat cca lžíci cukru. Přisypeme mouku... více o Smetanová cibulová omáčka s bramborovými šiškami

50 minut
Bramboráky s chlebem a uzeninou

Bramboráky s chlebem a uzeninou

Plátky staršího chleba namočíme do vody a necháme nasáknout. Pak jej pořádně vymačkáme a rozdrobíme v dlaních do mísy, kam přidáme vejce, drobně... více o Bramboráky s chlebem a uzeninou

30 minut
Rychlá houbová omáčka

Rychlá houbová omáčka

Houby pokrájíme, krátce spaříme ve vroucí vodě, necháme okapat. Pokud nejsou houby čerstvé, použijeme mražené. Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na... více o Rychlá houbová omáčka

45 minut
Bramborové placky se sušenými houbami

Bramborové placky se sušenými houbami

Houby namočíme zhruba na hodinu do hrnku s vodou. Pak je scedíme a drobně pokrájíme. Brambory oloupeme, pokrájíme a dáme vařit do osolené vody doměkka... více o Bramborové placky se sušenými houbami

45 minut
Karbanátky se zelím

Karbanátky se zelím

Na troše sádla si osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přisypeme drcený kmín, necháme rozvonět, nasypeme na menší kousky pokrájené zelí a za častého... více o Karbanátky se zelím

45 minut
Bramborové placky plněné masem

Bramborové placky plněné masem

Oloupané brambory pokrájíme a dáme vařit do osolené vody s kmínem. Vody dáme jen těsně nad brambory a vaříme doměkka, pod poklicí. Po uvaření brambory... více o Bramborové placky plněné masem

120 minut
Hovězí kostky na špeku

Hovězí kostky na špeku

Drobně pokrájený špek dáme do hrnce, přisypeme na kostičky pokrájenou cibuli a smažíme dozlatova. Během smažení maso pokrájíme na větší kostky,... více o Hovězí kostky na špeku

30 minut
Máslový candát s kmínem a česnekem

Máslový candát s kmínem a česnekem

V pánvi rozpustíme máslo, na kterém osmažíme osolené a pokmínované filety candáta. Smažíme nejprve kůží dolů, pak otočíme a krátce osmažíme i z druhé... více o Máslový candát s kmínem a česnekem

45 minut
Slaninové flíčky s dušeným červeným zelím

Slaninové flíčky s dušeným červeným…

Slaninu pokrájíme na malé kostičky a nasucho, pokud je trochu tučnější, ji osmažíme dozlatova. Je-li slanina libovější, přidáme trošičku sádla nebo... více o Slaninové flíčky s dušeným červeným zelím

55 minut
Špenátová polévka s jáhlami a řeřichou

Špenátová polévka s jáhlami a řeřichou

Horkou vodou propláchnuté jáhly zalijeme 3 dcl vody a lehce osolíme. Přivedeme k varu, ztlumíme žár na polovinu a pozvolna vaříme 10 minut. Během... více o Špenátová polévka s jáhlami a řeřichou

  • 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 12
  • Další stránka

Doporučujeme

30 minut
Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

Luštěninový salát s rukolovým pestem…

40 minut
Jarní salát s grapefruitem a avokádem

Jarní salát s grapefruitem a avokádem

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

Poslední sledované recepty

67
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
59
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
52
Rychlovka z těstovin
Rychlovka z těstovin
47
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo
33
Červená řepa se zelím
Červená řepa se zelím

Zajímavé články

Luxusní dort se dá udělat i ze starého chleba. Upečte si dánský brødtorte
Luxusní dort se dá udělat i ze starého chleba.…
Den vody: 10 receptů na její ochucení bez kalorií!
Den vody: 10 receptů na její ochucení bez kalorií!
Oprah Winfrey prozradila tajemství svých oblíbených těstovin. Neuvěříte, jakou přísadu používá, aby byly krémové
Oprah Winfrey prozradila tajemství svých…
Bylinková sezona zahájena! Odstartujte zelené vaření i u vás doma
Bylinková sezona zahájena! Odstartujte zelené…
Bábovky podle cukráře Josefa Maršálka: Upečte si kynutou, třenou, mramorovou nebo mini verzi z litého těsta
Bábovky podle cukráře Josefa Maršálka: Upečte si…
AHA.cz Krize s Danielou? Brzobohatý v Americe s jinou

Krize s Danielou? Brzobohatý v Americe s jinou

Mimibazar Změna času na letní: Už v neděli si nezapomeňte přeřídit hodiny!

Změna času na letní: Už v neděli si nezapomeňte přeřídit hodiny!

Dáma.cz Plesové šaty pro rok 2023: V kurzu je magenta, černá krajka i řecká elegance

Plesové šaty pro rok 2023: V kurzu je magenta, černá krajka i řecká elegance

Blesk pro ženy Asymetrie je žhavým trendem sezony: Tento střih lichotí všem postavám!

Asymetrie je žhavým trendem sezony: Tento střih lichotí všem postavám!

Ženy.cz Z přehlídek do ulic: 8 způsobů, jak do šatníku nenásilně zařadit pastelové barvy

Z přehlídek do ulic: 8 způsobů, jak do šatníku nenásilně zařadit pastelové barvy

Blesk.cz Fešák z První republiky Koleník: Dvě chalupy na meditování

Fešák z První republiky Koleník: Dvě chalupy na meditování

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz RECEPT: Vosí hnízda, kuličky, kornoutky nebo kokosky? Vyzkoušejte luxusní cukroví s medem

RECEPT: Vosí hnízda, kuličky, kornoutky nebo kokosky? Vyzkoušejte luxusní cukroví s medem

Blesk Horoskopy Co vám naznačují ptáci, které potkáváte? Kos varuje před lstí, straky před ďáblem

Co vám naznačují ptáci, které potkáváte? Kos varuje před lstí, straky před ďáblem

Abecedazahrady Akumulátorová sekačka: 7 důvodů, proč si ji pořídit a jak vybrat tu nejlepší pro vaši zahradu

Akumulátorová sekačka: 7 důvodů, proč si ji pořídit a jak vybrat tu nejlepší pro vaši zahradu

Nedávno navštívené recepty:

Houbový guláš Čočka po orientálsku Bramborový tatarák
Pravý ukrajinský boršč Roláda, která se vždy povede Srbský kotlet
Kuře v páře Vláčná rumová bábovka Kuřecí plátky s Dijonskou omáčkou
Brokolicová polévka bez smetany Batátové bramboráky Jidáše - drobenkové

Další doporučené ingredience:

Dochucovací směs Dort Dortová náplň Dortová poleva Dortové oplatky
Dortové zdobení Dortový piškot Dračí klobása Drcené jalovčinky Drcený česnek
Drcený led Dressing Dressing Tisíc ostrovů Drobenka Droždí
Dršťky Drůbeží játra Drůbeží maso Drůbeží párky Drůbeží prsa
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Drcený kmín
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí