• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím
    Napište svůj komentář k receptu

    Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

    autor: F.O.O.D.
    0.0
    moje hodnoceni
    5.0
    hodnotilo: 2
    doba přípravy: 300 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím
    Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím
    Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím
    Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím
    Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím
    Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím
    4fotografie
    Nahrát fotku
     

    Tahle pečínka není náročná na dovednosti, ale na čas. Proto se ideálně hodí na nedělní slavnostní oběd. Nádivka s kaštany je přímo delikatesní a proto se podává místo knedlíků. A k tomu zelí a malý zázrak je na světě!

    Suroviny

    6 porce
      • 1
        ks husa o hmotnosti 3-4 kg
      • 3
        ks rohlík starší
      • 150
        ml smetana
      • 200
        g kaštany předvařené, vakuově balené
      • 1
        ks hrušky
      • 3
        ks rozmarýn snítky
      • 1
        ks pomeranč
      • sůl
    • Červené zelí s kaštany
      • 1
        ks červené zelí hlávka
      • 1
        ks cibule
      • 50
        g slanina v celku
      • 3
        lžíce sádlo
      • 1
        lžička drcený kmín
      • 250
        g kaštany předvařené, vakuově balené
      • 2
        lžíce med
      • 2
        lžíce cukr krupice
      • 2
        lžíce červený vinný ocet
      • citronová šťáva
      • sůl

    Postup přípravy receptu

    1
    Pinzetou odstraňte zbytky peří, husu omyjte, osušte a zevnitř i zvnějška do ní vetřete alespoň záleží na velikosti drůbeže. Nechte v chladu uležet do druhého dne.

    RADA: Jak na kuře na paprice? Zkuste recept podle Pohlreicha, Pauluse nebo Kopřivové

    2
    Troubu předehřejte na 120 °C. Z povrchu husy setřete zbytky soli. Rohlíky nakrájejte na kostičky, v misce přelijte smetanou a osolte, kaštany překrájejte na poloviny, oloupanou hrušku na kostky, jehličky z 1 snítky rozmarýnu najemno. Z pečiva vymačkejte smetanu a zlehka smíchejte s kaštany, hruškou a rozmarýnem. Husu naplňte nádivkou a otvor svažte režnou nití nebo spíchněte kovovými špízy.

    RADA: Křupavé pečené kuře

    3
    Husu položte na velký pekáč prsíčky dolů - pod ni můžete položit několik špejlí nebo kovových špízů, budou bránit připečení. Podlijte trochou vody a přesuňte do předehřáté trouby. Přidejte k ní zbytek rozmarýnu, přikryjte ji druhým pekáčem a pečte asi 4 až 5 hodin, velkou husu až o půl hodiny déle. Podlévejte vodou a hlídejte, aby se nepřipekla.

    RADA: Ze starého chleba uděláte super topinky, smaženku, zmrzlinu i kávu!

    4
    Husu otočte prsy nahoru, kůži propíchejte vidličkou a znovu zakryjte. Tuk, který se drží na hladině, postupně odebírejte do zvláštního kastrolu a pečínku průběžně podlévejte. Ke konci pečení zvyšte teplotu na 230 °C, odstraňte pekáč nebo poklici. Husu otočte hřbetem nahoru, potřete šťávou z pomeranče a asi 20 minut dopékejte. Hotovou husu vyjměte z trouby, pevně přikryjte alobalem a před porcování nechte odpočinout, minimálně 15 minut.

    RADA: VIDEO, jak naporcovat celé kuře

    5
    Zatímco se peče husa, připravte zelí. Hlávku očistěte a nakrouhejte, cibuli nakrájejte najemno, slaninu na drobné kostičky. Ve velkém kastrolu rozehřejte sádlo a orestujte na něm slaninu, pak nechte zesklovatět cibuli a přisypejte zelí. Osolte ho, okmínujte a zvolna duste bez pokličky, aby se uvolnily čpavé látky, zhruba 15 minut.
    6
    Podle potřeby zelí podlijte vodou, ale nepřežeňte to, ať ho nemusíte zahušťovat. Občas zelí promíchejte a pod poklicí duste doměkka, asi 20 minut. Na posledních 10 minut přidejte kaštany. Zelí ochuťte medem, cukrem, octem, případně i solí. Podle chuti doslaďte cukrem a dokyselte citronovou šťávou.
    7
    Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

    RADA: Chci si koupit aktuální číslo časopisu F.O.O.D.

    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Husí roláda s kaštanovou nádivkou

    Husí roláda s kaštanovou nádivkou

    Nejlepší svatomartinská husa

    Nejlepší svatomartinská husa

    Pečená husa s brusinkovým zelím

    Pečená husa s brusinkovým zelím

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody FOOD
    Oběd Pečení Dušení Česko Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Červené zelí Červený vinný ocet Cibule Citronová šťáva Cukr krupice Drcený kmín Hrušky Husa Kaštany Med Pomeranč Rohlík Rozmarýn Sádlo Slanina Smetana Sůl

    Sekaná, která nepraskne

    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Jablka v županu

    Jablka v županu

    Červená čočka se sýrem

    Červená čočka se sýrem

    Mandlové hrudky - nepečené

    Mandlové hrudky - nepečené

    Slané tyčinky se šunkou

    Slané tyčinky se šunkou

    Palačinkové rolky (roládky)

    Palačinkové rolky (roládky)

    Jednoduchá lososová pomazánka

    Jednoduchá lososová pomazánka

    Škvarkové placky s jogurtem

    Škvarkové placky s jogurtem

    Mrkvové šátečky s povidly

    Mrkvové šátečky s povidly

    Sernik neboli tvarohový dort od Jirky Babici

    Sernik neboli tvarohový dort od Jirky…

    Doporučujeme

    15 minut
    Avokádový hummus

    Avokádový hummus

    30 minut
    Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

    Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

    30 minut
    Toskánská polévka

    Toskánská polévka

    20 minut
    Banánové lívance s kokosem a mákem

    Banánové lívance s kokosem a mákem

    20 minut
    Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

    Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

    20 minut
    Panna cotta s granátovým jablkem

    Panna cotta s granátovým jablkem

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    Sekaná, která nepraskne

    Poslední sledované recepty

    35
    Karlovarský knedlík
    Karlovarský knedlík
    31
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    30
    Míša řezy
    Míša řezy
    27
    Palačinky
    Palačinky
    25
    Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem
    Holandský řízek - sekaný…

    Zajímavé články

    Nejlepší pečené kuře podle pana Cuketky: Stačí vám dvě suroviny!
    Nejlepší pečené kuře podle pana Cuketky: Stačí…
    Oslaďte si život pohárem nejen na MDŽ: retro piškotový, opilý, zmrzlinový a další
    Oslaďte si život pohárem nejen na MDŽ: retro…
    Bábovka s tvarohem: Recept si oblíbily Geislerová, Štíbrová a další celebrity!
    Bábovka s tvarohem: Recept si oblíbily Geislerová…
    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů vám pomůže rozhodnout, co vařit
    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů…
    Feta těstoviny vládnou sociálním sítím. Tenhle trend musíte zkusit!
    Feta těstoviny vládnou sociálním sítím. Tenhle…

    Sledujte nás

    AHA.cz FREJOVÉ KOLAPS! PÁD PŘÍMO NA OBLIČEJ!

    FREJOVÉ KOLAPS! PÁD PŘÍMO NA OBLIČEJ!

    AHA.cz Pikantní odhalení! Bartošová se Štaidlovi pomstila aférou s kolegou

    Pikantní odhalení! Bartošová se Štaidlovi pomstila aférou s kolegou

    AHA.cz Nedělní Aha! 7.3.2021

    Nedělní Aha! 7.3.2021

    Dáma.cz Jaký pes se k vám hodí podle znamení? K Býkům buldok, k Rakům jezevčík

    Jaký pes se k vám hodí podle znamení? K Býkům buldok, k Rakům jezevčík

    Dáma.cz Kolik kroků denně máme ujít? Doporučených 10 tisíc je zbytečně moc

    Kolik kroků denně máme ujít? Doporučených 10 tisíc je zbytečně moc

    Ženy.cz Nejen pletené vesty jsou módní hit. Nosit se budou i tyhle!

    Nejen pletené vesty jsou módní hit. Nosit se budou i tyhle!

    Maminka.cz Od početí k porodu. Fascinující snímky zrození, jak ho viděl známý fotograf

    Od početí k porodu. Fascinující snímky zrození, jak ho viděl známý fotograf

    Reflex.cz Otevřete ty školy: Spory mezi otevírači a zavírači škol před soudem. Kdo je poraženým?

    Otevřete ty školy: Spory mezi otevírači a zavírači škol před soudem. Kdo je poraženým?

    E15.cz Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Abecedazahrady Jak si vytvořit útulnou zahradu v devíti jednoduchých krocích

    Jak si vytvořit útulnou zahradu v devíti jednoduchých krocích

    Další doporučené recepty:

    Pečená hovězí polévka s houbami a kroupami
    Pečená hovězí polévka s houbami a…
    Pečená hruška s Hermelínem
    Pečená hruška s Hermelínem
    Pečená husa s brusinkovým zelím
    Pečená husa s brusinkovým zelím
    Pečená jablka na javorovém sirupu
    Pečená jablka na javorovém sirupu
    Pečená jablka s ořechy, brusinkami a karamelem
    Pečená jablka s ořechy, brusinkami a…
    Pečená jehněčí kýta po středomořském způsobu
    Pečená jehněčí kýta po středomořském…
    • Recepty.cz
    • Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí