Lívanečky s horkými jahodami

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: TheKacabi

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 120
      g hladká mouka
    • 3
      lžíce cukr
    • 2
      lžíce olej
    • 1
      ks vejce
    • prášek do pečiva jeden a půl lžičky
    • 150
      ml mléko
    • vanilka půl lžičky van. pasty, lžička extraktu nebo semínka z půlky lusku
    • 2
      lžíce máta čerstvá, nasekaná
    • máslo ke smažení
  • Jahodový přeliv
    • 250
      g jahody
    • vanilka půl lžičky van. pasty, lžička extraktu nebo semínka z půlky lusku
    • 3
      lžička med

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jahody umyjte, odřízněte stopky a nakrájejte je na čtvrtiny.
2
Vložte do rendlíku, přidejte med a podélně přeříznutý lusk vanilky a zahřejte. Jahody pustí šťávu. Nechte lehounce probublávat asi 15 minut. Mezitím si připravte lívanečky.
3
Smíchejte všechny ingredience, dokud se nevytvoří hladké těsto. Rozehřejte lívanečník. Dejte do každého kolečka malé množství másla. Velmi rychle se roztopí. Přidejte cca 1 a půl lžíce těsta a nechte smažit na středním plameni. Obraťte a opečte z druhé strany. Postup opakujte dokud vám nezbyde žádné těsto.
4
Do jahod přidejte nasekanou mátu.
5
Podávejte lívanečky přelité horkými jahodami.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.